Champions League: Για την πρόκριση Λίβερπουλ και Άγιαξ

Λίβερπουλ και Άγιαξ ψάχνουν την Τετάρτη (3/11, 22:00) το θετικό αποτέλεσμα κόντρα σε Ατλέτικο Μαδρίτης και Ντόρτμουντ αντίστοιχα για να εξασφαλίσουν την είσοδό τους στους «16» του Champions League.

Champions League: Για την πρόκριση Λίβερπουλ και Άγιαξ

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το βράδυ της Τετάρτης (3/11, 19:45, 22:00, LIVE στο fosonline.gr) στους ομίλους του Champions League όσον αφορά τις ομάδες που φιλοδοξούν να πανηγυρίσουν από την 4η αγωνιστική τη συμμετοχή τους στους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Η προσοχή στρέφεται πρωτίστως στο 2ο γκρουπ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και το μεγάλο παιχνίδι ανάμεσα στη Λίβερπουλ και στην Ατλέτικο Μαδρίτης (22:00) στο «Άνφιλντ». Ένα ματς που υπό προϋποθέσεις μπορεί να χαρίσει στην αγγλική ομάδα τη συμμετοχή της στην επόμενη φάση του θεσμού. Ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ καλείται σήμερα να πανηγυρίσει τη νίκη στο «σπίτι» του απέναντι στους «ροχιμπλάνκος» για να κλείσει μία θέση στους «16». Παράλληλα, μπορεί να επιτύχει αυτόν τον στόχο ακόμα και με ισοπαλία, αν βέβαια στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Πόρτο δεν κερδίσει τη Μίλαν. Μάλιστα, σε περίπτωση που η Λίβερπουλ πάρει το τρίποντο κόντρα στην Ατλέτικο και η Πόρτο δεν κερδίσει τη Μίλαν, τότε οι «κόκκινοι» θα σφραγίσουν όχι μόνο την πρόκριση αλλά και την πρωτιά στον όμιλό τους.

Όσο για την Ατλέτικο; Οι πρωταθλητές Ισπανίας (που ισοβαθμούν με την Πόρτο στη 2η θέση) δεν έχουν περιθώρια για νέα απώλεια πόντων και χρειάζονται πάση θυσία το τρίποντο, ώστε να μην μπουν σε περιπέτειες ενόψει της συνέχειας. Στη Λίβερπουλ δεν υπολογίζονται οι τραυματίες Κεϊτά, Έλιοτ, Μίλνερ και αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Φαμπίνιο, Τιάγκο Αλκάνταρα, ενώ στην Ατλέτικο απουσιάζουν οι «λαβωμένοι» Λεμάρ, Γιορέντε όπως επίσης και ο τιμωρημένος Γκριεζμάν. Σημειώνεται επίσης πως το συγκεκριμένο ματς θα έχει τη δική του ξεχωριστή σημασία για τον Λουίς Σουάρες, ο οποίος αναμένεται να ξεκινήσει στην κορυφή της επίθεσης των «ροχιμπλάνκος» και θα αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα του.

«Τελικός» για Μίλαν στο «Σαν Σίρο»

Η Μίλαν με τη σειρά της μπορεί να εντυπωσιάζει με την πορεία της στο ιταλικό πρωτάθλημα και να βρίσκεται στην πρώτη θέση της Serie A, ωστόσο στον όμιλο του Champions League παραμένει ακόμα χωρίς πόντο μετά τις τρεις ήττες στα ισάριθμα προηγούμενα παιχνίδια της. Για τους «ροσονέρι» το παιχνίδι της Τετάρτης (3/11) κόντρα στην Πόρτο (19:45) είναι «τελικός», αφού σε περίπτωση νέας ήττας και μαθηματικά θα αποκλειστούν από τη συνέχεια του Champions League. Μάλιστα, τους Ιταλούς δεν βολεύει ούτε η ισοπαλία, αφού αν παράλληλα στο άλλο παιχνίδι του γκρουπ η Ατλέτικο κερδίσει τη Λίβερπουλ, τότε πάλι θα μείνουν εκτός συνέχειας. Για τους «ροσονέρι», που την Κυριακή έχουν και το ντέρμπι με την Ίντερ στο πρωτάθλημα, εκτός αποστολής για το σημερινό ματς έχουν μείνει οι τραυματίες Φλορέντσι, Μενιάν, Ρέμπιτς, Πλιτσάρι, Μεσάιας.

