Γκουαρντιόλα: «Είναι δύσκολο να επιτεθείς σε σχηματισμό... 5-5-0!»

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα «έσφαξε» με το... γάντι τον ομόλογο του της Ατλέτικο Μαδρίτης, Ντιέγκο Σιμεόνε, για την αμυντικογενή του προσέγγιση στο πρώτο ματς των προημιτελικών του Champions League με την Μάντσεστερ Σίτι, λέγοντας ότι «είναι δύσκολο να επιτεθείς σε σχηματισμό... 5-5-0!»

Γκουαρντιόλα: «Είναι δύσκολο να επιτεθείς σε σχηματισμό... 5-5-0!»

Τη δική του, έμμεση, απάντηση στην επίθεση του Ντιέγκο Σιμεόνε, πριν τον πρώτο προημιτελικό του Champions League, Μάντσεστερ Σίτι - Ατλέτικο Μαδρίτης, προς τον ίδιο, ότι είχε την ευλογία να προπονεί ομάδες με παικταράδες έδωσε ο Πεπ Γκουαρντιόλα.

Ο Καταλανός μάνατζερ των «πολιτών», μετά τη νίκη με 1-0, της ομάδας του, καυτηρίασε τον αμυντικογενή σχηματισμό του ομολόγου του που τον περιέργραψε ως ...5-5-0!

Ο Γκουαρδιόλα σχολίασε, δηκτικά, πως πως είναι αδύνατο να επιτεθεί μία ομάδα και να δημιουργήσει ευκαιρίες έτσι...

«Πολύ κλειστό ματς, πολύ δύσκολο. Καταφέραμε να τους κρατήσουμε, δεν δεχθήκαμε ευκαιρίες, κάναμε υπομονή και πετύχαμε το γκολ σε μια συνεργασία Φόντεν και Κέβιν (σ. Ντε Μπρούινε)

Αισθανθήκαμε ότι θα παίξουν 5-3-2, μετά προσαρμόστηκαν σε 5-5-0. Στην προϊστορία, σήμερα και σε...100.000 χρόνια είναι πολύ δύσκολο να επιτεθείς με ένα τέτοιο σύστημα, γιατί δεν υπάρχουν χώροι.

Είναι θέμα υπομονής. Τους είπα στο ημίχρονο ότι ήμασταν καλά. Το παιχνίδι χάλασε στο δεύτερο ημίχρονο και ήδη έχω την αίσθηση ότι θα είναι ένα ματς παρόμοιο με αυτό που θα παίξουμε στη Μαδρίτη...».