Ολυμπιακός: Οι οριστικοί υποψήφιοι αντίπαλοι για τα προκριματικά, στις 15 Ιουνίου η κλήρωση

Πλέον είναι δεδομένοι οι υποψήφιοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού για τα προκριματικά του Champions League, παρότι κάποια πρωταθλήματα δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα.

Ολυμπιακός: Οι οριστικοί υποψήφιοι αντίπαλοι για τα προκριματικά, στις 15 Ιουνίου η κλήρωση

Στον β’ προκριματικό γύρο του Champions League θα ξεκινήσει το ευρωπαϊκό του οδοιπορικό ο Ολυμπιακός τη νέα σεζόν (19-20 Ιουλίου) και πλέον τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει ως προς τους υποψήφιους αντιπάλους.

Μπορεί να μην έχουν ολοκληρωθεί οι Λίγκες, αλλά πλέον έχουν «κλειδώσει» οι ομάδες που θα βρει στο δρόμο του, γιατί έχουν κριθεί ουσιαστικά οι πρωταθλητές, ασχέτως αν δεν το έχουν πάρει ακόμα μαθηματικά.

Η κλήρωση για τον β’ προκριματικό είναι στις 15 Ιουνίου και είναι πολύ πιθανό να βγει ζευγάρι από τον α’ προκριματικό, μιας και απευθείας στον β’ – όπως και ο Ολυμπιακός – είναι μόνο η Ζυρίχη που κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελβετίας.

Αναλυτικά οι υποψήφιοι αντίπαλοι:

*** Στον β’ προκριματικό γύρο οι πρωταθλητές Ελλάδας μπορεί να βρουν μία εκ των Ζυρίχης (Ελβετία), Σάμροκ Ρόβερς (Ιρλανδία), Λίνκολν (Γιβραλτάρ), Ζαλγκίρις Βίλνιους (Λιθουανία), Νιου Σεντς (Ουαλία), Ελσίνκι (Φινλανδία), Σλόβαν Μπρατισλάβας (Σλοβακία), Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ), Κόπερ ή Μάριμπορ (Σλοβενία) και Ντουντελάνζ (Λουξεμβούργο). Αν εξαιρεθεί η Ζυρίχη που είναι απευθείας στον β’ προκριματικό, όλες οι υπόλοιπες πρέπει να περάσουν τον σκόπελο του α’ γύρου.

*** Στον γ’ προκριματικό γύρο ο Ολυμπιακός μπορεί να κληρωθεί με μία εκ των Σερίφ Τιρασπόλ (Μολδαβία), Φερεντσβάρος (Ουγγαρία), Μπόντο Γκλιμτ (Νορβηγία), Απόλλωνα Λεμεσού (Κύπρος), Κλουζ (Ρουμανία) ή Λουντογκόρετς (Βουλγαρία). Όλες πλην του Απόλλωνα Λεμεσού, πρέπει να περάσουν δύο γύρους.

*** Στα πλέι οφ ο Ολυμπιακός μπορεί να πέσει πάνω σε Μάλμε (Σουηδία), Τράμπζονσπορ (Τουρκία), Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία) ή Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν).