Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές στο Champions League (vid)

Ένα ακόμη ρεκόρ για τον σπουδαίο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έγινε ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία του Champions League.

Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές στο Champions League (vid)

Ο Πορτογάλος άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Κριστιάνο Ρονάλντο ξεπέρασε τον Ίκερ Κασίγιας, και έγινε ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία του Champions League.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έφτασε τις 178 συμμετοχές στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση και έγινε ο πρώτος στη σχετική κατηγορία του Champions League. Ο Ίκερ Κασίγιας ακολουθεί με 177 συμμετοχές αλλά έχει σταματήσει, όπως είναι γνωστό, το ποδόσφαιρο.

Τρίτος είναι ο Τσάβι, μαζί με τον Μέσι, με τον Αργεντινό άσο φυσικά να τον ξεπερνά αυτή τη χρονιά και να πλησιάζει τον Ίκερ Κασίγιας.

Το Top 5 των συμμετεχόντων στο Champions League

1. Κριστιάνο Ρονάλντο - 178

2. Ίκερ Κασίγιας - 177

3. Τσάβι - 151

3. Λιονέλ Μέσι - 151

5. Γκιγκς - 145

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο Champions League την 1η Οκτωβρίου του 2003 στην εκτός έδρας ήττα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τη Στουτγκάρδη με 2-1.

Οι συμμετοχές του Κριστιάνο Ρονάλντο στο Champions League ανά ομάδα

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - 54

Ρεάλ Μαδρίτης - 101

Γιουβέντους - 23

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι, εκτός από ρέκορντμαν συμμετοχών, είναι και ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Έχει πετύχει συνολικά 135 γκολ – μέχρι και τον αποψινό αγώνα με αντίπαλο τη Βιγιαρεάλ - και βρίσκεται πάνω από τον Λιονέλ Μέσι που έχει 121 γκολ.