Γκουαρντιόλα: «Δημιουργώ χαζές τακτικές. Δεν εφηύρα το ποδόσφαιρο»

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα μίλησε ενόψει της αναμέτρησης της Μάντσεστερ Σίτι με την Ατλέτικο Μαδρίτης απαντώντας για το εάν… παρασκέφτεται πριν τα παιγνίδια του Champions League

Γκουαρντιόλα: «Δημιουργώ χαζές τακτικές. Δεν εφηύρα το ποδόσφαιρο»

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα αναφέρθηκε στην επικείμενη αναμέτρηση της Μάντσεστερ Σίτι με την Ατλέτικο Μαδρίτης κάνοντας ειδική μνεία στην τακτική προσέγγιση των δύο ομάδων.

Ο Καταλανός τεχνικός επέμεινε πως δεν θέλει να διαφωνήσει για το ποιο στιλ παιγνιδιού είναι καλύτερο και εξήρε την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε:

«Δεν θέλω να μιλήσω ούτε λίγο για αυτές τις ανούσιες δημόσιες συζητήσεις. Όλοι προσπαθούμε να κερδίζουμε παιγνίδια. Εάν κερδίσουν αυτοί θα είναι η δική τους τακτική σωστή, εάν κερδίσουμε εμείς, θα είναι η δική μας.

Υπάρχουν διάφορα στιλ στο ποδόσφαιρο, βασισμένα κυρίως στην ποιότητα των εκάστοτε παικτών. Η Ατλέτικο είναι η πρωταθλήτρια Ισπανίας.

Υπάρχει μια παρεξήγηση για τον τρόπο παιγνιδιού του Σιμεόνε. Είναι πιο επιθετικός από ότι νομίζει ο κόσμος. Δεν θέλει να ρισκάρει στο χτίσιμο της επίθεσης αλλά είναι εξαιρετικοί στο τελευταίο τρίτο.

Είναι πολύ ανταγωνιστικοί. Εξαρτάται από την κινητικότητα του παιγνιδιού και ξέρουν πως να παίξουν κάθε στιγμή».

Η απάντηση του Πεπ για το εάν… παρασκέφτεται

Ερωτηθείς για το εάν παρασκέφτεται πριν τα παιγνίδια του Champions League, ο Πεπ Γκουαρντιόλα απάντησε με περιπαικτική διάθεση:

«Στο Champions League πάντα παρασκέφτομαι. Σκέφτομαι υπερβολικά, για αυτό έχω πολύ καλές επιδόσεις στην διοργάνωση. Για αυτό παρασκέφτομαι και δημιουργώ χαζές τακτικές. Απόψε (4/4) θα έχω έμπνευση και θα παρουσιάσω μια φανταστική τακτική αύριο (Τρίτη 5/4). Θα παίξουμε με 12 παίκτες!».

Τέλος, αναφέρθηκε στην σημασία των προπονητών σε αυτά τα παιγνίδια:

«Δεν εφηύρα το ποδόσφαιρο. Δεν πέτυχα ποτέ γκολ και δεν έπιασα ποτέ πέναλτι ως προπονητής. Μακάρι να ήμουν τόσο σημαντικός. Όσα έχουμε πετύχει στην Μπαρτσελόνα, την Μπάγερν και εδώ (στην Σίτι), τα έκαναν επίσης ο Κρόιφ και ο Ρεσάκ στην Μπαρτσελόνα.»