Η νέα μορφή των Champions League, Europa League και Europa Conference League

Η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA ενέκρινε τη νέα μορφή των διασυλλογικών διοργανώσεών της που θα έχει ισχύ από τη σεζόν 2024-25.

Η νέα μορφή των Champions League, Europa League και Europa Conference League

Έπειτα από συμφωνία της UEFA και με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Συλλόγων, αλλάζουν μορφή το Champions League, το Europa League και το Europa Conference League από τη σεζόν 2024-25.

Ήταν μία κίνηση που ακουγόταν εδώ και καιρό. Απλώς την Τρίτη (10/5) πέρασε από την έγκριση και της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA.

*** To Champions League θα έχει 36 ομάδες σε έναν όμιλο και όχι 32 που μοιράζονταν σε 8 ομίλους.

*** Kάθε ομάδα θα δίνει 8 αγώνες στη φάση του ομίλου.

*** Στη νέα διοργάνωση θα υπάρχουν δύο wild cards που θα πηγαίνει σε ομάδες, οι οποίες δεν θα έχουν εξασφαλίσει ένα εισιτήριο από τη Λίγκα τους.

*** Η μία έξτρα θέση για τη φάση του ομίλου θα πηγαίνει στην ομάδα που θα τερματίσει 3η στην χώρα που βρίσκεται στην 5η θέση του UEFA Ranking

*** Η δεύτερη επιπλέον θέση θα δοθεί σε μία ομάδα από τα προκριματικά, στο μονοπάτι των πρωταθλητών. Τέσσερις παίρνουν τώρα το εισιτήριο και τη σεζόν 2024-25 θα γίνουν πέντε.

*** Οι δύο τελευταίες επιπρόσθετες θέσεις θα καταλήξουν στις ομοσπονδίες/πρωταθλήματα που οι σύλλογοί τους είχαν καλύτερες επιδόσεις την αμέσως προηγούμενη σεζόν (2023-24) και θα βγαίνει με βάση τους συνολικούς βαθμούς δια τον αριθμό ομάδων. Π.χ. αν ίσχυε από την επόμενη σεζόν, τότε τα έξτρα εισιτήρια θα τα έπαιρναν η Αγγλία και η Ολλανδία, καθώς οι ομάδες τους συγκέντρωσαν φέτος περισσότερους βαθμούς από κάθε άλλη χώρα/ομοσπονδία!

*** Εντός δέκα εβδομάδων θα διεξάγονται οι οκτώ αγώνες.

*** Το Champions League, το Europa League και το Europa Conference League δεν θα διεξάγονται την ίδια εβδομάδα. Κάθε διοργάνωση θα έχει τη δική της εβδομάδα!

*** To Europa League θα έχει 36 ομάδες στην τελική φάση του ομίλου και θα δίνονται 8 αγώνες.

*** To Europa Conference League θα έχει επίσης 36 ομάδες, αλλά κάθε ομάδα θα δίνει 6 αγώνες και όχι 8, όπως στις άλλες δύο διοργανώσεις.