Champions League: Τιτανομαχία στη Μαδρίτη

Η Ρεάλ υποδέχεται τη Μάντσεστερ Σίτι στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» με έπαθλο το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό του «Σταντ ντε Φρανς». Σέντρα στις 22.00.

Champions League: Τιτανομαχία στη Μαδρίτη

Ένα εισιτήριο απέμεινε για τον μεγάλο τελικό του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ στις 28 Μαΐου στο «Σταντ ντε Φρανς» του Παρισιού και το βράδυ της Τετάρτης (4/5) θα καταλήξει είτε στα χέρια της Ρεάλ Μαδρίτης είτε σε αυτά της Μάντσεστερ Σίτι, με τη Λίβερπουλ να περιμένει…

«Μερένγκες» και «πολίτες» συγκρούονται απόψε στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» στον μεταξύ τους αγώνα ρεβάνς για τα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, με το θερμόμετρο να χτυπάει… κόκκινο στην ισπανική πρωτεύουσα ενόψει της τιτανομαχίας των δύο συλλόγων.

Οι «γαλάζιοι» έχουν το αβαντάζ για την πρόκριση, καθώς στο πρώτο παιχνίδι στο «Ετιχάντ» είχαν κερδίσει 4-3 την αντίπαλό τους. Ως εκ τούτου, σήμερα θα επιδιώξουν τουλάχιστον να υπερασπιστούν το υπέρ τους σκορ, ώστε για δεύτερη σερί χρονιά να εξασφαλίσουν την παρουσία τους στην τελευταία φάση του ευρωπαϊκού θεσμού. Υπενθυμίζεται, άλλωστε, πως η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα ήταν και πέρσι στον τελικό, όταν ηττήθηκε τότε 1-0 από την Τσέλσι στο «Ντραγκάο» του Πόρτο.

Η Ρεάλ Μαδρίτης με τη σειρά της, που είναι πολυνίκης της διοργάνωσης με 13 κατακτήσεις, η τελευταία το 2018 στο Κίεβο κόντρα στη Λίβερπουλ, καλείται σήμερα να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση κόντρα στη Σίτι για να διατηρήσει ζωντανό το ευρωπαϊκό της όνειρο.

Οι «μερένγκες», που βρίσκονται με την ψυχολογία στα ύψη έπειτα από την κατάκτηση (και μαθηματικά πλέον) της φετινής Λα Λίγκα, ξέρουν ότι πρέπει να σκοράρουν κόντρα στη Σίτι, ώστε μετά από τέσσερα χρόνια να επιστρέψουν σε τελικό και να μη δουν να επαναλαμβάνεται ο περσινός εφιάλτης, όταν αποκλείστηκαν στα ημιτελικά από μία άλλη αγγλική ομάδα, την Τσέλσι.

Οι αναμνήσεις ξαναγυρίζουν

Ένα σημαντικό ιστορικό στοιχείο τους είναι και το ότι η Ρεάλ Μαδρίτης ποτέ δεν έχει προκριθεί από ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ μετά από ήττα τους στο πρώτο παιχνίδι, καθώς και τους οκτώ προηγούμενες προσπάθειές τους αποκλείστηκε τελικά από τη συνέχεια του θεσμού. Την τελευταία φορά που Ρεάλ και Σίτι τέθηκαν αντιμέτωπες στη Μαδρίτη για το Τσάμπιονς Λιγκ ήταν τον Φλεβάρη του 2020, όταν οι «πολίτες» κέρδιςαν 2-1 τους «μερένγκες» και προκρίθηκαν αυτοί στα προημιτελικά του θεσμού. Αντίστοιχα, η τελευταία νίκη των Μαδριλένων στην έδρα τους επί των «πολιτών» ήταν σαν σήμερα (4 Μαΐου) το 2016, όταν με το 1-0 πήραν την πρόκριση στον τελικό, πριν κατακτήσουν τελικά και το τρόπαιο στον ισπανικό εμφύλιο με την Ατλέτικο Μαδρίτης στο Μιλάνο.

Οι απουσίες των δύο μονομάχων

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η έκπληξη στην αποστολή που επεφύλασσε ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, Κάρλο Αντσελότι, ακούει στο όνομα του Νταβίντ Αλάμπα. Ο Αυστριακός μπακ αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και δεν αναμενόταν να αγωνιστεί. Παρ’ όλα αυτά, ο Ιταλός τεχνικός τον συμπεριέλαβε στις επιλογές του για το παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Σίτι, σε περίπτωση που γίνει το… θαύμα. Ο διεθνής άσος θα συνεχίσει τη μάχη με τον χρόνο για να αποθεραπευτεί έγκαιρα και εντέλει ίσως προλάβει να παίξει, αν καταστεί φυσικά αυτό απαραίτητο. Πέραν αυτών, αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του Γκάρεθ Μπέιλ στο παιχνίδι, μια και ο Ουαλός εξτρέμ αντιμετωπίζει πρόβλημα στη μέση του. Εκτός αποστολής, πάντως, έμειναν οι «λαβωμένοι» Ίσκο και Αζάρ. Στην αντίπερα όχθη, στους πρωταθλητές Αγγλίας δεν υπολογίζεται ο κεντρικός αμυντικός Τζον Στόουνς που ταλαιπωρείται από μυϊκό τραυματισμό, ενώ την τελευταία στιγμή θα αποφασιστεί η συμμετοχή του δεξιού μπακ Κάιλ Γουόκερ, που έχει πρόβλημα με τον αστράγαλό του.

ΟΙ ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Έντερ Μιλιτάο, Νάτσο, Μεντί, Μόντριτς, Κασεμίρο, Κρόος, Βαλβέρδε, Μπενζεμά, Βινίσιους.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Ζοάο Κανσέλο, Ρούμπεν Ντίας, Λαπόρτ, Ζιντσένκο, Ντε Μπρούιν, Ρόδρι, Μ. Σίλβα, Μαχρέζ, Ζεσούς, Φόντεν.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ντανιέλε Ορσάτο (Ιταλία).