Λίβερπουλ: Οι Άγγλοι αποθεώνουν τον Κώστα Τσιμίκα – Τι έγραψε ο διεθνής άσος

Ο Κώστας Τσιμίκας τη βραδιά που η Λίβερπουλ...κλείδωσε και μαθηματικά την πρόκριση, ως πρώτη μάλιστα, στην επόμενη φάση του Champions League, ήταν εξαιρετικός.

Λίβερπουλ: Οι Άγγλοι αποθεώνουν τον Κώστα Τσιμίκα – Τι έγραψε ο διεθνής άσος

Ο διεθνής άσος Κώστας Τσιμίκας ήταν βασικός κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης το βράδυ της Τετάρτης (4/11) στο Άνφιλντ και ήταν εξαιρετικός. Εάν μάλιστα ο Ζότα και ο Μάτιπ είχαν σκοράρει, ενδεχομένως να ήταν και ο άνθρωπος του αγώνα, λόγω και των ασίστ που τελικά είχε ο Αλεξάντερ Άρνολντ (επίσης φοβερό παιχνίδι).

Τα σχόλια των Άγγλων για τον Κώστα Τσιμίκα είναι αποθεωτικά στην Αγγλία ενώ με τον διεθνή άσο στο βασικό σχήμα, η Λίβερπουλ και πάλι δεν δέχθηκε γκολ. Σε αυτό είχαν σταθεί προ ημερών και οι Άγγλοι ενώ υπήρξαν και σχόλια φίλων της ομάδας που καλούν τον Γιούργκεν Κλοπ να αφήσει στον πάγκο τον Άντι Ρόμπερτσον για να παίζει ο Τσιμίκας.

Το σίγουρο είναι πως ο διεθνής άσος έχει κερδίσει τον Γερμανό τεχνικό με τις εμφανίσεις του και αυτή τη στιγμή μπορούμε να πούμε πως οι «κόκκινοι» έχουν στο ρόστερ τους, έναν Έλληνα ποδοσφαιριστή, ο οποίος στέκεται εξαιρετικά και στην Premier League αλλά και στο Champions League.

Η περσινή πρώτη σεζόν ήταν εξαιρετικά δύσκολη και λόγω των τραυματισμών που είχε ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είχε και περιπέτεια με τον κορονοϊό που τον κράτησε εκτός. Και όλα αυτά σε μια προβληματική σεζόν πέρσι για την ομάδα του Κλοπ, λόγω των πάρα πολλών και σοβαρών τραυματισμών.

Φέτος ο Τσιμίκας είναι έτοιμος, το δείχνει και κάθε φορά που αγωνίζεται κερδίζει το χειροκρότημα. Οι σέντρες του είναι καταπληκτικές ενώ και αμυντικά στέκεται άψογα, πηγαίνει με δύναμη και πάθος στις φάσεις και στη διεκδίκηση της μπάλας.

«Ο Κώστας έκανε δύο πολύ καλές σέντρες τις οποίες θα έπρεπε να έχουμε κάνει γκολ», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κλοπ μετά το τέλος του αγώνα με την Ατλέτικο και αναφερόταν φυσικά στις σέντρες προς τον Ζότα, ο οποίος δεν νίκησε τον Όμπλακ.

Ο Τσιμίκας από την πλευρά του, στον προσωπικό του λογαριασμό έγραψε: «Ήταν μία λαμπρή βραδιά παιδιά».

Τα στατιστικά του Τσιμίκα με την Ατλέτικο

1 απομάκρυνση της μπάλας
1 τάκλιν
2/3 επίγειες μονομαχίες στο έδαφος
2/6 εναέριες μονομαχίες
66 ενέργειες
40/48 πάσες
4 πάσες που έφτιαξαν ευκαιρίες
4/8 εύστοχες σέντρες
2/3 μακρινές μπαλιές
2 πάσες δημιούργησαν μεγάλες ευκαιρίες
1/1 πετυχημένες ντρίμπλες
13 λάθη
1 φάουλ