Λίβερπουλ-Ρεάλ Μαδρίτης: Η συνέντευξη Τύπου Κλοπ, Αλεξάντερ-Άρνολντ και Ρόμπερτσον

Διαβάστε όσα δήλωσαν οι Γιούργκεν Κλοπ, Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ και Άντι Ρόμπερτσον στην συνέντευξη Τύπου ενόψει του τελικού του Champions League με την Ρεάλ Μαδρίτης στο Παρίσι (28/5, 22:00).

Λίβερπουλ-Ρεάλ Μαδρίτης: Η συνέντευξη Τύπου Κλοπ, Αλεξάντερ-Άρνολντ και Ρόμπερτσον

Η Λίβερπουλ βρίσκεται στο Παρίσι για τον τελικό του Champions League απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης με στόχο να επαναλάβει ότι έκανε το 1981 στην ίδια πόλη απέναντι στον ίδιο αντίπαλο φθάνοντας τα 7 τρόπαια στην διοργάνωση.

Ο προπονητής των "κόκκινων", Γιούργκεν Κλοπ, μιλώντας στην Συνέντευξη Τύπου δήλωσε:

«Η διάθεσή μας είναι καλή, πολύ καλή. Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που είμαστε εδώ. Τόσο ο Φαμπίνιο όσο και ο Τιάγκο μοιάζουν εντάξει. Ο Φαμπίνιο προπονήθηκε κανονικά, ο Τιάγκο προπονήθηκε χθες και θα προπονηθεί ξανά».

Για την Ρεάλ Μαδρίτης:

«Είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα στην διοργάνωση. Κάποιοι από τους παίκτες τους μπορούν να το πάρουν για πέμπτη φορά και ο προπονητής τους για τέταρτη. Δεν μπορούμε να αγοράσουμε την εμπειρία όμως είμαστε εδώ για τρίτη φορά σε πέντε χρόνια – αυτό είναι κάτι ιδιαίτερο. Δεν σκεφτόμαστε τι θα νιώσουμε εάν νικήσουμε».

Για τις δηλώσεις περί "εκδίκησης" από τον Σαλάχ:

«Ο Σαλάχ το βιώνει διαφορετικά. Όλοι μας παρακινούμαστε από διαφορετικά πράγματα. Αυτό είναι απόλυτα οκ και δεν έχω πρόβλημα με αυτό. Ο τελικός του 2018 δεν είναι το μόνο κίνητρο του Σαλάχ αλλά είναι φυσιολογικό ότι θέλει να διορθώσει τα πράγματα. Έχουμε πολλούς λόγους να τα δώσουμε όλα».

Για τον Σαντιό Μανέ:

«Ο Μανέ είναι διανύει την καλύτερη φόρμα της ζωής του. Είναι απόλαυση να τον βλέπεις τόσο στην προπόνηση όσο και στους αγώνες. Του έχουμε ζητήσει πολλά – πολλά σε τελικούς και σε τέτοιους αγώνες. Είναι σίγουρα μια από τις πιο επιτυχημένες σεζόν για αυτόν και για εμάς».

Για τον Ναμπί Κεϊτά:

«Είναι σημαντικό να προπονείσαι συστηματικά και να παίζεις συστηματικά. Αυτό έκανε ο Ναμπί Κεϊτά φέτος. Και αυτός είναι στην κορυφαία κατάσταση της ζωής του, θα έλεγα. Είχε μια καλή σεζόν και είναι ένας απίστευτα σημαντικός παίκτης για εμάς».

Για το τι θα σημαίνει να κατακτήσει το τρόπαιο:

«Θα σημαίνει πολλά το να νικήσουμε. Εάν είσαι άνθρωπος του ποδοσφαίρου, θα ξέρεις πως ότι έχουν καταφέρει τα αγόρια μέχρι τώρα είναι εκπληκτικό. Στο τέλος, φυσικά έχει να κάνει με το χρώμα του μεταλλίου. Είμαστε εντάξει με αυτό. Είμαι περήφανος για όσα έχουμε πετύχει μέχρι τώρα».

Για το ποιος είναι το φαβορί:

«Δεν ξέρω ποιος είναι το φαβορί. Από την δική μου οπτική γωνία, θα έλεγα η Ρεάλ Μαδρίτης λόγω εμπειρίας, αλλά θέλω και εμάς στο ίδιο επίπεδο. Εάν είμαστε σε καλή κατάσταση είναι δύσκολο να μας αντιμετωπίσεις. Η μόνη μου ανησυχία αυτήν την στιγμή είναι να παίξουμε καλά».

Για τον τελικό του 2018:

«Για ό,τι κάνεις πρέπει να κερδίσεις εμπειρία. Όταν έχεις μια νέα δουλειά , δεν θα είναι η καλύτερη μέρα της ζωής σου. Συνέβησαν πράγματα στον τελικό του 2018. Πρέπει να μάθεις για να νικήσεις. Έπρεπε να μάθω με τον δύσκολο τρόπο, έχασα αρκετούς τελικούς στην ζωή μου».

