Champions League: «Κυρία»-ρχη Γιουβέντους, με Τσέλσι, ανατροπή με «CR7» στο 95' η Γιουνάιτεντ (hls)!

 Η Γιουβέντους με γκολ του Κιέζα νίκησε την, κάτοχο του Champions League, Τσέλσι και ηγείται στον 8ο όμιλο, πρώτοι βαθμοί για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να υπογράφει την «ολική επαναφορά» με την Βιγιαρεάλ (2-1) στις καθυστερήσεις και νέα συντριβή της Μπαρτσελόνα (3-0) από την Μπενφίκα του ΒλαχοδήμουΑποτελέσματα, highlights και βαθμολογίες των ομίλων του Champions League

Champions League: «Κυρία»-ρχη Γιουβέντους, με Τσέλσι, ανατροπή με «CR7» στο 95' η Γιουνάιτεντ (hls)!

Το ματς της βραδιάς, δίχως άλλο φιλοξενήθηκε στο Τορίνο μεταξύ Γιουβέντους και Τσέλσι με τις δύο ομάδες που είχαν κερδίσει στην πρώτη αγωνιστική του 8ου ομίλου να αλληλοεξουδετερώνονται για ένα ημίχρονο.

Χωρίς Ντιμπάλα, Moράτα και Ράμσεϊ η ομάδα του Αλέγκρι τα περίμενε όλα από τον Κιέζα κι όπως κι εκείνη του Τούχελ ασχολήθηκε πρώτιστα να μη δεχθεί γκολ..

Ωστόσο ο Ιταλός διεθνής δικαίωσε τον προπονητή του, ξεκλείδωσε την άμυνα της κατόχου του Champions League, στο ξεκίνημα της επανάληψης και έφερε τη «γηραιά κυριά» επικεφαλής του γκρουπ, αφού ο Λουκάκου δεν είχε «απάντηση».

Νωρίτερα, η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης εξασφάλισε τους πρώτους της πόντους. Ο ρωσικός σύλλογος άφησε πίσω του την ήττα στην πρεμιέρα από την Τσέλσι και «πάτησε» εντός έδρας 4-0 τη Μάλμε, η οποία έφτασε πλέον τις δύο ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια στο γκρουπ.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με το «καλημέρα» (9’) χάρη σε γκολ του Κλαουντίνιο και στο 49’ διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Κουζιάγιεφ. Η Μάλμε έμεινε με δέκα παίκτες στο 53’ λόγω αποβολής του Αχμεντχόντζιτς για δυνατό μαρκάρισμα και στο 80’ ήρθε το 3-0 των γηπεδούχων με τον Σουτόρμιν, πριν ο Βέντελ διαμορφώσει στο 94' το τελικό 4-0. Σημειώνεται πως διαιτητής της συνάντησης ήταν ο Τάσος Σιδηρόπουλος.

Στον 5ο όμιλο η... κρουαζιέρα της Μπάγερν Μονάχου συνεχίστηκε: μετά το 0-3 στη Βαρκελώνη νίκησε πανεύκολα και την Ντιναμό Κιέβου με 5-0.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι σκοράροντας τα πρώτα δύο τέρματα και φτάνοντας τα 60 γκολ με τους Βαυαρούς στη διοργάνωση (στην 70η του συμμετοχή!).

Τα υπόλοιπα οι Γκνάμπρι, Σανέ και Τσούπο Μοτίνγκ για την ομάδα του Νάγκελσμαν.

Την ίδια στιγμή η Μπενφίκα, στη Λισσαβώνα, διέλυε το... φάντασμα της Μπαρτσελόνα 3-0 παίρνοντας ξεκάθαρο προβάδισμα για να είναι εκείνη η 2η που θα περάσει από γκρουπ, αφήνοντας την ομάδα του Κούμαν ουραγό κι άποντη και τον Ολλανδό... ξεκρέμαστο!

Οι Λουζιτανοί (με τον Βλαχοδήμο κάτω απο τα γκολπόστ) προηγήθηκαν σχεδόν από τα ...αποδυτήρια (3’) με τον Ντάργουιν Νούνιες, που αφού... χόρεψε τον Έρικ Γκαρσία νίκησε στην κλειστή του γωνιά τον Τερ Στέγκεν.

