Μάντσεστερ Γ. - Ατλέτικο Μ. 0-1: Ξέρανε το Ολντ Τράφορντ ο Λόντι και πανάξια στους «8» οι Μαδριλένοι

Μεγάλη πρόκριση της Ατλέτικο Μαδρίτης μέσα στο Ολντ Τράφορντ. Επικράτησε με 1-0 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και σε συνδυασμό με το 1-1 της Ισπανίας πήρε το εισιτήριο για τους «8» του Champions League.

Μάντσεστερ Γ. - Ατλέτικο Μ. 0-1: Ξέρανε το Ολντ Τράφορντ ο Λόντι και πανάξια στους «8» οι Μαδριλένοι

Εξ αρχής φαινόταν ότι θα επρόκειτο για μία σκακιέρα. Οι δύο προπονητές θα άπλωναν τα πιόνια τους στο χορτάρι του Ολντ Τράφορντ και όποιος έβαζε πρώτος γκολ, τότε θα βρισκόταν με το ενάμισι πόδι στην «8άδα».

Η Ατλέτικο Μαδρίτης ήταν εκείνη που εκμεταλλεύτηκε τις στιγμές της και πήρε μία μεγάλη νίκη με 1-0 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, κερδίζοντας το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Champions League.

Ενώ η Γιουνάιτεντ είχε μπει δυνατά στο ματς και έφτασε σε μία περίπτωση πολύ κοντά στο γκολ, στο 13 με τον Ελάνγκα (απέκρουσε με το κεφάλι ο Όμπλακ), είδε τελικά τους «ροχιμπλάνκος» να ανοίγουν το σκορ.

Η Ατλέτικο πριν από το γκολ είχε ρίξει την πρώτη προειδοποιητική βολή με το σουτ του Ντε Πολ που έδιωξε εντυπωσιακά ο Ντε Χέα (16’). Όσο περνούσε η ώρα οι Ισπανοί ισορροπούσαν το παιχνίδι και κατάφεραν στο 41’ να σκοράρουν. Ο Φέλιξ με τακουνάκι βρήκε τον Γκριεζμάν, ο Γάλλος από τα δεξιά σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι και ο Λόντι με κεφαλιά νίκησε τον Ντε Χέα για το 0-1. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ στο ξεκίνημα της φάσης, αλλά ο VAR δεν συμφώνησε μαζί τους.

Οι Άγγλοι προτού μπουν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, είδαν πάλι τον Όμπλακ να λέει όχι σε σουτ του Φερνάντες (45+2’),

Στο δεύτερο μέρος η Ατλέτικο πρόσεξε περισσότερο τα νώτα της... Ναι μεν έδινε με μέτρο χώρους στην Γιουνάιτεντ και επιχειρούσε να χτυπήσει στην κόντρα. Οι «κόκκινοι διάβολοι» απείλησαν στο 59’ με τον Σάντσο που έφυγε πάνω από τα δοκάρια και στο 77’ με τον Όμπλακ να λέει ξανά «όχι» σε κεφαλιά του Βαράν.

Τελικά, ο Ντιέγκο Σιμεόνε που είναι... μανούλα στο να κρατάει σκορ υπέρ της ομάδας του, ήταν εκείνος που πανηγύρισε στο τέλος τη μεγαλειώδη πρόκριση της Ατλέτικο μέσα στο Ολντ Τράφορντ.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Νταλότ, Μαγκουάιρ (84’ Μάτα), Βαράν, Τέλες, Φρεντ (76’ Καβάνι), ΜακΤόμινεϊ (68’ Μάτιτς), Σάντσο, Φερνάντες (68’ Πογκμπά), Ελάνγκα (67’ Ράσφορντ), Ρονάλντο.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Όμπλακ, Γιορέντε, Χιμένες, Σάβιτς, Ρεϊνίλντο, Λόντι, Κόκε (80’ Κοντογκμπιά), Ερέρα, Ντε Πολ, Φέλιξ (90’ Φελίπε), Γκριεζμάν (93’ Κορέα).