Champions League: Τελετή έναρξης θέλει ο Κελαϊφί

Ο πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν, Νασέρ Κελαϊφί, πιστεύει πως θα πρέπει να θεσπιστεί μια τελετή έναρξης στο Champions League στα πρότυπα της Super Bowl

Champions League:  Τελετή έναρξης θέλει ο Κελαϊφί

Ο Νασέρ Κελαϊφί, πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν αλλά και της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συλλόγων (E.C.A.) δήλωσε πως κατά την γνώμη του το Champions League θα πρέπει να θεσπίσει μια τελετή έναρξης.

Ο Αλ Κελαϊφί εκλέχθηκε πρόεδρος της E.C.A. τον Απρίλιο του 2021 αντικαθιστώντας τον Αντρέα Ανιέλι, πρόεδρο της Γιουβέντους, ο οποίος απεχώρησε προκειμένου να στηρίξει την δημιουργία της European Super League.

O 48χρονος μιλώντας στην Athletic εξέφρασε την επιθυμία του να θεσπιστεί μια τελετή έναρξης στον τελικό του Champions League προκειμένου να «μοιάζει σπουδαιότερος» από την Super Bowl:

«Δεν καταλαβαίνω πως η Super Bowl φαντάζει σπουδαιότερη από τον τελικό του Champions League. Η Super Bowl και γενικότερα οι Η.Π.Α. έχουν άλλο τρόπο σκέψης: δημιουργικότητα και ψυχαγωγία.

Αυτό προτείνω, να θεσπίσουμε μια τελετή έναρξης στο Champions League, να υπάρχει ένα ματς στην έναρξη της σεζόν όπου η νικήτρια ομάδα θα παίζει με μια μεγάλη ομάδα. Ίσως δεν είναι καλή ιδέα, αλλά τουλάχιστον ας αμφισβητήσουμε το στάτους κβο.

Κάθε ματς πρέπει να είναι μια εκδήλωση και ψυχαγωγία».

Το Champions League επιστρέφει την Τρίτη (5/2) με την προημιτελική φάση. Η Παρί του Κελαϊφί δεν θα είναι παρούσα όμως καθώς αποκλείστηκε στην φάση των «16» από την Ρεάλ Μαδρίτης.