Τσεφέριν για το νέο Champions League: «Όλοι θα έχουν δικαίωμα στο όνειρο συμμετοχής»

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν κλήθηκε να σχολιάσει τις αλλαγές στο νέο φορμάτ του Champions League που θα ισχύει από τη σεζόν 2024-25.

Τσεφέριν για το νέο Champions League: «Όλοι θα έχουν δικαίωμα στο όνειρο συμμετοχής»

Για τον νέο ποδοσφαιρικό χάρτη που διαμορφώνεται στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις μίλησε ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν.

Τόνισε χαρακτηριστικά ότι όλοι οι σύλλογοι θα έχουν δικαίωμα στο όνειρο της συμμετοχής τους στο νέο Champions League.

Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου της UEFA:

«Οι σημερινές αποφάσεις ολοκληρώνουν μια εκτεταμένη διαδικασία διαβούλευσης κατά την οποία ακούσαμε τις ιδέες οπαδών, παικτών, προπονητών, εθνικών ομοσπονδιών, συλλόγων και πρωταθλημάτων, με στόχο να βρούμε την καλύτερη λύση για την ανάπτυξη και την επιτυχία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο».

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι η επιλεγμένη μορφή επιτυγχάνει τη σωστή ισορροπία και ότι θα βελτιώσει την ανταγωνιστική ισορροπία και θα δημιουργήσει σταθερά έσοδα που μπορούν να διανεμηθούν σε συλλόγους, πρωταθλήματα και στο ποδόσφαιρο σε όλη την ήπειρό μας, αυξάνοντας παράλληλα την απήχηση και τη δημοτικότητα των συλλογικών μας διοργανώσεων».
«Είμαι πραγματικά χαρούμενος που ήταν μια ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA, με την Ευρωπαϊκή Ένωση Συλλόγων, τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και τις Εθνικές Ομοσπονδίες να συμφωνούν με την πρόταση που έγινε. Άλλη μια απόδειξη ότι το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο είναι πιο ενωμένο από ποτέ».
«Επομένως, η πρόκριση θα παραμείνει αποκλειστικά με βάση τις αθλητικές επιδόσεις και το όνειρο συμμετοχής θα παραμείνει για όλους τους συλλόγους».