Ρεάλ Μαδρίτης - Τσέλσι 2-3: Την ξελάσπωσαν Μπενζεμά και Κουρτουά, έχασαν τα... άχαστα οι Λονδρέζοι!

Η Ρεάλ Μαδρίτης στα ημιτελικά του Champions League κι αφού πρώτα έζησε εφιαλτικές στιγμές από την Τσέλσι, που μέχρι το 80' κρατούσε την πρόκριση στα χέρια της με μπαλάρα μέσα στο Μπερναμπέου. Η «Βασίλισσα» ηττήθηκε με 2-3 στην παράταση (1-3 κ.δ.), αλλά χάρη στο 3-1 του Λονδίνου πήρε το εισιτήριο με μεγάλο πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Καρίμ Μπενζεμά. Καθοριστική και η συμβολή του Κουρτουά. Κόντεψαν να ξεράνουν τη Μαδρίτη οι Άγγλοι στα τελευταία λεπτά της κανονικής διάρκειας και της παράτασης, αλλά έφυγαν με άδεια χέρια! 

Ρεάλ Μαδρίτης - Τσέλσι 2-3: Την ξελάσπωσαν Μπενζεμά και Κουρτουά, έχασαν τα... άχαστα οι Λονδρέζοι!

Ο Καρίμ Μπενζεμά έκανε πάλι το θαύμα του, έχοντας συνοδοιπόρο και τον Κουρτουά! Στα δύσκολα ο Γάλλος ήταν εκείνος που όρθωσε ανάστημα και για ακόμη μία φορά έβγαλε «τα κάστανα από τη φωτιά» στη «δια πυρός και σιδήρου» πρόκριση της Ρεάλ Μαδρίτης στα ημιτελικά του Champions League επί της Τσέλσι στο Μπερναμπέου. Μπορεί να ηττήθηκε με 2-3 στην παράταση, μπορεί να βρέθηκε μία ανάσα από τον αποκλεισμό (έχανε 0-3 και στο 78’ ο Κουρτουά γλίτωσε το 0-4), μπορεί οι Λονδρέζοι να τραβούν τα μαλλιά τους για τις σωρηδόν χαμένες ευκαιρίες για να πάρουν μία θρυλική πρόκριση μέσα στην Μαδρίτη ανατρέποντας το εις βάρος τους 1-3 της Αγγλίας, αλλά στο τέλος μίλησε η εκτελεστική δεινότητα του Μπενζεμά. Ένας παίκτης που έχει ξελασπώσει φέτος πολλάκις τη «Βασίλισσα», φτάνοντας τα 12 γκολ στη διοργάνωση. Κι όπως έγραψε χαρακτηριστικά η UEFA, τόσα γκολ δεν έχουν πετύχει φέτος συνολικά οι Κριστιάνο Ρονάλντο και Μέσι που έχουν από 6 και 5 αντίστοιχα (11 μαζί).

ΣΟΥΠΕΡ ΤΣΕΛΣΙ, ΦΟΒΕΡΟ Β’ ΜΕΡΟΣ, ΗΡΩΑΣ Ο ΚΟΥΡΤΟΥΑ!

