Μπενφίκα-ΠΑΟΚ 1-1: Άντεξε στο α’ μέρος και πήρε αποτέλεσμα

Ο ΠΑΟΚ αν και δέχτηκε ασφυκτική πίεση στο πρώτο ημίχρονο και το γκολ στις καθυστερήσεις τελικά έμεινε στο 1-1 με τη Μπενφίκα στη Λισαβόνα και πήρε προβάδισμα πρόκρισης.

Μπενφίκα-ΠΑΟΚ 1-1: Άντεξε στο α’ μέρος και πήρε αποτέλεσμα

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους ομίλους του Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία του έκανε ο ΠΑΟΚ. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έμεινε στο 1-1 στη Λισαβόνα με τη Μπενφίκα και έγινε το φαβορί για τη ρεβάνς που θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο γήπεδο πατώντας καλά και επιχειρώντας να πιέσει τους «αετούς» στο ξεκίνημα και με στόχο να τους αιφνιδιάσει.

Όσο περνούσε η ώρα, όμως, η Μπενφίκα έπαιρνε την κατοχή. Η ομάδα της Λισαβόνας κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και άσκησε ασφυκτική πίεση στους Θεσσαλονικείς. Από ένα σημείο και μετά έχανε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Ο Πασχαλάκης περνούσε πολύ δύσκολες καταστάσεις, αλλά άντεχε. Ήταν ολοφάνερο, όμως, ότι η Μπενφίκα έψαχνε με μανία το γκολ που θα την έβαζε μπροστά στο σκορ. Ο Πίτζι έχασε αρκετές ευκαιρίες, αλλά τελικά κατάφερε να χρηστεί σκόρερ στο φινάλε της αναμέτρησης. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Γριμάλδο γύρισε τη μπάλα από αριστερά, ο Μαουρίσιο μάρκαρε τον Ζέντσον και ο Μόζιτς έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Πίτζι ανέλαβε την εκτέλεση, νίκησε τον Πασχαλάκη και η Μπενφίκα πήγε στα αποδυτήρια όντας μπροστά στο σκορ με 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ βρήκε τα πατήματα του. Αν και δέχτηκε το γκολ στο χειρότερο χρονικά σημείο κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι. Πήρε την κατοχή της μπάλας και είχε περισσότερο θάρρος στο παιχνίδι του. Στο πρώτο μέρος οι Θεσσαλονικείς ήταν πιο φοβισμένοι, αλλά στην επανάληψη το σκηνικό είχε αλλάξει. Ο ΠΑΟΚ κοιτούσε στα μάτια τη Μπενφίκα. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια στο 76’. Ο Πέλκας εκτέλεσε φάουλ από δεξιά ο Βαρέλα με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και ο Ουάρντα έπιασε ένα γεμάτο σουτ μέσα από την περιοχή για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Στο χρόνο που απέμενε ο ΠΑΟΚ καλούνταν να διαχειριστεί αυτό το 1-1 και το κατάφερε, έστω κι αν χρειάστηκε να σταθεί τυχερός σε δύο εξαιρετικές ευκαιρίες του Φερέιρα στο 86' (έβγαλε ο Πασχαλάκης) και του Ζοάο Φέλιξ στο 90'+3' (σούταρε ελάχιστα άουτ).

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο: Ντα Λουζ

Μπενφίκα-ΠΑΟΚ 1-1

Σκόρερ: 45+1 Πίτζι – 76’ Ουάρντα

Κάρτες

Κίτρινες: 52’ Ζέντσον, 72’ Βιεϊρίνια, 83’ Αλμέιντα, 84’ Πέλκας, 89’ Ουάρντα

Συνθέσεις:

Μπενφίκα: Βλαχοδήμος, Αντρέ Αλμέιδα, Ρούμπεν Ντίας, Ζαρντέλ, Γκριμάλδο, Φέισα, Ζέντσον, Ζίβκοβιτς (64’ Ράφα Σίλβα), Πίτζι (79’ Ζοάο Φέλιξ), Σέρβι (79’ Σεφέροβιτς), Φερέιρα.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Κάνιας, Λημνιός (52’ Ουάρντα), Πέλκας, Ζαμπά (81’ Σάκχοφ), Πρίγιοβιτς (87’ Άκπομ).