Ουζουνίδης: «Τίποτα δεν θα είναι εύκολο»

O προπονητής της ΑΕΚ μίλησε για τον αυριανό (22.00) αγώνα των «κιτρινόμαυρων» κόντρα στη Βίντι για τα playoffs του Champions League.

Ουζουνίδης: «Τίποτα δεν θα είναι εύκολο»

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου μία μέρα πριν την αναμέτρηση της ΑΕΚ κόντρα στην Βίντι. Ο Έλληνας τεχνικός στάθηκε στις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν οι παίκτες του και στην σοβαρότητα που θα πρέπει να δείξουν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την αυριανή αναμέτρηση: «Οι πιθανότητες σ’ αυτό το στάδιο που βρισκόμαστε, είναι μοιρασμένες. Μπορεί να λέμε πως η ΑΕΚ είναι το φαβορί, μπορεί τον αντίπαλο να τον βολεύει να λέει πως είμαστε φαβορί. Αλλά εμείς δεν το βλέπουμε έτσι. Περιμένουμε ένα σκληρό παιχνίδι και ένα δυνατό παιχνίδι και πρέπει να είμαστε έτοιμοι γι αυτό. Ο αντίπαλος τα προηγούμενα ματς, τα έφερε εκεί που του άρεσε. Δηλαδή να είναι κλειστά και να παίζει με αντεπιθέσεις. Το έκανε πολύ καλά και γι αυτό και προκρίθηκε. Και γι αυτό εμείς θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι γι αυτό. Και για να μπορέσουμε να σπάσουμε αυτή την κλειστή άμυνα και να αντιμετωπίσουμε τις αντεπιθέσεις».

Για το ποια είναι η δύναμη της ΑΕΚ: «Δεν θα πω την δύναμη μας. Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι, πολύ σοβαροί και να παίξουμε αυτό που μπορούμε. Τι στοιχεία θα δείξουμε, δεν πρόκειται να το πούμε τώρα. Και όσο για τις πιθανότητες και για τα φαβορί, όταν φτάνεις να διεκδικείς μια πρόκριση στο Champions League, πρέπει να ματώσεις για να προκριθείς. Δεν είναι τίποτα εύκολο».

Για το ενδεχόμενο ισοπαλίας:«Εμείς θέλουμε να παίξουμε το παιχνίδι μας. Θέλουμε να προκριθούμε» Για το ενδιάμεσο παιχνίδι του πρωταθλήματος: «Αυτή την περίοδο είναι καλό να έχεις παιχνίδι. Εμείς έχουμε ένα ματς πρωταθλήματος, ενδιάμεσα από τα δυο παιχνίδια με την Βίντι. Και επίσης η Βίντι στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος που έπαιξε, δεν πιέστηκε και πολύ».

Για το πως θα αντιμετωπίσει την Βίντι: «Υπάρχει τρόπος. Από εκεί και πέρα, είναι ένα παιχνίδι για εμάς εκτός έδρας. Ας μας κάνουν και αυτοί επίθεση, δεν πειράζει».

Για το αν η ομάδα του είναι φαβορί: «Θα φανεί αυτό. Και οι δυο είμαστε καλές ομάδες. Αλλά είμαστε διαφορετικές ομάδες. Έχουμε διαφορετικό στιλ παιχνιδιού. Οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες. Σεβόμαστε τον αντίπαλο, αλλά πιστεύουμε και στον εαυτό μας. Πιστεύουμε πως μπορούμε να πάρουμε πράγματα. Η Βίντι έχει ένα συγκεκριμένο στιλ, αλλά έχει δώσει προκρίσεις. Αυτό σημαίνει πως το κάνει καλά. Επομένως εμείς πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».

Για τον τρόπο της ψυχολογικής προετοιμασίας γι αυτό το ματς: «Μετά την Σέλτικ είπα πως πετύχαμε μια μεγάλη πρόκριση και έχουμε μπροστά μας μια μεγάλη πρόκληση. Τα παιδιά είναι καλά, έχουν αυτοπεποίθηση, έχουν και θέληση να προκριθούν. Όμως αυτό πρέπει να το ισορροπήσουμε. Δεν είναι εύκολο να προκριθείς στους ομίλους. Μακάρι να το κάνουμε εύκολο. Αν δεν είμαστε προσεκτικοί δεν θα πετύχουμε τίποτα. Και δεν έχει σημασία στο ποδόσφαιρο τι έχεις κάνει, αλλά τι θα κάνεις. Πρέπει να αντιδράσουμε σωστά μετά την πρόκριση επί της Σέλτικ. Είναι μεγάλης σημασίας αυτά τα παιχνίδια και θα πρέπει να δώσουμε όλοι τον καλύτερο μας εαυτό».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας