Γκουαρδιόλα: «Ξέρουμε όλα όσα πρέπει να κάνουμε για να βρεθούμε στον τελικό»

Ο τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα αναφέρθηκε στη μάχη με την Ρεάλ Μαδρίτης στο Μπερναμπέου για τα ημιτελικά του Champions League.

Γκουαρδιόλα: «Ξέρουμε όλα όσα πρέπει να κάνουμε για να βρεθούμε στον τελικό»

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε παραμονή του επαναληπτικού της Ρεάλ Μαδρίτης με την Μάντσεστερ Σίτι στο Μπερναμπέου (4/5), αναφέρθηκε σε όλα όσα πρέπει να κάνουν οι «πολίτες» για να βρεθούν στον τελικό του Champions League.

Μεταξύ άλλων μίλησε:

Για το 4-3 του πρώτου αγώνα: «Ήμασταν χαρούμενοι που κερδίσαμε. Για να αποκλείσουμε όμως τη Ρεάλ Μαδρίτης, ξέρουμε ότι πρέπει να παίξουμε δύο καλά παιχνίδια, δεν αρκεί μόνο να κερδίσουμε ένα ή να κερδίσουμε το πρώτο. Το να παίζεις στο Μπερναμπέου είναι μια δοκιμασία και μεγάλη τύχη, γιατί σημαίνει ότι είμαστε στα ημιτελικά. Tο Μπερναμπέου είναι ένα υπέροχο τεστ για εμάς. Πιθανότατα να χρειάζεται να παίξουμε καλύτερα από το πρώτο παιχνίδι για να περάσουμε. Πρέπει να είμαστε καλύτεροι, αλλά μπορούμε να παίξουμε πολύ χειρότερα από ό,τι παίξαμε και να περάσουμε».

Για τον Αντσελότι»: «Έδωσα στον Αντσελότι συγχαρητήρια για την κατάκτηση του ισπανικού πρωταθλήματος, το έκανα την περασμένη εβδομάδα. Τον θαυμάζω, έχει πάει σε όλο τον κόσμο, σε μεγάλες ποδοσφαιρικές χώρες και φανταστικές ομάδες. Πάντα ήταν απίστευτα σκληρός, το ποδόσφαιρό του είναι πραγματικά καλό. Εκτός από αυτό, είναι εξαιρετικός άνθρωπος. Τον γνώρισα πριν από χρόνια και κάθε φορά που είμαι μαζί του είναι ήρεμος, ελέγχει τέλεια τα συναισθήματά του».
Για τη δική του εμπειρία σε τέτοιου είδους παιχνίδια: «Η εμπειρία είναι κάτι σημαντικό. Το ερώτημα είναι τι μαθαίνεις από την εμπειρία. Μπορείς να κάνεις τα ίδια λάθη. Το γεγονός είναι ότι βρισκόμαστε σε αυτή την κατάσταση αρκετά συχνά τα τελευταία χρόνια, σημαίνει ότι ξέρουμε πώς να χειριστούμε την κατάσταση. Όμως, δεν είναι εγγύηση ότι θα παίξουμε καλά. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να φτάσουμε στον τελικό. Είμαστε δύο καλές ομάδες, το είδαμε πριν από μια εβδομάδα. Είναι πρωταθλητές στην Ισπανία, προσπαθούμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και εμείς. Είπα πριν από μια εβδομάδα ότι είμαστε στον ημιτελικό για να προσπαθήσουμε να είμαστε στον δεύτερο συνεχόμενο τελικό».

Για το αν θα κάνουν οι παίκτες του... pasillo στους παίκτες της Ρεάλ για την κατάκτηση της La Liga: «Το ισπανικό πρωτάθλημα είναι εντελώς διαφορετικό από το Champions League. Εδώ μιλάμε για Champions League. Ως επίσημος εκπρόσωπος της Σίτι δίνω συγχαρητήρια στην Ρεάλ, αλλά αυτό είναι Champions League, είναι κάτι διαφορετικό. Έχουμε δώσει ήδη συγχαρητήρια στην Ρεάλ για την κατάκτηση της La Liga».