Από την άλλη για την Πόρτο, που καλείται να εξασφαλίσει ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα για να παραμείνει σε τροχιά πρόκρισης, δεν υπολογίζεται ο Βέντελ, ενώ την τελευταία στιγμή θα αποφασιστεί η συμμετοχή του Ουρίμπε αλλά και του άλλοτε άσου του Ολυμπιακού, Ιβάν Μαρκάνο, που έχει ένα πρόβλημα στον αστράγαλο.

Με απουσίες η Παρί στη Σαξονία

Στον πρώτο όμιλο συνεχίζεται η μάχη για τις δύο πρώτες θέσεις. Η Παρί Σεν Ζερμέν μετά την εντυπωσιακή νίκη με 3-2 (από 1-2) την προηγούμενη αγωνιστική κόντρα στη Λειψία στο Παρίσι φιλοξενείται από τους «κόκκινους ταύρους» στη Σαξονία με στόχο ένα ακόμα τρίποντο που θα τη διατηρήσει μόνη πρώτη στο γκρουπ και θα τη φέρει ακόμα πιο κοντά στην πρόκριση. Αντίθετα οι Γερμανοί ψάχνουν σήμερα τους πρώτους πόντους στο γκρουπ και ξέρουν ότι μπορούν να αποκλειστούν από τη συνέχεια του θεσμού αν γνωρίσουν νέα ήττα ή αν αναδειχθούν ισόπαλοι και συνάμα η Σίτι κερδίσει την Κλαμπ Μπριζ.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, στην Παρί δεν υπολογίζονται οι Μέσι, Βεράτι, Παρέδες, Σέρχιο Ράμος και την τελευταία στιγμή θα αποφασιστεί η παρουσία του Κιλιάν Εμπαπέ που ταλαιπωρήθηκε από ίωση. Στη Λειψία έμειναν εκτός οι Μπρόμπι, Χάλστενμπεργκ, Κλόστερμαν.

Στο άλλο ματς του γκρουπ η Μάντσεστερ Σίτι θα υποδεχτεί την Κλαμπ Μπριζ (22:00). Ένα παιχνίδι που είναι και το τελευταίο για τους πρωταθλητές Αγγλίας πριν από το τοπικό ντέρμπι με τη Γιουνάιτεντ το Σάββατο για το πρωτάθλημα. Οι «πολίτες», που διέσυραν 5-1 την Μπριζ στο Βέλγιο την περασμένη αγωνιστική, θα παραταχθούν χωρίς τον «λαβωμένο» Φεράν Τόρες, ενώ στους φιλοξενούμενους απουσιάζει ο τιμωρημένος Μπαλάντα.

Για το… καρέ και το εισιτήριο ο «Αίαντας»

Στον τρίτο όμιλο ο Άγιαξ θα μεταβεί στο «Βεστφάλεν» για να αντιμετωπίσει την Ντόρτμουντ (22:00) με στόχο την τέταρτη νίκη του σε ισάριθμα ματς που θα τον στείλει αυτόματα στους «16» του Champions League. Ο «Αίαντας» βολεύεται απόψε και με ισοπαλία, αν βέβαια στο άλλο παιχνίδι η Σπόρτινγκ δεν κερδίσει την Μπεσίκτας. Οι Βεστφαλοί με τη σειρά τους θέλουν το θετικό αποτέλεσμα για να βρεθούν ακόμα πιο κοντά στην πρόκριση, αλλά αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα καθώς παραμένουν τραυματίες οι Κουλιμπαλί, Τσαν, Νταχούντ, Γκερέιρο, Μόρεϊ, Ρέινα, Σμέλτζερ, Σουλτζ αλλά και ο πρώτος σκόρερ Χάαλαντ.

Στο άλλο ματς η Σπόρτινγκ φιλοξενεί στη Λισαβόνα την Μπεσίκτας (22:00), η οποία παραμένει χωρίς πόντο στο γκρουπ και με νέα ήττα θα αποκλειστεί από τη συνέχεια του Champions League. Μάλιστα, η τουρκική ομάδα μπορεί απόψε να χάσει ακόμα και την τρίτη θέση που οδηγεί στο Europa League, αν ηττηθεί και συνάμα η Ντόρτμουντ πάρει έστω έναν βαθμό κόντρα στον Άγιαξ.