Φοβερή η Τσέλσι! Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης έδειξε ότι δεν είχε σκοπό να πέσει αμαχητί μετά το 1-3 του Λονδίνου. Μπήκε φουριόζα και κατάφερε στο 15’ να βάλει φωτιά στο Μπερναμπέου! Ο Βέρνερ τροφοδότησε με τον μηρό τον Μάουντ και ο Άγγλος «εκτέλεσε» τον Κουρτουά για το 0-1. Η Ρεάλ προσπαθούσε να βρει διαδρόμους προς την περιοχή των «μπλε», αλλά δεν τα κατάφερε στον βαθμό που θα επιθυμούσε. Ο κακός χαμός έγινε στο δεύτερο ημίχρονο, με την Τσέλσι να παίζει μονότερμα την Ρεάλ στα πρώτα πέντε λεπτά και τελικά να φτάνει στο 0-2 στο 52’! Κόρνερ με τον Μάουντ, παλικαρίσια κεφαλιά του Ρίντιγκερ και γκολ για τους Άγγλους, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα. Η φοβερή και τρομερή Τσέλσι δεν σταμάτησε εκεί. Στο 65’ σκόραρε ξανά με τον Μάρκος Αλόνσο, όμως, το γκολ ακυρώθηκε μέσω VAR, καθώς ο Ισπανός είχε βρει στο κοντρόλ την μπάλα με το χέρι. Και πάλι, οι Λονδρέζοι ήταν εκείνοι που αποφασιστικά πήγαιναν στις μονομαχίες και με σκοπό να πάρουν την επική πρόκριση. Στο 75’ ο Κόβατσιτς έβγαλε κάθετη μπαλιά στον Βέρνερ που έκανε... σμπαράλια την άμυνα της Ρεάλ και νίκησε τον Κουρτουά για το 0-3, ένα σκορ που χάριζε την πρόκριση. Η Τσέλσι δεν έλεγε ωστόσο να σταματήσει. Αναζήτησε και τέταρτο γκολ, αλλά στο 78’ ο Κουρτουά είπε «όχι» σε κεφαλιά του Χάβερτς με εντυπωσιακή και συνάμα ηρωική απόκρουση! Και εκεί που όλα έδειχναν ότι οι Λονδρέζοι έχουν το «πάνω χέρι», ο Ροντρίγκο που μπήκε στο 78’ κατάφερε να σκοράρει στο 80’, εκμεταλλευόμενος την εξαιρετική ασίστ του Μόντριτς και με το εξωτερικό του δεξιού του ποδιού νίκησε τον Μεντί για το 1-3, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα.

ΜΟΙΡΑΙΟΣ Ο ΠΟΥΛΙΣΙΚ ΚΑΙ... ΠΑΡΑΤΑΣΗ

Θα περίμενε κανείς ότι έχοντας ισοφαρίσει η Ρεάλ στο 80’, θα είχε την ψυχολογία με το μέρος της. Εντούτοις, η Τσέλσι έδειχνε ότι δεν είχε καμία διάθεση να πάει το ματς στην παράταση. Πάλεψε, πίεσε και κατάφερε με τον Πούλισικ σε δύο περιπτώσεις στο 92’ και στο 94’ να απειλήσει, αλλά ο Αμερικανός αστόχησε και κάπως έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στο έξτρα μισάωρο.

ΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ; Ο ΜΠΕΝΖΕΜΑ!

Στην παράταση η Ρεάλ ήταν εκείνη που κυνήγησε με περισσότερες αξιώσεις το «χρυσό» γκολ και τα κατάφερε τελικά στο 96’! Ο Βινίσιους βγήκε από τα αριστερά ταχύτατα, έκανε τη γλυκιά σέντρα στον Μπενζεμά που με κεφαλιά «εκτέλεσε» τον Μεντί και... σκορ πρόκρισης πλέον για τους «μερένχες» (2-3). Για ακόμη μία φορά η Τσέλσι δεν το έβαλε κάτω, αλλά δεν κατάφερε να πάρει μία πρόκριση που άξιζε 100%, καθώς για 78 λεπτά είχε «πατήσει» την Ρεάλ στο Μπερναμπέου. Απ’ ό,τι αποδείχθηκε, όμως, στο τέλος μίλησε η βαριά φανέλα των Μαδριλένων και η κλάση των Κουρτουά και Μπενζεμά.

Οι τελευταίες καλές φάσεις ανήκαν στους «μπλε». Συγκεκριμένα στο 118’, όταν ο Χάβερτς έχασε μοναδική ευκαιρία με κεφαλιά να σκοράρει και να στείλει το ματς στα πέναλτι, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Στο 122' ήταν η σειρά του Ζορζίνιο από πλεονεκτική θέση να στείλει επίσης την μπάλα άουτ και κάπως έτσι η Ρεάλ πανηγύρισε την πρόκριση.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Νάτσο (88’ Βάθκεθ), Άλαμπα, Μεντί (78’ Μαρσέλο), Μόντριτς, Καζεμίρο (78’ Ροντρίγκο), Κρόος (73’ Καμαβινγκά), Βαλβέρδε, Μπενζεμά, Βινίσιους

ΤΣΕΛΣΙ: Μεντί, Τζέιμς, Τιάγκο Σίλβα, Ρίντιγκερ, Αλόνσο, Καντέ (99’ Ζιγές), Λόφτους-Τσικ (106’ Σαούλ), Κόβασιτς (106’ Ζορζίνιο), Μάουντ, Βέρνερ (83’ Πούλισικ), Χάβερτς.