Για το εάν επιφυλάσσει κάποια έκπληξη στο τακτικό κομμάτι:

«Εάν έκανα κάποια έκπληξη (τακτικά) για τους παίκτες μου ίσως θεωρήσουν ότι έχω άγχος. Εάν κάνεις τα σωστά πράγματα όλη την ώρα, πρέπει να το κάνεις επίσης και στον τελικό. Το να είμαστε στο κορυφαίο επίπεδο θα ήταν ωραίο».

Τον λόγο πήραν και οι δύο φουλ-μπακ της Λίβερπουλ, με τον Τρεντ Αλεξάντερ Άρνολντ να δηλώνει:

«Το να είμαι σε θέση να διεκδικώ το δεύτερο Champions League σε τόσο νεαρή ηλικία είναι σπουδαίο για εμένα. Υπήρξαν αρκετοί θρύλοι του παιχνιδιού που δεν είχαν αυτές τις ευκαιρίες. Το να είμαι εδώ είναι ένα προνόμιο».

«Μπορείς να πεις ότι είναι απλά άλλο ένα μεγάλο παιχνίδι αλλά ό,τι έρχεται γύρω από αυτό δεν είναι κάτι που κάνουμε συχνά. Αγκαλιάζουμε τέτοιες περιστάσεις. Είναι αυτές για τις οποίες δουλεύουμε σκληρά πίσω από την σκηνή. Είμαστε ενθουσιασμένοι που είμαστε εδώ και νιώθω ότι το αξίζουμε».

«Η Μάντσεστερ Σίτι είναι μια διαφορετική απειλή. Ένας τελικός Champions League προσθέτει πίεση, είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι με όποιον και να παίζεις. Εάν μπει και η Ρεάλ Μαδρίτης στην εξίσωση, το κάνει ακόμα σπουδαιότερο. Οι δύο ομάδες είναι δύο από τα μεγαθήρια του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Σημαίνει πολλά για τους οπαδούς και των δύο ομάδων».

«Η περασμένη εβδομάδα ήταν δύσκολη. Χρειάστηκαν μια δύο ημέρες για να το ξεπεράσουμε όμως είχαμε να προετοιμάσουμε έναν τελικό Champions League.

Το περιμένω εναγωνίως. Όταν παίζεις με την Ρεάλ Μαδρίτης περιμένεις να αντιμετωπίσεις παίκτες παγκόσμιας κλάσης. Θα υπάρξουν μάχες σε όλο το γήπεδο αλλά έχουμε το σχέδιό μας».

«Ο Βινίσιους είναι ένας εξαιρετικός παίκτης και το έδειξε φέτος με τα γκολ και τις ασίστ του. Ξέρουμε τι έχουμε να κάνουμε και σαν ομάδα και ατομικά. Αυτές οι προσωπικές μάχες είναι μέρος του παιχνιδιού αλλά είναι ομαδικό άθλημα».

Από την μεριά του, ο Άντι Ρόμπερτσον ανέφερε:

«Αν τελικά ο Χέντερσον σηκώσει το τρόπαιο, δεν με ενδιαφέρει τι θα γίνει. Εάν σκοράρω, θα είναι κάτι συλλεκτικό – δεν συμβαίνει συχνά. Εάν σκοράρω, ας είναι».

«Διορθώσαμε την ήττα μας στο Κίεβο το 2018 κατακτώντας το τρόπαιο την αμέσως επόμενη σεζόν. Εκείνο το ματς είναι στο μακρινό παρελθόν, για όλους μας. Φυσικά είναι ξανά η Ρεάλ απέναντί μας αλλά απλά θέλουμε να νικήσουμε. Ελπίζω ότι θα είμαστε αυτοί που θα πανηγυρίσουν».

«Σε ό,τι αφορά την ψυχολογική κούραση, αυτό είναι το σπουδαιότερο παιχνίδι στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Την Δευτέρα αφήσαμε τους εαυτούς μας να στεναχωρηθούν (για το χαμένο πρωτάθλημα) όμως από την Τρίτη είχαμε «άνοιξη στα πόδια» και είμασταν έτοιμοι για ένα τεράστιο παιχνίδι το Σάββατο».

«Περάσαμε τραυματισμούς και είχαμε προβλήματα όμως τα παιδιά είναι έτοιμα και γεμάτοι αυτοπεποίθηση. Θέλουμε να κλείσουμε την σεζόν με επιτυχία, όμως το ίδιο θέλει και η Ρεάλ Μαδρίτης. Είχαν μια φανταστική χρονιά και ήταν απόλαυση να τους βλέπεις».