Τέλος, στον τέταρτο όμιλο η μεγάλη έκπληξη του γκρουπ και πρωτοπόρος Σερίφ, του Γιώργου Αθανασιάδη και του Δημήτρη Κολοβού, θα υποδεχτεί την Ίντερ. Και οι δύο Έλληνες παίκτες αναμένεται να ξεκινήσουν εκ νέου βασικοί κόντρα στους «νερατζούρι», οι οποίοι θέλουν μόνο νίκη για να παραμείνουν στο κυνήγι της πρόκρισης. Νωρίτερα η Ρεάλ θα υποδεχτεί τη Σαχτάρ στη Μαδρίτη (19:45). Μπέιλ και Θεμπάγιος έμειναν εκτός στους «μερένγκες», που αναζητούν νέο τρίποντο για να παραμείνουν στις πρώτες θέσεις. Η Σαχτάρ μπορεί να αποκλειστεί από τη συνέχεια του Champions League αν χάσει στη Μαδρίτη και η Σερίφ κερδίσει την Ίντερ.

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League:

Τρίτη 2/11
Βόλφσμπουργκ - Σάλτσμπουργκ 2-1
Μάλμε - Τσέλσι 0-1
Αταλάντα - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-2
Ντιναμό Κιέβου - Μπαρτσελόνα 0-1
Βιγιαρεάλ - Γιουνγκ Μπόις 2-0
Γιουβέντους - Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης 4-2
Μπάγερν - Μπενφίκα 5-2
Σεβίλλη - Λιλ 1-2

Τετάρτη 3/11
19:45 Μίλαν - Πόρτο
19:45 Ρεάλ Μαδρίτης - Σαχτάρ Ντόνετσκ
22:00 Λειψία - Παρί Σεν Ζερμέν
22:00 Λίβερπουλ - Ατλέτικο Μαδρίτης
22:00 Μάντσεστερ Σίτι - Μπριζ
22:00 Ντόρτμουντ - Άγιαξ
22:00 Σερίφ Τίρασπολ - Ίντερ
22:00 Σπόρτινγκ - Μπεσίκτας

ΒΑΘΛΟΛΟΓΙΑ

1ος ΟΜΙΛΟΣ

ΑΓ. ΤΕΡΜ. Β.

  1. Παρί Σεν Ζερμέν 3 6-3 7
  2. Μάντσεστερ Σίτι 3 11-6 6
  3. Κλαμπ Μπριζ 3 4-7 4
  4. Λειψία 3 6-11 0

2ος ΟΜΙΛΟΣ

ΑΓ. ΤΕΡΜ. Β.

  1. Λίβερπουλ 3 11-5 9
  2. Ατλέτικο Μαδρίτης 3 4-4 4
  3. Πόρτο 3 2-5 4
  4. Μίλαν 3 3-6 0

3ος ΟΜΙΛΟΣ

ΑΓ. ΤΕΡΜ. Β.

  1. Άγιαξ 3 11-1 9
  2. Ντόρτμουντ 3 3-5 6
  3. Σπόρτινγκ Λισαβόνας 3 5-7 3
  4. Μπεσίκτας 3 2-8 0

4ος ΟΜΙΛΟΣ

ΑΓ. ΤΕΡΜ. Β.

  1. Σερίφ Τιράσπολ 3 5-4 6
  2. Ρεάλ Μαδρίτης 3 7-2 6
  3. Ίντερ 3 3-2 4
  4. Σαχτάρ Ντόνετσκ 3 0-7 1

5ος ΟΜΙΛΟΣ

ΑΓ. ΤΕΡΜ. Β.

  1. Μπάγερν Μονάχου 4 17-2 12
  2. Μπαρτσελόνα 4 2-6 6
  3. Μπενφίκα 4 5-9 4
  4. Ντιναμό Κιέβου 4 0-7 1

6ος ΟΜΙΛΟΣ

ΑΓ. ΤΕΡΜ. Β.

  1. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 4 8-7 7
  2. Βιγιαρεάλ 4 9-5 7
  3. Αταλάντα 4 7-7 5
  4. Γιουνγκ Μπόις 4 3-8 3

7ος ΟΜΙΛΟΣ

ΑΓ. ΤΕΡΜ. Β.

  1. Σάλτσμπουργκ 4 7-5 7
  2. Λιλ 4 3-3 5
  3. Βόλφσμπουργκ 4 4-5 5
  4. Σεβίλλη 4 3-4 3

8ος ΟΜΙΛΟΣ

ΑΓ. ΤΕΡΜ. Β.

  1. Γιουβέντους 4 9-2 12
  2. Τσέλσι 4 6-1 9
  3. Ζενίτ 4 6-6 3
  4. Μάλμε 4 0-12 0