Ολυμπιακός: Το προφίλ του Απόλλωνα Λεμεσού

Ο Απόλλων Λεμεσού θα βρεθεί στον δρόμο του Ολυμπιακού στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League σε περίπτωση που οι "ερυθρόλευκοι" ξεπεράσουν το εμπόδιο της Μακάμπι Χάιφα

Ολυμπιακός: Το προφίλ του Απόλλωνα Λεμεσού

Ο Ολυμπιακός θα βρει στον δρόμο του τον Απόλλωνα Λεμεσού στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League σε περίπτωση που αποκλείσει την Μακάμπι Χάιφα.

Ο Απόλλων Λεμεσού πέρασε απευθείας στον τρίτο προκριματικό ως πρωταθλητής Κύπρου λόγω της καλής βαθμολογίας της χώρας στη λίστα της UEFA ενώ το ρόστερ του κοστολογείται στα 15 εκατομμύρια ευρώ.

Προπονητής είναι ο Γερμανός Αλεξάντερ Ζόργκινερ και στην κυπριακή ομάδα παίζουν οι Τάσος Αυλωνίτης, Χάρης Μαυρίας και ο Νίκολας Ντιγκινί, με θητεία στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός έδωσε δανεικό πριν από λίγες μέρες στον Απόλλωνα τον Δημήτρη Πινακά.

Το πρωτάθλημα στην Κύπρο αρχίζει στις 12 Αυγούστου (κόντρα στην Ομόνοια), άρα η ομάδα της Λεμεσού δεν θα έχει επίσημο ματς στα πόδια της μέχρι τα ματς με τον Ολυμπιακό.

Προετοιμάζεται στην Αυστρία και έφερε 3-3 σε φιλικό χθες με την Μέζοκοβεζντ Ζόρι από την Ουγγαρία (Νταμπί, Αρτυματάς, Πίττας) και πριν από τα ματς της Ευρώπης θα δώσει δύο φιλικά στις 22/7 με Σλόβαν Λίμπερετς και στις 27/7 με Τορίν.

Πέρυσι αποκλείστηκε στο δεύτερο γύρο των προκριματικών του Conference League από τη Ζίλινα. Έδρα του Απόλλωνα είναι το Τσίρειο Στάδιο, χωρητικότητας 13.331 θέσεων

Θυμίζουμε πως ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς έχει εμπειρία από την Κύπρο καθώς είχε αποκλείσει πριν δύο καλοκαίρια την Ομόνοια με νίκη 2-0 (Βαλμπουένα, Ελ Αραμπί) στην Ελλάδα και ισοπαλία 0-0 στην Κύπρο.