Ρεάλ Μαδρίτης: Η επερχόμενη κυριαρχία που δεν έχει άρωμα… «galacticos»

Η Ρεάλ Μαδρίτης περνώντας κάτω από τα ραντάρ, κατάφερε να φτιάξει μια ομάδα ικανή να κυριαρχήσει τα επόμενα χρόνια και μάλιστα χωρίς να χρησιμοποιήσει την προσφιλή της τακτική των… «galacticos». 

Ρεάλ Μαδρίτης: Η επερχόμενη κυριαρχία που δεν έχει άρωμα… «galacticos»

Η Ρεάλ Μαδρίτης έφθασε ξανά στην κορυφή της Ευρώπης με την κατάκτηση του Champions League και όπως όλα δείχνουν αυτή είναι μόνο η πρώτη από τις επερχόμενες επιτυχίες της.

Οι Μαδριλένοι κινούμενοι κάτω από τα ραντάρ κατάφεραν να οικοδομήσεουν μια ομάδα γεμάτη «νέο αίμα» η οποία σταδιακά θα περάσει από τις επιτυχίες του παρελθόντος σε μια νέα εποχή κυριαρχίας.

Στην άμυνα, η Βασίλισσα μερίμνησε ώστε να αποκτήσει ως ελεύθερο τον 29χρονο κεντρικό αμυντικό της Τσέλσι, Αντόνιο Ρίντιγκερ, ο οποίος θα έρθει να πλαισιώσει τον 24χρονο Έντερ Μιλιτάο και μαζί να συνθέσουν ένα από τα πιο στιβαρά αμυντικά δίδυμα της Ευρώπης. Στα αριστερά υπάρχει ο 26χρονος Φερλάν Μεντί αλλά και ο 29χρονος Αλάμπα ο οποίος μπορεί να δώσει λύσεις και στις δύο θέσεις.

Ενώ πίσω από την τετράδα της άμυνας δεσπόζει ο 30χρονος Τιμπό Κουρτουά, MVP του τελικού του Champions League.

Στην μεσαία γραμμή, αυτήν την στιγμή υπάρχει ο 37χρονος Μόντριτς, ο 33χρονος Κρος και ο 30χρονος Κασεμίρο. Την σκυτάλη έρχονται να πάρουν σταδιακά ο 23χρονος Φεντερίκο Βαλβέρδε και ο 20χρονος Καμαβινγκά ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης μοιάζει να πλησιάζει στην απόκτηση και του 22χρονου Ορελιάν Τσουαμενί από την Μονακό.

Το πλάνο είναι πως πρώτα ο Βαλβέρδε θα αντικαταστήσει τον Μόντριτς και παίζοντας πλάι στους έτερους δύο μέσους των μερένχες θα μπορέσει και αυτός με την σειρά του να υποδεχθεί με τον καλύτερο τρόπο τον Καμαβινκγά στην θέση του Κρος.

Όσο για την επίθεση, εκεί κλέβουν την παράσταση τα δύο βραζιλιάνικα αστέρια, ο 21χρονος Βινίσιους και ο 20χρονος Ροντρίγκο ενώ ο «αιθαλής» Μπενζεμά δείχνει πως απέχει πολύ ακόμα από την αποχώρησή του από το κορυφαίο επίπεδο.

Κάτι που μπορεί να παρατηρήσει κανείς είναι πως σε αυτήν την ομάδα, δεν υπάρχει κάποιος ποδοσφαιριστής που να αποκτήθηκε με την ετικέτα του «galactico». Ο μοναδικός τέτοιος, ο Εντέν Αζάρ, δεν δείχνει πως έχει θέση στα μακροχρόνια πλάνα του Κάρλο Αντσελότι.