Champions League: Στους «16», ήδη, Μπάγερν και Γιουβέντους, «ζωντανές» Μπάρτσα - Γιουνάιτεντ (hls)!

Μπάγερν Μονάχου και Γιουβέντους έγιναν οι πρώτες ομάδες που έκαναν το «4 στα 4» εξασφαλίζοντας την παρουσία τους στους «16» του  Champions League. Δεύτερη η Μπαρτσελόνα που νίκησε στο Κίεβο 1-0 την Ντινάμο, γλίτωσε την ήττα στο Μπέργκαμο από την Αταλάντα στις καθυστερήσεις χάρη στον Κριστιάνο Ρονάλντο η Γιουνάιτεντ (2-2). Αναλυτικά τα αποτελέσματα και η βαθμολογία της τέταρτης αγωνιστικής. 

Champions League: Στους «16», ήδη, Μπάγερν και Γιουβέντους, «ζωντανές» Μπάρτσα - Γιουνάιτεντ (hls)!

Η Μπάγερν Μονάχου με την 4η νίκη της σε ισάριθμα ματς του 5ου ομίλου εξασφάλισε την πρόκριση στους «16» (και πιθανότατα ως πρώτη) από τον 5ο όμιλο.

Οι Βαυαροί επιβληθηκαν 5-2 της Μπενφίκα, στο Μόναχο, διπλασιάζοντας τις νίκες τους επί των Λουζιτάνων (0-4 στη Λισσαβώνα)

Ο Λεβαντόφσκι άνοιξε το σκορ με το 6ο του γκολ στη διοργάνωση (πρώτος σκόρερ της) φτάνοντας τα 8 ματς σερί σκοραρίσματος. Το ρεκόρ είναι εννιά.

Παρότι οι αετοί μείωσαν σε 2-1 (έξι λεπτά μετά το 2-0 του Γκνάμπρι) και ο «Λέβα» νικήθηκε σε πέναλτι από τον Βλαχοδήμο (45+1') οι πρωταθλητές Γερμανίας απτοήτοι συνέχισαν στο ίδιο τέμπο στην επανάληψη.

Ο Σανέ πέτυχε το 3ο γκολ και ο Πολωνός τα εναπομείναντα για το χατ τρικ. Οι Ίβηρες πάντως δεν τα παράτησαν σκοράροντας με τον Ουρουγουανό Νούνιες για 2η φορά.

Την ίδια στιγμή η Μπαρτσελόνα επικρατούσε, όπως και στην Βαρκελώνη, 1-0 της ουραγού Ντιναμό Κιέβου ανεβαίνοντας δεύτερη, πάνω από την Μπενφίκα (στο +2) κι όλα θα κριθούν στο μεταξύ τους ματς στο «Καμπ Νόου» την επόμενη αγωνιστική.

Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης ο (επανακάμψας από τραυματισμό) Άνσου Φάτι.

«Καρέ» νικών έχει και η Γιουβέντους στον 8ο όμιλο, που επίσης είναι σίγουρα στην επόμενη φάση.

Του 4-2 επί της Ζενίτ Αγίας Πετρόπουλης, στο Τορίνο - όπου μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Ντιμπάλα με δύο γκολ - προηγήθηκε η νίκη της Τσέλσι στο Μάλμε (1-0) που τη διατήρησε στο -3 από τους «μπιανκονέρι».

Στον 6ο όμιλο η Βιγιαρεάλ ζευγάρωσε τις νίκες της επί της Γιουνγκ Μπόις κερδίζοντας 2-0 (μετά το 4-1 στην Ελβετία), κι έπιασε στην κορυφή του ομίλου την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που έμεινε όρθια στο Μπέργκαμο κόντρα στην Αταλάντα χάρη στον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος σκοράρε στις καθυστέρησεις και των δύο ημιχρόνων ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Υπενθυμίζεται πως ο Πορτογάλος είχε πετύχει το νικητήριο τέρμα στο 3-2 (από 0-2) του Ολντ Τράφορντ.

Όλα θα κριθούν στον πολύ ισορροπημένο όμιλο στις δύο τελευταίες αγωνιστικές με τους Άγγλους να πηγαίνουν φιλοξενούνται από το «κίτρινο υποβρύχιο» την επόμενη αγωνιστική!

Ισορροπημένος είναι κι ο 7ος όμιλος όπου η Βόλφσμπουργκ ανέβηκεκερδίζοντας την πρωτοπόρο Σάλτσμπουργκ 2-1 στη Γερμανία, αλλά ισόβαθμη της είναι η Λιλ που κέρδισε στη Σεβίλλη 2-1 την προερχόμενη από 3 ισοπαλίες ομάδα του Λοπετέγκι αφήνοντας την ουραγό!

Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία:

5ος ΟΜΙΛΟΣ

Ντιναμό Κιέβου – Μπαρτσελόνα 0-1
(70' Άνσου Φάτι)

Μπάγερν Μονάχου - Μπενφίκα 5-2
(26', 61', 84' Λεβαντόφσκι, 32' Γκνάμπρι, 50' Σανέ - 38' Μοράτο, 74' Νούνιες)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

6ος ΟΜΙΛΟΣ

Βιγιαρεάλ – Γιουνγκ Μπόις 2-0
(36' Καπουέ, 89' Ντανζιούμα)


Αταλάντα – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-2
(12' Ίλιτσιτς, 56' Σαπάτα - 45+1', 90+1' Κριστιάνο Ρονάλντο)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

7ος ΟΜΙΛΟΣ

Βόλφσμπουργκ – Σάλτσμπουργκ 2-1
(4' Μπακού, 60' Νμέτσα - 30' Βέμπερ)

Σεβίλλη – Λιλ 1-2
(15' Oκάμπος - 43' πεν. Ντέιβιντ, 51' Ικόνε)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

8ος ΟΜΙΛΟΣ

Μάλμε – Τσέλσι 0-1 (56' Ζίγιετς)

Γιουβέντους - Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης 4-2
(11', 58' πεν. Ντιμπάλα, 74' Κιέζα, 82' Μοράτα - 26' αυτ. Μπονούτσι, 92' Αζμούν)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

*Στην επόμενη φάση προκρίνονται οι ομάδες που θα τερματίσουν στις δύο πρώτες θέσεις κάθε ομίλου, ενώ αυτές που θα τερματίσουν στην τρίτη θέση σε κάθε γκρουπ συνεχίζουν στο Γιουρόπα Λιγκ.