Ρεάλ Μαδρίτης: Απαιτεί «απαντήσεις» από την UEFA για την ανάθεση του τελικού στην Γαλλία

Η Ρεάλ Μαδρίτης αμφισβήτησε την απόφαση να διεξαχθεί ο τελικός του Champions League στο «Σταντ ντε Φρανς». Ζήτησε επίσης να «λογοδοτήσουν» οι υπεύθυνοι για γεγονότα έξω από το γήπεδο.

Ρεάλ Μαδρίτης: Απαιτεί «απαντήσεις» από την UEFA για την ανάθεση του τελικού στην Γαλλία

Ο αγώνας του περασμένου Σαββατοκύριακου με την Λίβερπουλ, στον οποίο νίκησε η Ρεάλ Μαδρίτης με 1-0, στιγματίστηκε από τα γεγονότα γύρω από το γήπεδο. Οι οπαδοί κρατήθηκαν για πάνω από δύο ώρες έξω από το γήπεδο, ενώ η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων στους οπαδούς.

Υπήρξαν επίσης ευρέως διαδεδομένες αναφορές για επιθέσεις σε οπαδούς μετά το τέλος του αγώνα.

Παράλληλα, έχει καταρριφθεί ένας αριθμός από τους ισχυρισμούς που διατυπώθηκαν από τις γαλλικές αρχές, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αφορούν τα πλαστά εισιτήρια.

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει τώρα υπερασπιστεί τους οπαδούς της, γράφοντας: «Θα θέλαμε να μάθουμε τους λόγους που οδήγησαν στην επιλογή αυτού του χώρου για τη διοργάνωση του τελικού και τα κριτήρια που χρησιμοποιήθηκαν, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της ημέρας.

Επιπλέον, ζητάμε απαντήσεις και εξηγήσεις προκειμένου να προσδιοριστούν οι υπεύθυνοι που άφησαν τους οπαδούς εγκαταλελειμμένους και ανυπεράσπιστους. Οπαδοί που σε γενικές γραμμές έδειξαν υποδειγματική συμπεριφορά ανά πάσα στιγμή».

Η δήλωσή τους συνέχισε: «Πιστεύουμε ότι κάτι που θα έπρεπε να ήταν μια υπέροχη ποδοσφαιρική γιορτή για όλους τους φιλάθλους που παρακολούθησαν τον αγώνα, γρήγορα μετατράπηκε σε μια σειρά ατυχών γεγονότων που έχουν προκαλέσει μια αίσθηση οργής σε όλο τον κόσμο.

Όπως φάνηκε στις αποκαλυπτικές εικόνες που δημοσιεύτηκαν από τα μέσα ενημέρωσης, αρκετοί φίλαθλοι δέχτηκαν επίθεση, παρενοχλήσεις, επιθέσεις και ληστείες με βίαιο τρόπο. Αυτά τα περιστατικά συνεχίστηκαν καθώς κινούνταν με τα αυτοκίνητα ή τα λεωφορεία τους, προκαλώντας ανησυχία για τη σωματική τους ευεξία. Ορισμένοι οπαδοί χρειάστηκε ακόμη και να περάσουν τη νύχτα στο νοσοκομείο λόγω τραυματισμών.

Το ποδόσφαιρο έχει μεταδώσει στον κόσμο μια εικόνα που απέχει πολύ από τις αξίες και τους στόχους που πρέπει να επιδιώκει».

Η Ρεάλ Μαδρίτης ολοκλήρωσε καλώντας την UEFA για δράση, προσθέτοντας: «Οι οπαδοί και οι υποστηρικτές μας αξίζουν μια απάντηση και οι υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήσουν προκειμένου γεγονότα όπως αυτά να εξαλειφθούν από το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό γενικότερα».