Τσέλσι - Λιλ 2-0: Λονδρέζικη παράσταση και φουλ για την «8άδα» (highlights)

Η Τσέλσι επικράτησε με 2-0 της Λιλ στο «Stamford Bridge» και έκανε το αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στην προημιτελική φάση του Champions League.

Τσέλσι - Λιλ 2-0: Λονδρέζικη παράσταση και φουλ για την «8άδα» (highlights)

Η Λιλ αποδείχθηκε αφελής... Η απόφασή της να παίξει ανοικτά στο «Stamford Bridge» απέναντι σε μία ομάδα που ξέρει τον τρόπο να εκμεταλλεύεται τους χώρους που τους δίνονται, αποδείχθηκε καταστροφή για τους Γάλλους.

Η Τσέλσι επικράτησε με 2-0 των «λιλουά» και έχει κάθε λόγο να κλείνει το μάτι στην πρόκριση στην προημιτελική φάση του Champions League. Για να αποκλειστεί θα πρέπει να χάσει είτε με τρία γκολ διαφορά, είτε να με δύο γκολ και να αποκλειστεί στη διαδικασία των πέναλτι. Εν ολίγοις, πρόκειται για σενάρια που μοιάζουν εξαιρετικά δύσκολο να συμβούν.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το αγωνιστικό σκέλος, η Λιλ δίνοντας χώρο στην Τσέλσι ουσιαστικά υπέγραψε την... καταδίκη της από το ξεκίνημα του αγώνα. Στα πρώτα 7 λεπτά οι «μπλε» του Λονδίνου είχαν χάσει δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Χάβερτς (4’, 7’). Τελικά o Γερμανός επιθετικός σκόραρε με την τρίτη προσπάθεια στο 8’, όταν ο Ρίντιγκερ εκτέλεσε το κόρνερ και με καρφωτή κεφλαιά νίκησε τον Ζαρντίμ για το 1-0.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, η Τσέλσι είχε τον έλεγχο του αγώνα, με την Λιλ να κάνει την πρώτη της τελική προσπάθεια στο 36’, όταν το σουτ του Αντρέ κατέληξε στην αγκαλιά του Μεντί.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Χάβερτς έφτασε κοντά στο 2-0 στο 58’ (σουτ από αριστερά λίγο άουτ), αλλά τελικά ό,τι δεν κατάφερε ο Γερμανός, το κατάφερε ο Πούλισικ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Καντέ και με ψύχραιμο πλασέ έγραψε το τελικό σκορ.

ΤΣΕΛΣΙ: Μεντί, Κρίστενσεν, Τιάγκο Σίλβα, Ρίντιγκερ, Αθπιλικουέτα, Αλόνσο (80’ Σαρ), Καντέ, Κόβασιτς (51’ Λόφτους - Τσικ), Χάβερτς, Πούλισικ (80’ Βέρνερ), Ζίγιες (60’ Νίγκεθ)

ΛΙΛ: Ζαρντίμ, Μπότμαν, Φόντε, Τσελίκ, Τζαλό (77’ Γκούντμουσον), Ονάνα (65’ Γιλμάζ), Τσέκα, Αντρέ, Σάντσες (81’ Μπεν Αρφά), Ντέιβιντ (81’ Ζεγκρόβα), Μπαμπά

Διαιτητής: Μανθάνο (Ισπανία)

Το πρόγραμμα της φάσης των «16»

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΤΡΙΤΗ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Παρί Σεν Ζερμέν – Ρεάλ Μαδρίτης 1-0
Σπόρτινγκ Λισσαβόνας – Μάντσεστερ Σίτι 0-5

ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Σάλτσμπουργκ – Μπάγερν Μονάχου 1-1
Ίντερ – Λίβερπουλ 0-2

ΤΡΙΤΗ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Τσέλσι - Λιλ 2-0

Βιγιαρεάλ - Γιουβέντους 1-1

ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Μπενφίκα – Άγιαξ
Ατλέτικο Μαδρίτης – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

ΟΙ ΡΕΒΑΝΣ
8/3: Λίβερπουλ – Ίντερ
8/3: Μπάγερν – Σάλτσμπουργκ
9/3: Ρεάλ Μαδρίτης – Παρί Σεν Ζερμέν
9/3: Μάντσεστερ Σίτι – Σπόρτινγκ Λισσαβόνας
15/3: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Ατλέτικο Μαδρίτης
15/3: Άγιαξ - Μπενφίκα
16/3: Γιουβέντους - Βιγιαρεάλ
16/3: Λιλ – Τσέλσι

*Η κλήρωση της προημιτελικής αλλά και της ημιτελικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ θα διεξαχθεί στις 18 Μαρτίου στη Νιόν της Ελβετίας.
** Από φέτος δεν ισχύει ο κανονισμός των εκτός έδρας γκολ.