Κλοπ: «Ομάδα παγκόσμιας κλάσης η Ρεάλ»

Ο προπονητής της Λίβερπουλ Γιούργκαν Κλοπ έπλεξε το εγκώμιο της Ρεάλ Μαδρίτης, ενόψει του αυριανού (28/5) τελικού στο Champions League, αλλά υπογράμμισε πως η ομάδα του πλέον ξέρει πως να διαχειριστεί αυτές τις καταστάσεις

Κλοπ: «Ομάδα παγκόσμιας κλάσης η Ρεάλ»

Ο Γιούργκεν Κλοπ, στις δηλώσεις του πριν τον μεγάλο τελικό του Champions League έπλεξε το εγκώμιο της Ρεάλ Μαδρίτης.

Τη χαρακτήρισε ως μια ομάδα παγκόσμιας κλάσης, θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει στο μυαλό κανενός στην ομάδα του ο όρος «εκδίκηση» για τον τελικό του 2018, αλλά υπογράμμισε ότι πια η… δική του Λίβερπουλ έχει αποκτήσει εμπειρία από τελικούς.

«Πρώτα και κύρια είναι μία ομάδα παγκόσμιας κλάσης που ξέρει πώς να κερδίζει ποδοσφαιρικούς αγώνες. Ο κορμός (των ομάδων που συναντήθηκαν το 2018) ιδιαίτερα στη μεσαία γραμμή είναι ίδιος.

Πολλά πράγματα είναι όπως ήταν πριν. Η αμυντική τους γραμμή έχει αλλάξει αρκετά. Μπροστά έχει αποχωρήσεις, αλλά ο Μπενζεμά είναι ακόμη στην ομάδα, μαζί με τους νεαρούς Βραζιλιάνους επομένως είναι μία κορυφαία ομάδα», ανέφερε και συνέχισε:

«Είναι καλό που έχουμε παίξει τελικούς πριν. Το είπα κι αφού νικήσαμε τον τελικό του 2019 κόντρα στην Τότεναμ: σε όλους τους τελικούς που έπαιξαν οι ομάδες μου πριν, παίξαμε καλύτερο ποδόσφαιρο αλλά χάσαμε. Έτσι έπρεπε να μάθουμε να κερδίζουμε τελικούς και το κάναμε, όχι τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ αλλά άλλους. Είμαστε πιο έμπειροι κι αυτό είναι καλό.

Το αστείο είναι ότι παίξαμε κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης στο Κίεβο, κερδίσαμε το τρόπαιο στη Μαδρίτη. Ήταν σε διαφορετικό γήπεδο και τώρα παίζουμε απέναντι στη Ρεάλ. Προφανώς όταν παίζουμε σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ με κάποιον τρόπο εμπλέκεται η Μαδρίτη».

Σχετικά με όλους όσοι υποστηρίζουν ότι η Λίβερπουλ αναζητά εκδίκηση για τον τελικό του 2018 ανέφερε:

«Υπάρχει μία αίσθηση ότι θέλουμε να πάρουμε εκδίκηση αλλά δε λειτουργούμε έτσι. Δεν είμαστε εμείς. Ήρθαμε στον τελικό με έναν διαφορετικό τρόπο. Έτσι, πρέπει να παίξουμε με τον δικό μας τρόπο και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε» και κατέληξε…

«Δεν ξέρω τι θέλω να σκέφτονται για εμένα. Αυτό που θέλω να κάνω στην ομάδα είναι να δημιουργήσω μία δομή, μία κουλτούρα για τώρα αλλά και για μετά την αποχώρησή μου, γιατί η σωστή δομή και η σωστή κουλτούρα δεν πρέπει να εξαρτώνται από ανθρώπους αλλά από τον σύλλογο.

Αν τα πράγματα είναι σωστά, τότε θα χρησιμοποιούνται και στο μέλλον. Αυτός είναι ο στόχος μου, πραγματικά».

Ο τεχνικός των reds έχει κάποιες συνήθειες που ακολουθεί καθημερινά και όπως αποκάλυψε κάθε πρωί λύνει σταυρόλεξα. Έτσι και την ημέρα του παιχνιδιού θα ξυπνήσει και θα κάνει αυτό που κάνει κάθε ημέρα.

«Κάνω το ίδιο καθημερινά, πίνω ζεστό νερό και λύνω σταυρόλεξο (σ.σ. το παιχνίδι worldle). Όχι όμως την αγγλική έκδοση.

Μπορείς να το στείλεις σε φίλους, οπότε είτε το στέλνω στην Ούλα, είτε όποιος είναι σε ένα γκρουπ που έχουμε. Όταν είσαι νεαρός, σου φαίνεται ανόητο να παίζεις Wordle, όμως, όταν είσαι στην ηλικία μου, χαίρεσαι που μπορείς και θυμάσαι και βρίσκεις τόσες λέξεις», ανέφερε ο 54χρονος Γερμανός.