Ατλέτικο Μαδρίτης – Μάντσεστερ Γ. 1-1: Ο Ελάνγκα κράτησε «όρθιους» τους «κόκκινους διαβόλους» (hls)

Με τον 19χρονο Ελάνγκα να μπαίνει ως αλλαγή στο 75’ και να σκοράρει στο 80’ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 με την Ατλέτικο Μαδρίτης στο «Μετροπολιτάνο» για την φάση των «16» του Champions League. Στις 15 Μαρτίου η ρεβάνς στο «Ολντ Τράφορντ».

Ατλέτικο Μαδρίτης – Μάντσεστερ Γ. 1-1: Ο Ελάνγκα κράτησε «όρθιους» τους «κόκκινους διαβόλους» (hls)

Ανοιχτούς λογαριασμούς άφησαν Ατλέτικο Μαδρίτης και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League. «Ροχιμπλάνκος» και «κόκκινοι διάβολοι» αναδείχτηκαν ισόπαλοι 1-1 στο «Μετροπολιτάνο» στο πρώτο μεταξύ τους ματς για την φάση των «16» της διοργάνωσης και θα περιμένουν πλέον τη ρεβάνς στο «Ολντ Τράφορντ» στις 15 Μαρτίου για να λύσουν τις… διαφορές τους στη μάχη για το «εισιτήριο» που οδηγεί στην επόμενη φάση του θεσμού.

Οι Μαδριλένοι παρουσιάστηκαν ανώτεροι της Γιουνάιτεντ στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, παρά και το γεγονός ότι ο Ντιέγκο Σιμεόνε άφησε εκτός αρχικής ενδεκάδας τόσο τον Λουίς Σουάρες όσο και τον Αντουάν Γκριεζμάν (που επέστρεψε από τραυματισμό).

Οι γηπεδούχοι έπιασαν στον… ύπνο τη Γιουνάιτεντ στο ξεκίνημα και μόλις στο 7o λεπτό άνοιξαν το σκορ, όταν από σέντρα του Λόντι από τα αριστερά ο Ζοάο Φέλιξ έγραψε το 1-0 με άπιαστη κεφαλιά. Στη συνέχεια η Γιουνάιτεντ είχε την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσε να απαντήσει. Επί της ουσίας όμως, ελάχιστες φορές εμφανίστηκε απειλητική, απόρροια και της εξαιρετικής αμυντικής λειτουργίας της Ατλέτικο.

Μάλιστα, στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους οι «ροχιμπλάνκος» λίγο έλειψε να φτάσουν και σε ένα δεύτερο γκολ, αλλά από κεφαλιά του Βρσάλικο και κόντρα στον Λίντελοφ η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Ντε Χέα.

Στην επανάληψη και οι δύο ομάδες συνέχισαν να ψάχνουν το γκολ, ωστόσο η Γιουνάιτεντ ήταν τελικά αυτή που το πέτυχε, με τον Ελάνγκα να σκοράρει πέντε λεπτά από την είσοδό του στο παιχνίδι ως αλλαγή (80’) για το 1-1. Στο 87’ η Ατλέτικο είχε νέο δοκάρι στο παιχνίδι, αυτή την φορά με τον Γκριεζμάν, και το σκορ παρέμεινε ανέπαφο ως το φινάλε.

Διαιτητής: Χάτεγκαν (Ρουμανία)

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Όμπλακ, Βρσάλκο, Χιμένες, Σάβιτς, Ρεϊνίλντο, Γιορέντε, Ερέρα, Κοντογκμπιά, Λόντι (76’ Γκριεζμάν), Κορέα, Φέλιξ (76’ Λεμάρ)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Λίντελοφ (66’ Μάτιτς), Βαράν, Μαγκουάιρ, Σο (67’ Τέλες), Φρεντ, Πογκμπά (66’ Μπισάκα), Ράσφορντ (75’ Ελάνγκα), Φερνάντες, Σάντσο (82’ Λίνγκαρντ), Κ. Ρονάλντο

Το πρόγραμμα της φάσης των «16»
ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
15/2: Παρί Σεν Ζερμέν – Ρεάλ Μαδρίτης 1-0
15/2: Σπόρτινγκ Λισσαβόνας – Μάντσεστερ Σίτι 0-5
16/2: Σάλτσμπουργκ – Μπάγερν Μονάχου 1-1
16/2: Ίντερ – Λίβερπουλ 0-2

22/2: Τσέλσι – Λιλ 2-0
22/2: Βιγιαρεάλ – Γιουβέντους 1-1

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (24/2)

Μπενφίκα – Άγιαξ 2-2
Ατλέτικο Μαδρίτης – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1

ΟΙ ΡΕΒΑΝΣ
8/3: Λίβερπουλ – Ίντερ
8/3: Μπάγερν – Σάλτσμπουργκ
9/3: Ρεάλ Μαδρίτης – Παρί Σεν Ζερμέν
9/3: Μάντσεστερ Σίτι – Σπόρτινγκ Λισσαβόνας
15/3: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Ατλέτικο Μαδρίτης
15/3: Άγιαξ - Μπενφίκα
16/3: Γιουβέντους - Βιγιαρεάλ
16/3: Λιλ – Τσέλσι

*Η κλήρωση της προημιτελικής αλλά και της ημιτελικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ θα διεξαχθεί στις 18 Μαρτίου στη Νιόν της Ελβετίας.
** Από φέτος δεν ισχύει ο κανονισμός των εκτός έδρας γκολ.