Μπενφίκα – Άγιαξ 2-2: Άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς…

Η Μπενφίκα και ο Άγιαξ αναδείχτηκαν ισόπαλοι με 2-2 και άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς που θα γίνει στο Άμστερνταμ

Μπενφίκα – Άγιαξ 2-2: Άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς…

Στον πρώτο αγώνα για τη φάση των «16» του Champions League, που διεξήχθη στη Λισαβόνα ανάμεσα στη Μπενφίκα και στον Άγιαξ, οι δύο ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλες με 2-2 και άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει της ρεβάνς του Μαρτίου στο Άμστερνταμ.

Οι φιλοξενούμενοι στο ξεκίνημα πίεζαν ψηλά, με αποτέλεσμα οι αμυντικοί των γηπεδούχων να κάνουν αρκετά λάθη. Μάλιστα στο 18’ ο Άγιαξ στην πρώτη του αξιόλογη επίθεση κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Μαζραουί έκανε εξαιρετική μπαλιά στον Τάντιτς και ο τελευταίος με υπέροχο σουτ έγραψε το 0-1. Οχτώ λεπτά αργότερα, οι «Αετοί» έφεραν το ματς στα …ίσια. Ο Βερτόνχεν προσπάθησε δύο φορές να σκοράρει, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Μαζραουί, ο Βέλγος έγινε ξανά κάτοχος, έβγαλε τη σέντρα και ο Αλέ άθελά του τη έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του. Ο Άγιαξ δεν το έβαλε κάτω και στο 29’ πήρε ξανά το προβάδισμα στο σκορ όταν μετά από σέντρα του Τάντιτς ο Αλέ άπλωσε το πόδι του, ο Βλαχοδήμος απέκρουσε και ο ίδιος παίκτης από κοντά σημείωσε το 1-2. Στο 44’ οι Ολλανδοί είχαν διπλή ευκαιρία, όταν ο Άλβαρες έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και ο Αλέ αιφνιδιάστηκε και σε κενή εστία σούταρε άουτ.

Στην επανάληψη το παιχνίδι πήρε ξέφρενε ρυθμό και στο 72’ η Μπενφίκα ισοφάρισε σε 2-2 με κεφαλιά ο Γιάρεμτσουκ.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Βλαχοδήμος, Ζιλμπέρτο (91’ Γκονσάλβες), Οταμέντι, Βερτόνχεν, Γκριμάλντο, Σίλβα, Βάιγκλ, Τααράμπτ (85’ Μπερνάρντο), Έβερτον (62’ Γιάρεμτσουκ), Νούνιες (90’ Λαζάρο), Ράμος.

ΑΓΙΑΞ: Πάσφεερ, Μαζραουί (92’ Ρενσχ), Τίμπερ, Μαρτίνες, Μπλιντ (74’ Ταγλιαφίκο), Άλβαρες, Μπέρχαους, Χράφενμπερχ (74’ Κλάασεν), Άντονι, Αλέ, Τάντιτς.