Ολυμπιακός: Το ντεμπούτο του Βρσάλικο με Άλκμααρ και το πλάνο για Μακάμπι Χάιφα

O Σίμε Βρσάλικο εξέπληξε ευχάριστα τον Πέδρο Μαρτίνς κόντρα στην Άλκμααρ ως προς τον βαθμό ετοιμότητάς του και είναι πλέον στο 50-50 αν θα ξεκινήσει εκείνος ή ο Άβιλα στο πρώτο ματς με την Μακάμπι Χάιφα (20/7).

Ολυμπιακός: Το ντεμπούτο του Βρσάλικο με Άλκμααρ και το πλάνο για Μακάμπι Χάιφα

Μόλις πριν από μία εβδομάδα ο Πέδρο Μαρτίνς δήλωνε στους απεσταλμένους δημοσιογράφους στην Αυστρία, ότι ο Σίμε Βρσάλικο θα είναι ουσιαστικά έτοιμος στον επαναληπτικό με την Μακάμπι Χάιφα στο Καραϊσκάκη στις 27 Ιουλίου.

Για το πρώτο ματς του Ισραήλ δεν έδινε πολλές πιθανότητες στον Κροάτη. Να όμως που τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Από τη μία η εικόνα που σχημάτισε στις προπονήσεις στον Ρέντη και από την άλλη η παρουσία του Βρσάλικο στο φιλικό με την Άλκμααρ, έχουν βάλει πλέον τον Πορτογάλο τεχνικό σε σοβαρές σκέψεις ενόψει της πρώτης αναμέτρησης στην Χάιφα στις 20 Ιουλίου.

Μπροστά τους οι Πειραιώτες έχουν ακόμα δέκα μέρες δουλειάς για να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα ενόψει του αγώνα με τους Ισραηλινούς. Σίγουρα σε αυτό το διάστημα ο Βρσάλικο θα έχει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να δείξει στον Μαρτίνς ότι ορθώς τον έχει στο μυαλό του για βασικό.

Η αλήθεια είναι ότι ξεκάθαρο φαβορί για να έπαιρνε φανέλα βασικού ήταν ο Άβιλα, ο οποίος έχει περίπου 10 μέρες έξτρα προπονήσεων με τη φανέλα του Ολυμπιακού και βρίσκεται σε ένα σχετικά καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης για τα δεδομένα της εποχής.

Πλέον, με τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται και μετά τα όσα είδε ο Μαρτίνς στο φιλικό με την Άλκμααρ, ο Άβιλα με τον Βρσάλικο ξεκινούν από την ίδια γραμμή αφετηρίας με... τερματικό σταθμό το αρχικό σχήμα στην Χάιφα. Είναι στο 50-50 για το ποιον θα επιλέξει από τους δύο στην ενδεκάδα σε 10 μέρες στο Ισραήλ.

Για τη ρεβάνς της 27ης Ιουλίου θα πρέπει να το θεωρήσουμε δεδομένο, ότι ο Βρσάλικο θα είναι εκείνος που θα περάσει στο δεξί άκρο της άμυνας.