Μπάγερν – Βιγιαρεάλ 1-1: Τεράστια πρόκριση μέσα στο Μόναχο με γκολ στο 88’

Η Βιγιαρεάλ με γκολ του Τσουκβέζε στο 88ο λεπτό ισοφάρισε (1-1) την Μπάγερν και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League. Λίβερπουλ ή Μπενφίκα αντίπαλος της ομάδας του Έμερι, πριν από τον τελικό!

Μπάγερν – Βιγιαρεάλ 1-1: Τεράστια πρόκριση μέσα στο Μόναχο με γκολ στο 88’

Μία ακόμη επική πρόκριση για τη Βιγιαρεάλ στο Champions League. Η κάτοχος του Europa League, μετά τη Γιουβέντους απέκλεισε και την Μπάγερν Μονάχου με τον Τσουκβέζε να ισοφαρίζει στο 88ο λεπτό σε 1-1 και να χαρίζει την τεράστια πρόκριση στην ομάδα του που είχε κερδίσει με 1-0 στον πρώτο αγώνα.

Η Μπάγερν πέταξε ένα ημίχρονο (το πρώτο), μπήκε φουριόζα στο δεύτερο, πίεσε, έχασε ευκαιρίες και τελικά άνοιξε το σκορ με τον Λεβαντόφσκι (1-0). Είχε τον έλεγχο αλλά στη συνέχεια δεν πάτησε το γκάζι, δεν κυνήγησε το δεύτερο γκολ για να…σκοτώσει τη Βιγιαρεάλ.

Εκεί όπου όλοι περίμεναν τη λήξη και την παράταση, ο Τσουκβέζε εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Μορένο, σε μια υπέροχη αντεπίθεση και εκτέλεσε τον Νόιερ για το 1-1.

Στο πρώτο ημίχρονο η Βιγιαρεάλ ήταν εξαιρετική. Κρατούσε μπάλα, παρά την πίεση της Μπάγερν και οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να απειλήσουν και να επιβάλουν τον ρυθμό τους.

Οι φιλοξενούμενοι απλωμένοι στο γήπεδο, όταν μπορούσαν έκαναν και τις καθυστερήσεις τους αλλά η αλήθεια είναι πως δεν ανησύχησαν.

Στο δεύτερο μέρος τα πράγματα άλλαξαν. Οι Γερμανοί μπήκαν δυνατά και ήταν αρκετά πιο αποτελεσματικοί, με τον Ουπαμεκανό να στέλνει την μπάλα άουτ από πλεονεκτική θέση στο 50’ μετά το γύρισμα του Σανέ.

Στο 52’ μετά το λάθος στην άμυνα, ο Μίλερ βρήκε τον Λεβαντόφσκι κι αυτός με ωραίο σουτ έκανε το 1-0, σε ένα διάστημα όπου η Βιγιαρεάλ δεν είχε καθαρό μυαλό, δεν κράτησε μπάλα, έκανε λάθη αλλά δεν δέχθηκε δεύτερο γκολ.

Ο Ερναντέζ απείλησε εις διπλούν με σουτ στο 63’ (μπλόκαρε ο Ρούλι) και στο 64’ (άουτ), ενώ ο Μίλερ έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 2-0 με κεφαλιά στο 71ο λεπτό. Άουτ και το σουτ του Κομάν στο 76’

Στα τελευταία λεπτά, φάνηκε και οι δύο ομάδες να έχουν το μυαλό τους στην παράταση αλλά τελικά στο 88’ ήρθε το 1-1 σε μια κόντρα μπάλα από τη Βιγιαρεάλ που η αλήθεια είναι πως στην επανάληψη όχι μόνο δεν ήταν καλή αλλά δεν είχε καταφέρει να φτάσει στην αντίπαλη περιοχή. Μια φορά έγινε στο 88’ και ήρθε η πρόκριση, με τους παίκτες της Μπάγερν να μένουν στο φινάλε με το…στόμα ανοιχτό.

Μπάγερν Μονάχου (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Νόιερ, Παβάρ, Ουπαμεκανό, Ερναντέζ (87’ Ντέιβις), Σανέ, Κίμιχ, Γκορέτσκα, Κομάν, Μίλερ, Μουσιάλα (82’ Γκνάμπρι), Λεβαντόφσκι

Βιγιαρεάλ (Ουνάι Έμερι): Ρούλι, Φόιτ, Αλμπιόλ, Τόρες, Εστουπινιάν, Λο Σέλσο, Καπού, Παρέχο, Κοκλέν (84’ Τσουκουέζε), Μορένο, Νταντζούμα (84’ Πεντράθα)