Champions League: Στη Μαδρίτη οι προβολείς

Τα… ρέστα τους παίζουν την Τετάρτη (13/4, 22.00) Ατλέτικο Μαδρίτης και Μάντσεστερ Σίτι, στο «Μετροπολιτάνο» για μια θέση στα ημιτελικά του Champions League. Λίβερπουλ – Μπενφίκα το άλλο παιχνίδι. 

Champions League: Στη Μαδρίτη οι προβολείς

Ημέρα κρίσης για Ατλέτικο Μαδρίτης και Μάντσεστερ Σίτι στη μάχη που δίνουν για την πρόκριση στα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, του Champions League.

Οι δύο ομάδες αναμετρώνται στο «Μετροπολιτάνο» και η αγωνία κορυφώνεται για το ποια εκ των δύο θα συνεχίσει την πορεία της στα μεγάλα σαλόνια. Οι πρωταθλητές Αγγλίας κέρδισαν 1-0 τους «ροχιμπλάνκος» στο πρώτο παιχνίδι στην Αγγλία, ωστόσο απόψε μένει να φανεί αν θα τελειώσουν τη… δουλειά στη Μαδρίτη ή αν οι Μαδριλένοι θα ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση.

Οι «πολίτες» ουδέποτε στο παρελθόν έχουν καταφέρει να φτάσουν στα ημιτελικά του ευρωπαϊκού θεσμού για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, κάτι που θέλουν μεταξύ άλλων να πετύχουν φέτος, ενώ η Ατλέτικο είχε μετάσχει τελευταία φορά στην τετράδα της διοργάνωσης την περίοδο 2016-17. Τότε είχε αποκλείσει στα προημιτελικά μία άλλη αγγλική ομάδα, τη Λέστερ, πριν αποκλειστεί στα ημιτελικά από τη συμπολίτισσα Ρεάλ, η οποία κατέκτησε και το τρόπαιο στο 4-1 επί της Γιουβέντους στο «Μιλένιουμ Στέιντιουμ» του Κάρντιφ.

Για την Ατλέτικο αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Ερέρα, Χιμένεθ, ενώ στη Σίτι απουσιάζει ο τιμωρημένος Γκαμπριέλ Ζεσούς.

Παράλληλα διεξάγεται και ο έτερος προημιτελικός ανάμεσα στη Λίβερπουλ και στην Μπενφίκα στο «Άνφιλντ». Η νίκη των «κόκκινων» με 3-1 στο πρώτο παιχνίδι στην Πορτογαλία τούς έχει δώσει τεράστιο προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά και απόψε θα κληθούν να σφραγίσουν την παρουσία τους στους «4» του θεσμού. Αντίθετα, οι «αετοί» ψάχνουν ένα… θαύμα στο Μέρσεϊσαϊντ, ώστε να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση και να μην αποκλειστούν από τη συνέχεια του ευρωπαϊκού θεσμού.

Στο σημερινό παιχνίδι ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος θα υπερασπιστεί για ακόμα μία φορά την εστία της Μπενφίκα, ενώ ο Κώστας Τσιμίκας, αν και δεν αγωνίστηκε στο παιχνίδι του «Ντα Λουζ», εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει σήμερα στο βασικό σχήμα.

Η Λίβερπουλ δεν αντιμετωπίζει νεότερα προβλήματα απουσιών, ενώ στους «αετούς» εκτός έμεινε ο Ράφα Σίλβα.

ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Μάντσεστερ Σίτι – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0

Μπενφίκα – Λίβερπουλ 1-3

6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Τσέλσι – Ρεάλ Μαδρίτης 1-3

Βιγιαρεάλ – Μπάγερν Μονάχου 1-0

ΟΙ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΙ

ΧΘΕΣ

Μπάγερν Μονάχου – ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ 1-1

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – Τσέλσι 2-3

ΣΗΜΕΡΑ

22.00: Λίβερπουλ – Μπενφίκα

22.00: Ατλέτικο Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι

ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

26/27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

22.00: Μάντσεστερ Σίτι ή Ατλέτικο Μαδρίτης –Ρεάλ Μαδρίτης

22.00: Μπενφίκα ή Λίβερπουλ – Βιγιαρεάλ

ΟΙ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΙ

3/4 ΜΑΪΟΥ

22.00: Ρεάλ Μαδρίτης - Μάντσεστερ Σίτι ή Ατλέτικο Μαδρίτης

3/4 ΜΑΪΟΥ

Βιγιαρεάλ - Μπενφίκα ή Λίβερπουλ

ΤΕΛΙΚΟΣ

28 Μαΐου στο «Σταντ ντε Φρανς»

* Ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ δεν ισχύει από φέτος.