Ακολούθως η ομάδα του Ζόρζε Ζεσούς άφησε την μπάλα στους Καταλανούς που θα μπορούσαν να έχουν δεχθεί και δεύτερο γκολ στο ξεκίνημα της επανάληψης (54’) όταν ο Ουρουγουανός σκόρερ είχε και δοκάρι αφού απέφυγε και τον αντίπαλο κίπερ!

Το 2-0 πέτυχε ο Ράφα Σίλβα μετά από φάση διαρκείας για να κάνει το 3-0 ο Νούνιες με πέναλτι (χέρι του Ντεστ).

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν 10 το ματς λόγω αποβολής, με δύο κίτρινες, του Έρικ Γκαρθία (88’)

Στον 6ο όμιλο ο Κριστιάνο Ρονάλντο ξεπέρασε τον Ίκερ Κασίγιας κι έγινε ο πρώτος σε συμμετοχές παίκτης στην ιστορία της διοργάνωσης (178) συνδυάζοντας το ρεκόρ με το νικητήριο γκολ της ανατροπής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο 95’ επί της Βιγιαρεάλ.

Το 2-1 ήταν μια άτυπη ρεβάνς των «κόκκινων διαβόλων» για την απώλεια του Europa League της περασμένης σεζόν.

Το «κίτρινο υποβρύχιο», ήταν καλύτερο με τους παίκτες του Έμερι να υποχρεώνουν τον Ντε Χέα σε σωρεία επεμβάσεων και τελικά προηγήθηκε με τον Αλκάθερ, αλλά οι «κόκκινοι διάβολοι» ισοφάρισαν γρήγορα με τον Άλεξ Τέλες, για ν' ακολουθήσει το δραματικό φινάλε.

Νωρίτερα, ένα γκολ του Ματέο Πεσίνα αποδείχτηκε «χρυσάφι» για την Αταλάντα, για να κάμψει την αντίσταση της Γιουνγκ Μπόις (1-0) στο Μπέργκαμο και να πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη.

Ο ιταλικός σύλλογος παρουσιάστηκε ανώτερος των Ελβετών στο παιχνίδι. Είχε τις ευκαιρίες και είδε τον διαιτητή να του ακυρώνει (μέσω VAR) γκολ του Λοπέρ ως οφ-σάιντ, αλλά τελικά δικαιώθηκε στο 68’ όταν έφτασε στο πολυπόθητο 1-0.

Από την άλλη, η Γιουνγκ Μπόις, που προέρχονταν από τη νίκη κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην πρεμιέρα, λίγες φορές απείλησε την αντίπαλη εστία και μοιραα δεν απέφυγε την ήττα.

Όσο για το 7ο γκρουπ όπου δεν υπήρχε νικητής στην πρώτη αγωνιστική ο θαυματουργός Αντεγιέμι ήταν ο υπαίτιος της πρώτης σε τέσσερα ματς: άνοιξε το σκορ για την Σάλτσμπουργκ κόντρα στη Λιλ κερδίζοντας κι αξιοποιώντας πέναλτι, στο πρώτο μέρος και πετυχαίνοντας το 2-0 στην επανάληψη, πάλι από την άσπρη βούλα!

Για τους πρωταθλητές Γαλλίας ο Μπουράκ Γιλμάζ «απάντησε», μ' εκτέλεση φάουλ, αλλά δεν έφτανε...

Το έτερο ματς του ομίλου μεταξύ Βόλφσμπουργκ και Σεβίλλης έληξε 1-1 με τον Ράκιτις (με αμφισβητούμενο πέναλτι) ν' απαντά στον Στέφεν στο 87'...

Oι «λύκοι» της Γερμανίας, τελείωσαν 10 λόγω αποβολής του Γκιλαβογκί στην φάση του πέναλτι και κινδύνευσαν να χάσουν στο τέλος αφού το δοκάρι σταμάτησε τον Γκόμες...

Τα παιχνίδια της Τρίτης (28/9)

Το ματς που ξεχώριζε εξαρχής στη 2η αγωνιστική του Champions League ήταν,αναμφισβήτητα, το Παρί Σεν Ζερμέν - Μάντσεστερ Σίτι για τον 1ο όμιλο.

Οι γηπεδούχοι, που προέρχονταν από ισοπαλία στη Μπριζ, με τον Μέσι να επανακάμπτει από τραυματισμό μπήκαν δυναμικά, ανοίγοντας το σκορ με τον Γκουέγιε.

Η αντίδραση των πρωταθλητών Αγγλίας ήρθε με δύο δοκάρια στην ίδια φάση με τους Ντε Μπρούινε και Σίλβα στο 26' να τους στερούν την ισοφάριση.

