Μάντσεστερ Σίτι - Ρεάλ Μαδρίτης 4-3: Τον πρώτο λόγο οι «πολίτες» σε βραδιά ποδοσφαιρικής μαγείας!

Η Μάντσεστερ Σίτι έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τελικό του Champions League, επικρατώντας με 4-3 της Ρεάλ Μαδρίτης που δεν ήθελε με τίποτα να φύγει με βαρύτερο σκορ από το ματς - διαφήμιση της Αγγλίας!

Μάντσεστερ Σίτι - Ρεάλ Μαδρίτης 4-3: Τον πρώτο λόγο οι «πολίτες» σε βραδιά ποδοσφαιρικής μαγείας!

«Φέρτε μου μάτια να το βλέπω και να το ξαναβλέπω», θα μπορούσε να αναφωνήσει κάθε ποδοσφαιρόφιλος με τη ματσάρα που έγινε στο «Εtihad Stadium», είτε υποστηρίζει τη Μάντσεστερ Σίτι, είτε τη Ρεάλ, είτε κανέναν! Το ματς του Μάντσεστερ αποτέλεσε τον ορισμό της διαφήμισης του ποδοσφαίρου, μακριά από σκοπιμότητες που υπήρχε κίνδυνος να δούμε σε έναν ημιτελικό Champions League.

Οι «πολίτες» καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ίσως και να αδικούνται από τη νίκη με 4-3, καθώς ειδικά στο πρώτο ημίχρονο έχασαν σωρεία ευκαιριών για να πάνε πιο ήσυχοι στον επαναληπτικό του Σαντιάγο Μπερναμπέου. Ωστόσο, βρήκαν απέναντί τους μία Ρεάλ που αρνούταν να φύγει με βαρύ σκορ από την Αγγλία.

Η Μάντσεστερ Σίτι άνοιξε το σκορ μόλις στο 2’, όταν ο Μαχρέζ σέντραρε και ο Ντε Μπρόινε με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κουρτουά για το 1-0. Μάλιστα το γκολ του που σημειώθηκε στα 93 δευτερόλεπτα, ήταν και το ταχύτερο στην ιστορία του Champions League σε επίπεδο ημιτελικών!

Στο 11’ η Σίτι συνέχισε το κρεσέντο. Σέντρα του Ντε Μπρόινε από αριστερά και ο Ζεσούς που απέφυγε τον Αλάμπα, εκτέλεσε τον Κουρτουά για το 2-0.

Οι αμυντικοί της Ρεάλ είχαν πιει θάλασσα και κόντεψαν να δεχτούν και τρίτο τέρμα, αλλά ο Φόντεν στο 18’ είδε τον Αλάμπα να διώχνει με δυσκολία, ο Μαχρέζ στο 26’ είδε την μπάλα να καταλήγει από το σουτ του στην εξωτερική πλευρά των διχτύων και ο Φόντεν στο 29’ είδε το πλασέ του να φεύγει λίγο άουτ.

Η Ρεάλ έκανε την πρώτη της «εμφάνιση» στο ματς στο 30’ με την κεφαλιά του Αλάμπα να φεύγει άουτ, αλλά στο 33’ η σέντρα του Μεντί και η εκτέλεση με σουτ στην κίνηση του Μπενζεμά ήταν το... κάτι άλλο, γράφοντας το 2-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Φόντεν ό,τι έχασε στο πρώτο ημίχρονο, το πέτυχε στην πρώτη του ουσιαστικά φάση, καθώς αξιοποίησε τη σέντρα του Φερναντίνιο και με κεφαλιά έγραψε το 3-1 στο 53’.

Ωστόσο, η χαρά των «πολιτών» δεν κράτησε πολύ, καθώς ο Βινίσιους χόρεψε τον Φερναντίνιο, μπήκε στην περιοχή και με πλασέ έγραψε το 3-2 στο 55’.

H Σίτι έφτασε τελικά σε τέταρτο γκολ στο 74’, όταν ο ρέφερι άφησε το πλεονέκτημα σε φάουλ πάνω στον Ζιντσένκο και ο Μπερνάρντο Σίλβα δίχως δεύτερη σκέψη έπιασε έναν κεραυνό με το αριστερό, με τον Κουρτουά απλώς να παρακολουθεί το... 4-2.

H Ρεάλ, όμως, δεν έλεγε να σταματήσει και μείωσε στο τελικό 4-3 με την εκτέλεση πέναλτι αλά... Πανένκα του Μπενζεμά στο 82’ (δόθηκε παράβαση σε χέρι του Λαπόρτ). Όλα τα λεφτά πλέον η ρεβάνς της Μαδρίτης, με την ελπίδα να ξαναδούμε τέτοια ματσάρα.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Στόουνς (36’ Φερναντίνιο), Ντίας, Λαπόρτ, Ζιντσένκο, Ντε Μπρόινε, Ρόδρι, Μπερνάρντο Σίλβα, Μαχρέζ, Ζέσους (83’ Στέρλινγκ), Φόντεν

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Μιλιτάο, Άλαμπα (46’ Νάτσο), Μεντί, Μόντριτς (79’ Θεμπάγιος), Κρόος, Βαλβέρδε, Ροντρίγκο (70’ Καμαβινγκά), Μπενζεμά, Βινίσιους (88’ Ασένσιο)