Ποδοσφαιρική τιμωρία

Ο Γιάννης Κατσαρός θυμάται την ευκαιρία της Σίτι στο «Έτιχαντ», όταν ο Μαχρέζ δεν έδωσε τη μπάλα στον ολομόναχο Φόντεν για να κάνει το 3-0 και χαιρετίζει την ψυχή και το σθένος της Ρεάλ Μαδρίτης στο εφετινό Champions League. 

Ποδοσφαιρική τιμωρία

Να που το βράδυ της Τετάρτης (4/5), εκτός από την «ερυθρόλευκη» πανδαισία σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, είχαμε ανατροπή και μάλιστα από αυτές που θα μείνουν χαραγμένες στο μυαλό του φίλαθλου κοινού. Η Μάντσεστερ Σίτι κρατούσε μέχρι το 89’ το εισιτήριο για το Παρίσι αλλά τη Ρεάλ των 13 βαρύτιμων τροπαίων δεν μπορείς να την ξεγράψεις. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, δεν πρέπει να της δίνεις την εντύπωση ότι έχεις χαλαρώσει. Έχει την πείρα, την ποιότητα αλλά και το βάρος να σου κάνει τη ζημιά.

Οι «Πολίτες» - δυστυχώς για εκείνους και τον κόσμο τους - το έκαναν χθες στην ισπανική πρωτεύουσα, αφού ετοίμαζαν βαλίτσα για τελικό και την αντάμωση με τη Λίβερπουλ, την ώρα που ο Ροντρίγκο σε διάστημα δύο λεπτών, σκόραρε ισάριθμες φορές.

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που οι παίκτες του Αντσελότι βγάζουν αυταπάρνηση και αρνούνται να αποκλειστούν. Το έκαναν με την Παρί Σεν Ζερμέν και την Τσέλσι στην παράταση. Ήταν νωπές οι μνήμες και οι… μπανανόφλουδες που πατούσαν οι αντίπαλοι της Ρεάλ αλλά δεν το συγκρότημα του Πεπ έκανε τίποτα για μην πατήσει και εκείνη μια.

Το ποδόσφαιρο είναι στιγμές. Οι κακές αποφάσεις ίσως στοιχίσουν στο φινάλε και αυτό το ξέρει καλά ο Πεπ Γκουαρντιόλα. Στον πρώτο ημιτελικό, στο «Έτιχαντ» και με το σκορ 2-0 υπέρ της Σίτι, ο Μαχρέζ είχε την ευκαιρία να δώσει στον ολομόναχο Φόντεν για το 3-0. Ο Αλγερινός προτίμησε να σουτάρει μόνος του από δύσκολη θέση και αυτό έφερε τα νεύρα και το ξέσπασμα του Καταλανού κόουτς.

Ήξερε καλά πως έπρεπε να βγάλει νοκ άουτ στον α’ γύρο τη ζαλισμένη «Βασίλισσα» που προσπαθούσε με νύχια και με δόντια να σταθεί όρθια Ο παίκτης του έπαιξε περισσότερο εγωιστικά παρά ομαδικά και στα αμέσως επόμενα λεπτά, οι Ισπανοί μείωσαν σε 2-1.

Παρότι σε πολλούς θα φανεί λεπτομέρεια δεν είναι. Οι συνθήκες που θα είχαν δημιουργηθεί με το 3-0 θα ήταν τελείως διαφορετικές, όμως αυτό που μετράει στο φινάλε είναι το αποτέλεσμα. Και το αποτέλεσμα έφερε ξανά τη Ρεάλ σε τελικό όπου θα διεκδικήσει το 14ο ευρωπαϊκό της ιστορίας απέναντι στην πιο φορμαρισμένη ομάδα, τη Λίβερπουλ των επτά πρωταθλητριών.

Ο Γιούργκεν Κλοπ έχει την ευκαιρία του να πάρει εκδίκηση για τον χαμένο τελικό του 2018 στο Κίεβο, ενώ ο Αντσελότι θα αντιμετωπίσει σε παιχνίδι τίτλου τη Λίβερπουλ ξανά ύστερα από το 2005 και την ιστορική ανατροπή των «ρεντς» απέναντι στη Μίλαν.