Οι «Πολίτες», του Γκουαρντιόλα, είχαν την μπάλα την μερίδα του λέοντος στις ευκαιρίες αλλά δεν ήταν αποτελεσματικοί κι έτσι ο Μέσι (μετά από σπόντα του Εμπαπέ) τους τιμώρησε, ανοίγοντας... λογαριασμό με την Παρί κι εξασφαλίζοντας της το πρώτο τρίποντο στο γκρουπ!

Την ίδια στιγμή η Μπριζ απεδείκνυε ότι το 1-1 με την Παρί μόνο τυχαίο δεν ήταν αφού προηγήθηκε της Λειψία δις κερδίζοντας την 2-1.

Με το ίδιο σκορ έληξε και το μεγάλο ματς στο 2ο όμιλο, με την Μίλαν να υποδέχεται την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Οι «ροσονέρι» προηγήθηκαν με τον Ράφαελ Λεάο στο 20λεπτο, αλλά στο 29' έμειναν 10 λόγω δεύτερης κίτρινης του Κέσιε.

Αντεξαν ως το 84' που ο Γκριεζμάν, με το πρώτο του τέρμα μετά την επιστροφή του, γλίτωσε την ομάδα του Σιμεόνε, η οποία έφτασε στην ανατροπή με πέναλτι του Λουίς Σουάρες στο 97'!

Ανατροπή η Ατλέτικο στο Μιλάνο με Γκριεζμάν και Σουάρες, 5αρά στους δράκους η Λίβερπουλ κι ο, αντι - Χάαλαντ, Μάλεν!

Για το ίδιο γκρουπ η Πόρτο μετά την «λευκή» ισοπαλία στη Μαδρίτη έγινε έρμαιο των διαθέσεων της Λίβερπουλ στο «Ντραγκάο».

Η ομάδα του Κλοπ από το πρώτο 45λεπτο με τα τέρματα των Σαλάχ και Μανέ είχε καθαρίσει την νίκη φτάνοντας στο εντυπωσιακό 5-1 με τον Αιγύπτιο, όπως και τον Φιρμίνο, να σκοράρουν δις!

Στον 3ο όμιλο, ο Άγιαξ πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια. Μετά το εντυπωσιακό 5-1 της πρεμιέρας επί της Σπόρτινγκ μέσα στην Λισαβόνα, ο «Αίαντας» επιβλήθηκε 2-0 της Μπεσίκτας στην «Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα» του Άμστερνταμ. Το σκορ διαμορφώθηκε από το πρώτο ημίχρονο, με τον Μπεργκχούις να κάνει το 1-0 στο 17’ και τον Αλέ να διπλασιάζει τα τέρματα στο 43’. Στην επανάληψη οι «μαύροι αετοί» δεν κατάφεραν να φτάσουν στα γκολ για να αποσοβήσουν την δεύτερή τους ήττα στο γκρουπ και ο «Αίαντας» πανηγύρισε τελικά ένα ακόμα τρίποντο.

Λίγο αργότερα η Μπορούσια Ντόρτμουντ χωρίς τον Χάαλαντ (των 68 γκολ σε 67 ματς) επικρατούσε 1-0 της Σπόρτινγκ Λισσαβώνας στην Βεστφαλία κάνοντας επίσης το 2 στα 2.

Σκόρερ ο νεαποκτηθείς Μάλεν που πέτυχε το πρώτο του τέρμα με τα κιτρινόμαυρα.

Στον 4ο όμιλο, τέλος, η πρωταθλήτρια Ιταλίας Ίντερ παραμένει ακόμα χωρίς νίκη, αφού μετά την ήττα της (1-0) από την Ρεάλ Μαδρίτης στην πρεμιέρα, έμεινε στο 0-0 με αντίπαλο την Σαχτάρ. Το ματς στο Κίεβο ξεκίνησε με αναγκαστική αλλαγή για τους γηπεδούχους στο 11’, λόγω του σοβαρού τραυματισμού του Λασίνα Τραορέ στο γόνατο, ενώ στο υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου καμία ομάδα δεν κατάφερε να ανοίξει το σκορ, παρά τις ευκαιρίες.

