Ολυμπιακός: Το... κλειδί κρατάει ο Αγκιμπού για Χάιφα

Στο Ισραήλ θεωρούν ότι ο παίκτης από τον Ολυμπιακό που μπορεί να ανακατέψει την Μακάμπι Χάιφα είναι ο Αγκιμπού Καμαρά!

Ολυμπιακός: Το... κλειδί κρατάει ο Αγκιμπού για Χάιφα

Μπορεί το Σάββατο (16/7) η Μακάμπι Χάιφα να παίζει με την Χάποελ Μπερ Σέβα για το Σούπερ Καπ Ισραήλ, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι το μυαλό όλων στην Χάιφα είναι στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό την Τετάρτη (20/7). Εκεί είναι «όλα τα λεφτά» για τους Ισραηλινούς.

Μια ματιά αν ρίξει κάποιος στα ρεπορτάζ της Μακάμπι τις τελευταίες ώρες, θα διαπιστώσετε ότι περισσότερο ασχολούνται με τον Ολυμπιακό παρά με την Μπερ Σέβα, παρότι σε δύο βράδια παίζεται ένας τίτλος για τους πρωταθλητές Ισραήλ.

Απ’ όλα όσα διαβάζουμε τον τελευταίο καιρό στα ΜΜΕ του Ισραήλ, ένα πράγμα μπορούμε να καταλάβουμε: Ότι γενικότερα έχουν πίστη για την πρόκριση! Και δεύτερον, ότι για να πάρει η Μακάμπι ένα σκορ που θα της δίνει ελπίδες πρόκρισης στον επαναληπτικό του Καραϊσκάκη, θα πρέπει να περιορίσει δύο-τρία ατού του Ολυμπιακού στο πρώτο ματς της Χάιφας.

Οι Ισραηλινοί εστιάζουν κυρίως σε τρεις παίκτες: Εννοείται ότι ο ένας είναι ο Ελ Αραμπί. Ο δεύτερος είναι ο Ματιέ Βαλμπουενά που δεν προορίζεται πάντως για βασικός. Ο τρίτος (κι εδώ έχει μεγάλη σημασία) είναι ο Αγκιμπού Καμαρά.
Ο νεαρός Αφρικανός χαφ παρουσιάζεται ως ο ποδοσφαιριστές για όλες τις δουλειές!

Να έχετε υπόψη σας ότι οι Ισραηλινοί δημοσιογράφοι δεν είναι ερασιτέχνες. Είναι επαγγελματίες 100% και ασχολούνται πολύ σοβαρά με το ρεπορτάζ της Μακάμπι και κατ’ επέκταση με τον Ολυμπιακό.

Γνωρίζουν δηλαδή ότι ο Αγκιμπού στα περισσότερα φιλικά αγωνίστηκε ως «8άρι» και πως μπορεί να βρεθεί ξαφνικά την Τετάρτη (20/7) σε ρόλο... ψευτοδεκαριού.

Θεωρούν λοιπόν ότι ο Αγκιμπού είναι κομβικός παίκτης για τον Μαρτίνς, κυρίως στην πίεση ψηλά που θα επιχειρήσει να ασκήσει ο Ολυμπιακός μέσα στην Χάιφα, μη δίνοντας τη δυνατότητα στην Μακάμπι να κυκλοφορήσει όπως επιθυμεί την μπάλα.