Πολλά εκατομμύρια για τα ευρωπαϊκά κλαμπ από το Champions League

Η Λίβερπουλ είναι η ομάδα που έχει συγκεντρώσει τα περισσότερα χρήματα από το φετινό Champions League, ενώ τα κλαμπ της Premier League είναι στην κορυφή της λίστας.

Πολλά εκατομμύρια για τα ευρωπαϊκά κλαμπ από το Champions League

Το Champions League είναι η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, αυτή που θέλει κάθε ευρωπαϊκός σύλλογος να αγωνίζεται. Δεν είναι μόνο το κύρος που προσθέτει σε κάθε κλαμπ, αλλά και το τεράστιος οικονομικό όφελος που υπάρχει. Ακόμη και για τα μεγάλα κλαμπ της Ηπείρου μας είναι ζωτικής σημασίας η συμμετοχή στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Στον τελικό του Champions League θα αναμετρηθούν Λίβερπουλ και Ρεάλ Μαδρίτης και η ομάδα που μέχρι τώρα έχει εισπράξει τα περισσότερα χρήματα είναι οι Reds. Το συγκρότημα του Γιούργκεν Κλοπ έχει βάλει στο ταμείο του 115,80 εκατ. ευρώ, ενώ οι Ισπανοί έχουν εισπράξει μέχρι στιγμής 105,34 εκατ. ευρώ.

Δεν είναι όμως μόνο αυτές οι ομάδες που έχουν δει να μπαίνουν στο ταμείο τους πολύ μεγάλα ποσά. Συνολικά οι ισπανικές ομάδες, Ρεάλ, Βιγιαρεάλ, Ατλέτικο, Μπαρτσελόνα και Σεβίλλη έχουν συγκεντρώσει το αστρονομικό ποσό των 325,78 εκατ. ευρώ. Η UEFA για τη σεζόν 2021-2022 αύξησε κατά 3,6% το ποσό που θα μοιράσει στα κλαμπ. Κάθε μία από τις 32 ομάδες που συμμετείχαν στη φάση των ομίλων εισέπραξε 15,6 εκατ. ευρώ, ενώ κάθε νίκη πλήρωνε 2,8 εκατ. ευρώ και η ισοπαλία 930.000 ευρώ. Η Βιγιαρεάλ για παράδειγμα που έφτασε μέχρι τα ημιτελικά θα «εκραγεί» οικονομικά βάζοντας στο ταμείο της 84 εκατ. ευρώ.

Από 'κει και πέρα οι ομάδες της Premier League συγκέντρωσαν τα περισσότερα χρήματα, αφού Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ, Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συγκέντρωσαν 335,75 εκατ. ευρώ, δηλαδή 9,97 εκατ. ευρώ περισσότερα απ' όσα εξασφάλισαν οι ομάδες της Ισπανίας. Η Bundesliga με Λειψία, Ντόρτμουντ, Μπάγερν και Βόλφσμπουργκ συγκέντρωσε 186,15 εκατ. ευρώ. Η Serie A με Μίλαν, Ίντερ, Αταλάντα και Γιουβέντους έλαβε 181,4 εκατ. ευρώ, ενώ η Ligue 1 με Παρί Σεν Ζερμέν και Λιλ πήρε 110,6 εκατ. ευρώ.