Ολυμπιακός: Και τα παιχνίδια του α’ προκριματικού γύρου τον κρατούν σε εγρήγορση ενόψει Χάιφα

Τα φαβορί μπορεί να πέρασαν στο... πρώτο πιάτο του α’ προκριματικού γύρου του Champions League, αλλά πέρασαν με αρκετό ιδρώτα! Τί σημαίνει αυτό ενόψει των αναμετρήσεων του Ολυμπιακού με την Μακάμπι Χάιφα.

Ολυμπιακός: Και τα παιχνίδια του α’ προκριματικού γύρου τον κρατούν σε εγρήγορση ενόψει Χάιφα

Η εποχή που διανύουμε δεν είναι εποχή για συμπεράσματα. Ναι, υπάρχουν πολλά ερωτηματικά και γίνονται ορθώς αναλύσεις επί αναλύσεων για το πρόσωπο που βγάζει ο Ολυμπιακός στα φιλικά προετοιμασίας.

Στην παρούσα φάση, όμως, αυτό που μετράει δεν είναι τίποτε άλλο από το να περάσει την Μακάμπι Χάιφα, έστω κι αν χρειαστεί (που λέει ο λόγος) να πάει ακόμα και στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι.

Κακά τα ψέματα, καμία ομάδα δεν είναι έτοιμη στην παρούσα φάση. Ακόμα και σύλλογοι που τα πρωταθλήματά τους είναι σε εξέλιξη και υποτίθεται έχουν έναν καλύτερο βαθμό ετοιμότητας από τους υπόλοιπους, δεινοπάθησαν για να περάσουν από τον α’ στον β’ προκριματικό γύρο του Champions League.

Η HJK Ελσίνκι που είναι σε εξέλιξη το φινλανδικό πρωτάθλημα, πέρασε στα πέναλτι την άσημη RFS της Λετονίας! Η Λουντογκόρετς ξεπέρασε με το... στανιό το εμπόδιο της άσημης Σουτιέσκα του Μαυροβουνίου. Συγκεκριμένα, με 2-0 στην Βουλγαρία κι ενώ έως το 75’ το ματς ήταν στο 0-0 και πήρε τη νίκη με 1-0 στην Ποντγκόριτσα, με τους Μαυροβούνιους να κοιτάζουν στα μάτια την ομάδα του Ράζγκραντ.

Η δε Σέριφ Τιρασπόλ που έκανε «θόρυβο» πέρσι στο Champions League, πέρασε με συνολικό σκορ 1-0 την Ζρίνσκι Μόσταρ της Βοσνίας, χάρη σε ένα αυτογκόλ από... κατά λάθος κεφαλιά!

Όταν ολόκληρη Μάλμε που έχει ένα σωρό επίσημα παιχνίδια στα πόδια της, βλέπει την εστία της να παραβιάζεται πέντε φορές από... κάποια Βίκινγκουρ Ισλανδίας, είναι λογικό το ματς στο Ισραήλ να έχει τις ιδιαιτερότητές του.

Θυμηθείτε επίσης και τις περσινές μονομαχίες του Ολυμπιακού με την Νέφτσι Μπακού που κρίθηκαν στο... γκολ και τα δύο ματς (σ.σ. στο Αζερμπαϊτζάν βέβαια είχε πάει με πειραματική ενδεκάδα).

Όλα αυτά τα παιχνίδια, τηρουμένων των αναλογιών φυσικά, αποτελούν τον οδηγό για τον Πέδρο Μαρτίνς ενόψει Χάιφας.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Μαρτίνς σκέφτεται πρωτίστως το πώς θα θωρακίσει τη μεσαία του γραμμή, έτσι ώστε να περιορίσει τα επιθετικά ατού της Μακάμπι. Είναι ξεκάθαρο ότι αν χρειαστεί να παίξει αντι-ποδόσφαιρο για να πάρει αποτέλεσμα στην Χάιφα, θα το πράξει. Δεν είναι εποχή για να δούμε θέαμα... Το επιβεβαίωσαν οι αγώνες του α’ προκριματικού γύρου.