UEFA: Προσφέρει 10 χιλιάδες εισιτήρια για τον τελικό Champions League στους φιλάθλους των φιναλίστ!

Η UEFA ανακοίνωσε πως θα διαθέσει δωρεάν 10 χιλιάδες εισιτήρια για τον τελικό του Champions League στους φιλάθλους των ομάδων που θα φθάσουν εκεί!

UEFA: Προσφέρει 10 χιλιάδες εισιτήρια για τον τελικό Champions League στους φιλάθλους των φιναλίστ!

Η UEFA θα προσφέρει 10.000 εισιτήρια στους φιλάθλους των δύο φιναλίστ του φετινού Champions League. Ο Αλεξάντερ Τσεφερίν, πρόεδρος της UEFA, δήλωσε πως η παραπάνω κίνηση γίνεται προκειμένου «να ανταμειφθούν οι φίλαθλοι για την στήριξή τους στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο στην διάρκεια της πανδημίας».

Η Ομοσπονδία θα διαθέσει συνολικά 30.000 δωρεάν εισιτήρια για τις διοργανώσεις της. Εκτός από τα 10 χιλιάδες εισιτήρια για τον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, θα διατεθούν επίσης 8.000 για τον τελικό του Europa League και άλλα 6.000 για αυτόν του Europa Conference League. Ο ίδιος αριθμός εισιτηρίων (6.000) θα διατεθεί και για τον τελικό του Champions League των γυναικών.

Η UEFA θα καλύψει το κόστος των εισιτηρίων διασφαλίζοντας πως οι σύλλογοι θα έχουν την ίδια στάση ανταμείβοντας τους πιο «πιστούς» φιλάθλους τους. Παράλληλα, έγινε σαφές πως τα εισιτήρια αυτά δεν θα δοθούν σε χορηγούς, συνεργάτες ή επισήμους.

Επιπροσθέτως, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ανακοίνωσε πως οι τιμές των φθηνότερων εισιτηρίων θα παραμείνουν σταθερές για τις επόμενες τρεις χρονιές.

Ο Τσεφερίν ανέφερε:

«Οι φίλαθλοι είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του παιγνιδιού και σκεπτήκαμε πως θα ήταν ένας ωραίος τρόπος (σ.σ. η διάθεση δωρεάν εισιτηρίων) για να τους αναγνωρίσουμε τις δυσκολίες που πέρασαν τα τελευταία δύο χρόνια και εντούτοις στήριξαν τις ομάδες τους με το ίδιο πάθος ακόμη και μακριά από το γήπεδο».

«Οι φίλαθλοι παίζουν βασικό ρόλο στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου και πρέπει να διασφαλίσουμε πως οι πιστοί φίλαθλοι που ταξιδεύουν θα μπορούν να παρευρεθούν σε ιστορικές στιγμές για τις αγαπημένες τους ομάδες σε προσιτές τιμές», προσέθεσε.

Η UEFA δέχθηκε δριμεία κριτική για την δύσκολη πρόσβαση στα εισιτήρια των τελικών σε Κίεβο και Μπακού η οποία οδήγησε σε διαμαρτυρίες των φιλάθλων των Λίβερπουλ, Άρσεναλ και Τσέλσι.

Ο τελικός της φετινής διοργάνωσης θα διεξαχθεί στην Γκάζπρομ Αρίνα στην Αγία Πετρούπολη στις 28 Μαΐου.