Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι 3-1: Τέτοια πρόκριση – ραψωδία δεν ξανάγινε!

Απίστευτα πράγματα στην Μαδρίτη με την Ρεάλ να χάνει από την Μάντσεστερ Σίτι στο 89’ και μέσα σε δύο λεπτά (90', 90+1’) με δύο γκολ του Ροντρίγκο να στέλνει το ματς στην παράταση. Ο Μπενζεμά με εύστοχο πέναλτι έγραψε τον «βασιλικό» θρίαμβο στο 94’ και οι «μερένχες» θα ανταμώσουν ξανά με την Λίβερπουλ στον τελικό του Champions League (28/5), τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία συνάντησή τους με τους «reds» στο Ολιμπίσκι του Κιέβου.  

Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι 3-1: Τέτοια πρόκριση – ραψωδία δεν ξανάγινε!

Η καρδιά της Ρεάλ Μαδρίτης, της κορυφαίας ομάδας στην Ιστορία των Κυπέλλων Πρωταθλητριών και του μετέπειτα Champions League, χτύπησε δυνατά για ακόμη μία φορά (3-1 παρ., 2-1 κ.δ.). Εκεί που όλα έδειχναν χαμένα, εκεί που οι άνθρωποι της Μάντσεστερ Σίτι κανόνιζαν τα ξενοδοχεία για τη διαμονή τους στο Παρίσι όπου θα φιλοξενηθεί ο τελικός, ο Ροντρίγκο έκανε το θαύμα του στο 90’ και στο 90+1’, «απαντώντας» στο γκολ του Μαχρέζ στο 73’. Το ματς πήγε στην παράταση και ο Μπενζεμά με το πέναλτι-γκολ του 94ου λεπτού έγραψε τον επίλογο στην πρόκριση - ραψωδία των «μερένχες». Καθοριστική η συμβολή και του Κουρτουά που «μίλησε» στα κρίσιμα σημεία. Ραντεβού λοιπόν στις 28 Μαϊου στο Σταντ Ντε Φρανς του Παρισιού, εκεί όπου θα ανταμώσει με την Λίβερπουλ για το έπαθλο με τα μεγάλα αφτιά!

ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Η Ρεάλ μπήκε δυνατά στο ματς και με τον Καρίμ Μπενζεμά κατάφερε σε δύο περιπτώσεις να ανησυχήσει τον Έντερσον. Αρχικά η κεφαλιά στο 4’ πέρασε άουτ και στο 11’ το σουτ του επίσης κατέληξε άουτ. Στο 15’ ο Ντε Μπρόινε σημείωσε την πρώτη καλή ευκαιρία της Σίτι, με τον Κουρτουά να μπλοκάρει. Η Ρεάλ «απάντησε» σχετικά γρήγορα στη φάση του Ντε Μπρόινε, με τον Βινίσιους να σουτάρει άουτ από πολύ καλή θέση. Το παιχνίδι είχε αρχίσει να αποκτάει ρυθμό για τα καλά και η Σίτι από το 20’ και μετά έδειχνε να πατάει καλύτερα στα πόδια της. Στο 20’ λοιπόν ο Ντε Μπρόινε πάσαρε στον Μπερνάντο Σίλβα που μπήκε στην περιοχή και με δύναμη υποχρέωσε τον Κουρτουά σε εντυπωσιακή απόκρουση. Στο 23’ ο Ζεσούς ήταν αυτή τη φορά η σειρά του να απειλήσει, με το σουτ του να φεύγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε 0-0, σε ένα ισορροπημένο 45λεπτο.

ΑΔΙΑΝΟΗΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ Η ΡΕΑΛ ΚΑΙ… ΠΑΡΑΤΑΣΗ

Θα θυμόμαστε για χρόνια το τελευταίο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου στο Μπερναμπέου. Θα το μνημονεύουμε ως μία διαφήμιση του ποδοσφαίρου, ως την επιτομή της εναλλαγής συναισθημάτων! Η Σίτι κατάφερε στο 73’ να κάνει το αποφασιστικό βήμα πρόκρισης, καθώς άνοιξε το σκορ και πάγωσε το Μπερναμπέου. Ο Ζιντσένκο έδωσε στον Γκουντογκάν, εκείνος πάσαρε στον Σίλβα, που πέρασε την τελική πάσα προς τον Μαχρέζ, ο οποίος από δεξιά στην περιοχή εκτέλεσε με το αριστερό και έγραψε το 0-1. Και κάπου εκεί μίλησε για ακόμη μία φορά η «χρυσή αλλαγή»! Ο Ροντρίγκο που είχε μπει στη θέση του Κρόος στο 67’ έκανε στα… χασομέρια κάτι που έμοιαζε αδιανόητο. Ή μάλλον το είχαμε αφήσει στο μακρινό 1999, όταν στο Καμπ Νου η Μπάγερν είχε στα χέρια της το τρόπαιο του Champions League με το γκολ του Μπάσλερ στο 6’, αλλά στο 91’ ο Σέριγχαμ και στο 93’ ο Σόλσκιερ έκαναν την ολική ανατροπή και ο τίτλος κατέληξε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Ροντρίγκο ήταν.. Σέριγχαμ και Σόλσκιερ στη συσκευασία του ενός! Ο Βραζιλιάνος επιθετικός που έχει ξελασπώσει αρκετές φορές τη «Βασίλισσα» ισοφάρισε σε 1-1 αρχικά στο 90’ με προβολή έπειτα από πάσα του Μπενζεμά και στο 90+1’ με κεφαλιά έγραψε το 2-1 και ισοφάρισε το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. Μάλιστα στο 90+3’ λίγο έλειψε να σημειώσει και χατ τρικ και να τρελάνει τον κόσμο ακόμα περισσότερο, αλλά δεν τα κατάφερε και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση, με την Σίτι να κάνει το τελευταίο σουτ με τον Φόντεν στο 90+4’ που πέρασε άουτ.

TO MOMENTOYM OI ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΓΚΟΛ Ο ΜΠΕΝΖΕΜΑ!

Ο Γκουαρδιόλα έχοντας πλέον στον πάγκο τον Ντε Μπρόινε είχε προβλήματα στη μεσαία γραμμή. Η Ρεάλ Μαδρίτης από την πλευρά της είχε το μομέντουμ και κατάφερε πολύ νωρίς να πάρει σκορ πρόκρισης με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπενζεμά στο 94’ (το κέρδισε ο ίδιος από τον Ντίας), ρίχνοντας στο καναβάτσο τους «πολίτες» (3-1). Η Σίτι προσπάθησε δειλά-δειλά να φτάσει στην περιοχή της Ρεάλ και λίγο έλειψε να μειώσει σε 3-2, αλλά ο Κουρτουά βροντοφώναξε «παρών» στην δύσκολη κεφαλιά του Φόντεν στο 105+2’. Οι παίκτες του Γκουαρδιόλα αναζήτησαν το γκολ στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης, αλλά ο Κάρλο Αντσελότι θωράκισε ακόμα περισσότερο την ομάδα του με τις αλλαγές που έκανε και κράτησε το εισιτήριο στα χέρια της Ρεάλ. Ένα εισιτήριο που έως το 89’ έμοιαζε με άπιαστο όνειρο.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Μιλιτάο (115’ Βαγιέχο), Νάτσο, Μεντί, Κασεμίρο (75’ Ασένσιο), Κρόος (67’ Ροντρίγκο), Μόντριτς (75’ Καμαβινγκά), Βαλβέρδε, Μπενζεμά (105’ Θεμπάγιος), Βινίσιους (115’ Βάθκεθ).

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ (72’ Γκουντογκάν). Ντίας, Λαπόρτ, Κανσέλο, Ρόδρι (99’ Στέρλινγκ), Μπερνάρντο Σίλβα, Ντε Μπρόινε (72’ Ζιντσένκο), Μαχρέζ (85’ Φερναντίνιο), Ζεσούς (78’ Γκρίλις), Φόντεν.