Λίβερπουλ: Ετοιμάζεται για τον τελικό… καλωδιωμένη

Η Λίβερπουλ όπως και στους δύο προηγούμενους τελικούς της χρονιάς προετοιμάζεται για τις στημένες μπάλες και τα πέναλτι με την βοήθεια νευροεπιστημόνων.

Λίβερπουλ: Ετοιμάζεται για τον τελικό… καλωδιωμένη

Η Λίβερπουλ ετοιμάζεται για τον τελικό του Champions League με την Ρεάλ Μαδρίτης το Σάββατο (28/5, 22:00, MEGA) και στο προπονητικό της κέντρο έχει επιστρέψει ένα κρυφό (ή όχι και τόσο κρυφό) όπλο.

Οι "κόκκινοι" έχουν συνεργασία με μια γερμανική εταιρεία νευροεπιστημών ήδη από την προετοιμασία στην Γαλλία το περασμένο καλοκαίρι.

Η δουλειά τους επικεντρώνεται στο να βοηθήσουν τους παίκτες να προετοιμαστούν για τις στημένες μπάλες εντός του παιχνιδιού – συμπεριλαμβανομένων των πέναλτι – αναλύοντας την δραστηριότητα του εγκεφάλου κατά τη διάρκεια των προπονητικών ασκήσεων.

Ο Γιούργκεν Κλοπ αναφέρθηκε στην επιρροή της neuro11 στους παίκτες της Λίβερπουλ αφού μετέτρεψαν με επιτυχία και τα 11 χτυπήματα κατά τη διάρκεια της νίκης στον τελικό του Carabao Cup επί της Τσέλσι στο "Γουέμπλεϊ" τον περασμένο Φεβρουάριο:

"[Είχαν] απίστευτο αντίκτυπο. Είναι μια τόσο ωραία ιστορία. Δεν μπορώ να πω ακριβώς πότε, αλλά ήρθα σε επαφή μαζί τους γιατί βρήκα την ιδέα τόσο ενδιαφέρουσα.

Αποτελούν σταθερό μέρος του προπονητικού μας επιτελείου. Δεν είναι εδώ όλη την σεζόν, είναι προφανώς στη Γερμανία, αλλά μας επισκέπτονται αρκετά συχνά και ήταν εδώ την τελευταία εβδομάδα. Πριν από αυτό, ήταν εδώ για πέντε ημέρες, έτσι λειτουργεί γιατί είμαστε πολύ συχνά σε ταξίδια, οπότε γιατί να είναι εδώ; Αυτό δεν έχει νόημα, επομένως πρέπει να βρούμε αυτές τις στιγμές που είμαστε για κάποιο διάστημα εδώ και μετά να συνεργαστούμε με τα αγόρια με έναν συγκεκριμένο τρόπο.
Όλοι οι παίκτες ήταν πραγματικά ενθουσιασμένοι με αυτό. Έχει να κάνει με το να φέρνεις συγκεκριμένους παίκτες πριν από μια στημένη φάση στη σωστή νοοτροπία κάνοντας ό,τι κάνεις στον αγωνιστικό χώρο. Όλα μετρώνται, είναι νευροεπιστήμονες και είναι απίστευτα ενδιαφέρον και απίστευτα σημαντικό για εμάς - ένα πολύ ενδιαφέρον νέο κεφάλαιο για εμάς.

Δεν είναι μόνο πέναλτι, αλλά προφανώς η τελευταία εβδομάδα αφιερώθηκε περισσότερο στα πέναλτι λόγω του επερχόμενου τελικού. Αφορά επίσης όλα τα είδη στημένων φάσεων".

Η ίδια τακτική ακολουθήθηκε και στον δεύτερο τελικό με την Τσέλσι, όπου και πάλι βρήκε νικήτρια την Λίβερπουλ στα πέναλτι. Μάλιστα σε αμφότερους τους τελικούς, η σειρά των εκτελεστών ήταν προκαθορισμένη, όχι από τον Γιούργκεν Κλοπ και τους συνεργάτες του αλλά από την επιστημονική ομάδα!

Δείτε εδώ την διαδικασία των πέναλτι στον τελικό του Κυπέλλου: