Ολυμπιακός: Η υποχρέωση, η παγίδα και το… μπάσκετ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ, ΧΑΪΦΑ: Η υποχρέωση που έχει ο Ολυμπιακός να ξεπεράσει μία καλοστημένη παγίδα και πως μπαίνει στην κουβέντα το μπάσκετ.

Ολυμπιακός: Η υποχρέωση, η παγίδα και το… μπάσκετ

Από τα μέσα του καλοκαιριού ξεκινάει και φέτος η περιπέτεια του Ολυμπιακού στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Και αυτή τη φορά γίνεται στη Χάιφα κόντρα στη Μακάμπι. Με τις ομάδες του Ισραήλ οι Πειραιώτες έχουν δημιουργήσει μία πολύ αρνητική παράδοση και σε αυτήν οφείλουν να βάλουν ένα τέλος.

Εδώ στη Χάιφα τόσο ο κόσμος όσο και οι άνθρωποι της ομάδας αντιμετωπίζουν με μεγάλο σεβασμό τον Ολυμπιακό. Από τον πιο απλό πολίτη μιλούν με τα καλύτερα λόγια για την ομάδα του Πειραιά. Τους προκαλεί ένα δέος το γεγονός ότι οι «ερυθρόλευκοι» κατακτούν κάθε χρόνο το πρωτάθλημα στη χώρα τους, όπως τους προκαλεί δέος και το μπάτζετ τους.

Το ίδιο και οι άνθρωποι της Μακάμπι που ετοιμάζονται για ένα σημαντικό παιχνίδι απέναντι σε έναν αντίπαλο που τον σέβονται. Όλοι τους ευγενικοί και εξυπηρετικοί λένε τα καλύτερα για τον αντίπαλο τους στον β’ προκριματικό του Champions League. Ακλόνητο φαβορί θεωρούν την ομάδα του Πειραιά, αλλά στον σεβασμό υπάρχει και ένα όριο.

Δεν μετατρέπουν αυτόν τον σεβασμό για τον αντίπαλο τους σε δικό τους φόβο. Αντίθετα το βλέπουν ως ένα πολύ μεγάλο κίνητρο να σημειώσουν μία μεγάλη επιτυχία. Γι’ αυτό και ο Ολυμπιακός την Τετάρτη (20/7) δεν θα βρει απέναντι του έναν αντίπαλο διατεθειμένο να παραδοθεί, αλλά διατεθειμένο να δώσει «μάχη» για να διεκδικήσει ότι του αναλογεί. Οι Πειραιώτες είναι υποχρεωμένοι να περάσουν τη Μακάμπι Χάιφα. Δεν χωράει κάτι άλλο εκτός από την πρόκριση και οι λόγοι είναι πολλοί. Το αντίθετο σαφώς και θα είναι αποτυχία για τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Το εντυπωσιακό εδώ στο Ισραήλ είναι η πρώτη αντίδραση που έχει ο κόσμος όταν ακούει Έλληνα και καταλαβαίνει ότι έχει έρθει στη χώρα του για το παιχνίδι. Γυρίζουν αμέσως την κουβέντα στο μπάσκετ. Ακόμα και εδώ στη Χάιφα εκείνο έχουν να λένε για τις μάχες του Ολυμπιακού με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στην Euroleague. Βλέπετε είναι πολλά τα χρόνια που κοντράρονται οι δύο ομάδες.

Όπως και να ‘χει ο Μαρτίνς και οι παίκτες του οφείλουν να πάρουν την πρόκριση κόντρα στη Μακάμπι Χάιφα.