Πιο κοντά στο γκολ έφτασε η Ίντερ, καθώς στο 15’ από δεξί σουτ του Μπαρέλα έξω από την αντίπαλη περιοχή η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της Σαχτάρ και στο 34’ ο Ντζέκο πέταξε μοναδική ευκαιρία για να βρει δίχτυα από τη μικρή περιοχή. Στο δεύτερο 45λεπτο η Σαχτάρ ήταν πιο δραστήρια αλλά δεν αξιοποίησε την υπεροχή της, ενώ ο Πιάτοφ με τις εξαιρετικές του επεμβάσεις στα τελευταία λεπτά κράτησε απαραβίαστη την εστία του και οι δύο ομάδες πήραν τον πρώτο τους πόντο στο γκρουπ.

Στο έτερο ματς γκρουπ η «σταχτοπούτα» σε ομίλους Σέριφ Τίρασπολ των Αθανασιάδη - Κολοβού (αμφότεροι βασικοί) προηγήθηκε στο ημίχρονο 1-0 της Ρεάλ Μαδρίτης στο «Μπερναμπέου».

Ωστόσο ο Μπενζεμά (ξεπέρασε τον Ραούλ και με 72 γκολ είναι 4ος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης) με πέναλτι που κέρδισε ο Βινίσιους νίκησε τον Αθανασιάδη για μοναδική φορά στη βραδιά ισοφαρίζοντας.

Ο πρώην γκολκίπερ της ΑΕΚ κράτησε, με σωρεία επεμβάσεων, ζωντανούς τους φιλοξενούμενους, που προκάλεσαν ...εμφράγματα στο φινάλε φτάνοντας στο 2-1, με βολέ, από τον ...Λουξεμβούργιο Θιλ!

Έτσι είναι επικεφαλής στο γκρουπ όντας (οι μόνοι) «απόλυτοι» του ομίλου!

Αναλυτικά το προφίλ της 2ης αγωνιστικής:

ΤΡΙΤΗ 28/9

1ος Όμιλος

Παρί Σεν Ζερμέν - Μάντσεστερ Σίτι 2-0
(8' Γκουέγιε, 74' Μέσι)

Λειψία - Κλαμπ Μπριζ 1-2
(5' Ενκονκού - 22' Βανάκεν, 41' Ριτς)

2ος Όμιλος

Μίλαν - Ατλέτικο Μαδρίτης 1-2
(20' Ραφαέλ Λεάο - 84' Γκριεζμάν, 97' πεν. Σουάρες)

Πόρτο - Λίβερπουλ 1-5
(75' Ταρέμι - 18', 60' Σαλάχ, 45' Μανέ, 77', 83' Φιρμίνο)

3ος Όμιλος

Άγιαξ - Μπεσίκτας 2-0
(17’ Μπεργκχούις, 43’ Αλέ)

Μπορούσια Ντόρτμουντ - Σπόρτινγκ Λισαβόνας 1-0
(37' Μάλεν)

4ος Όμιλος

Σαχτάρ Ντόνετσκ - Ίντερ 0-0

Ρεάλ Μαδρίτης - Σέριφ 1-2
(65' πεν. Μπενζεμά - 25' Γιαξιμπόεφ, 90' Θιλ)

ΤΕΤΑΡΤΗ 29/9

5ος Όμιλος

Μπάγερν Μονάχου - Ντιναμό Κιέβου 5-0
(12' πεν., 27' Λεβαντόφσκι, 68' Γκνάμπρι, 74' Σανέ, 87' Τσούπο-Μοτίνγκ)

Μπενφίκα - Μπαρτσελόνα 3-0
(3', 79' πεν. Νούνιες, 69' Ράφα Σίλβα)

6ος Όμιλος

Αταλάντα - Γιουνγκ Μπόις 1-0
(68’ Πεσίνα)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Βιγιαρεάλ 2-1
(60' Άλεξ Τέλες, 95' Kριστιάνο Ρονάλντο - 53' Αλκάθερ)

7ος Όμιλος

Σάλτσμπουργκ - Λιλ 2-1
(35' πεν., 53' πεν. Αντεγιέμι - 62' Μπουράκ Γιλμάζ)

Βόλφσμπουργκ - Σεβίλλη 1-1
(48' Στέφεν - 87' πεν. Ράκιτιτς)

8ος Όμιλος

Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης - Μάλμε 4-0
(9’ Κλαουντίνιο, 49’ Κουζιάγιεφ, 80’ Σουτόρμιν, 94' Βέντελ)

Γιουβέντους - Τσέλσι 1-0
(46' Κιέζα)