Ολυμπιακός: Θέμα πίεσης η πρόκριση

Τι πρέπει να προσέξει και τι να αξιοποιήσει στη Χάιφα ο Ολυμπιακός έχοντας την εμπειρία του Μαρτίνς από το τελευταίο παιχνίδι της Μακάμπι. 

Ολυμπιακός: Θέμα πίεσης η πρόκριση

Πολλά μπορεί να πει κανείς για όσα είδε ο Πέδρο Μαρτίνς (και όσοι παρακολουθήσαμε το παιχνίδι) στη Χάιφα, με την Μακάμπι να χάνει στα πέναλτι το Σούπερ Καπ από την Χάποελ Μπερ Σεβά (των Αντρέ Μαρτίνς, Μιγκέλ Βίτορ και Έλντερ Λόπες) και να προσφέρει στον προπονητή του Ολυμπιακού αρκετή γνώση για το πρώτο ματς, στο ίδιο γήπεδο, την ερχόμενη Τετάρτη (20/7) για τα προκριματικά του Champions League.

Σίγουρα υπάρχουν παίκτες της ισραηλινής ομάδα με ποιότητα, όπως ο σκόρερ Ατζίλι, οι χαφ Τσέρι και Φανί που μπήκαν αλλαγή, ο αρχηγός Λαβί, ο γκολκίπερ Κοέν (παρά τη μεγάλη γκάφα στο τέλος, στο γκολ της Χάποελ που κακώς δεν μέτρησε) και φυσικά ο στόπερ Πλάνιτς που θέλει η ΑΕΚ και ο Σούντγκρεν που γνωρίζουμε από τον Άρη.

Υπάρχουν επίσης και αυτοματισμοί στο παιχνίδι του Μπαράκ Μπακχάρ που ξέρει καλά την ομάδα του και την έχει μάθει να παίζει σφιχτά σε άμυνα και κέντρο και με γρήγορη κυκλοφορία στις επιθέσεις. Στο πρώτο μέρος ήταν πραγματικά καλή η αντίπαλος του Ολυμπιακού, στο δεύτερο έδωσε τροφή για σκέψη πρόκρισης (του Ολυμπιακού) από το πρώτο ματς! Με κενά στην άμυνα, με αντεπιθέσεις εύκολες για την Χάποελ και με ευκαιρίες στο τελευταίο δεκάλεπτο για να βάλει δύο και τρία γκολ ακόμη. Μπορεί να ήταν κουρασμένη η Μακάμπι, αλλά εμφάνισε σοβαρές αμυντικές αδυναμίες. Με μεγάλη απογοήτευση μπροστά τον Γάλλο Πιερό που έφερε με ποσό ρεκόρ για τις μεταγραφές της από την Γκινγκάμπ, αλλά μοιάζει ακόμα σα να μην μπορεί ούτε να... περπατήσει, όχι να απειλήσει.

Δύο πράγματα και μία λέξη μπορούν να πουν τα πάντα για το ματς του Ολυμπιακού στο «Σάμι Όφερ», το οποίο θα είναι κατάμεστο καθώς ήδη έχει ανακοινωθεί sold out. Δηλαδή με 30.000 κόσμο. Τη λέξη «πίεση». Οι πρωταθλητές Ελλάδας θα πρέπει να είναι προσηλωμένοι από την αρχή ανασταλτικά στο γρήγορο και επιθετικό ξεκίνημα που σίγουρα θα επιχειρήσει η Μακάμπι. Και είτε από την αρχή είτε σταδιακά και με υπομονή να πιέσουν οι ίδιοι την άμυνά της. Με δυνατή μεσαία γραμμή (λογικά θα πάει με τρεις χαφ ο Πέδρο) και με ταχύτητα στην κόντρα. Όπως και αποτελεσματικότητα απέναντι σε έναν γκολκίπερ, τον Κοέν, ο οποίος είναι καλός στα σουτ από μακρινή ή μέση απόσταση, αλλά έχει θέματα στον αέρα. Κι οι στατικές φάσεις επίσης μπορεί να παίξουν ρόλο...