Ολυμπιακός: Περνάει στη Βουλγαρία, αν…

Ο Ολυμπιακός πράγματι μπορεί να προκριθεί στη Βουλγαρία επί της Λουντογκόρετς, αλλά για να το κάνει πρέπει να διορθώσει πολλά.

Ολυμπιακός: Περνάει στη Βουλγαρία, αν…

Η φετινή διαδικασία στα προκριματικά του Champions League δεν είναι τόσο απλή όσο τα προηγούμενα χρόνια. Θέλετε γιατί οι αντίπαλοι είναι πιο επικίνδυνοι, θέλετε γιατί τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός ή ακόμα ότι η ομάδα δεν είναι έτοιμη; Όπως και να το δείτε τα πράγματα δεν είναι απλά και το είχαμε επισημάνει και την ημέρα του αγώνα. Ο Ολυμπιακός σαφώς και έχει υποχρέωση να περάσει τη Λουντογκόρετς, διότι όταν θέλει να συζητάει για ομίλους πρέπει να προκριθεί.

Από το πρώτο ματς μπορεί να έχει παράπονα και δικαιολογημένα. Η φάση του Ελ Αραμπί είναι κραυγαλέα να μη καταλογίζεται ούτε φάουλ. Από την άλλη, όμως, στον Ρέντη δεν θα σταθούν εκεί, αλλά θα δουν τα λάθη τους. Έχει δίκιο ο Πέδρο Μαρτίνς ότι όταν ο Ολυμπιακός είναι υπό πίεση λειτουργεί πολύ καλύτερα. Αυτό πρέπει να κάνει και σε μία εβδομάδα στο Ράζγκραντ.

Μέχρι τότε, όμως, ο Ολυμπιακός έχει να διορθώσει πολλά. Δεχόμαστε φυσικά ότι υπήρχαν ποδοσφαιριστές που δεν είναι στο 100% και αυτό φάνηκε. Ακόμη και ο Ελ Αραμπί στη φάση που ανατρέπεται δίνει την εντύπωση πως μένει από δυνάμεις. Το θέμα για τον Ολυμπιακό είναι ότι πρέπει να φτιάξει πολύ την αμυντική του λειτουργία.

Η Λουντογκόρετς μπορεί να σκόραρε από ένα φάουλ του Ντεσπόντοφ, αλλά έχει κι άλλες φάσεις, αρκετές, με αποκορύφωμα το τετ α τετ του Σωτηρίου με τον Τζολάκη και ακόμα τη φάση του Ντεσπόντοφ στο φινάλε που θα μπορούσε να κάνει το 1-2. Το σύστημα με τους τρεις στόπερ είναι μία λύση για έκτακτες καταστάσεις και ειδικές συνθήκες, αλλά θα πρέπει να είναι η τελευταία επιλογή. Το θέμα της άμυνας είναι σοβαρό για τον Ολυμπιακό γιατί φάσεις έχει δεχτεί και από τη Νέφτσι ή ακόμα αν θέλετε και σε όλα του τα φιλικά παιχνίδια.

Και φυσικά ελπίζει και περιμένει πολλά από την ενσωμάτωση του Ονιεκούρου προκειμένου να αποκτήσει φαντασία στην επίθεση του και να μπορεί να δημιουργήσει καταστάσεις. Από ένα σημείο και μετά ο Ολυμπιακός απειλούσε μόνο με σέντρες.

Οφείλουμε επίσης να σταθούμε στο Κωνσταντίνο Τζολάκη. Ο μικρός ακόμα θέλει δουλειά, αλλά έχει κάνει μία σπουδαία εμφάνιση και έχει κρατήσει όρθια την ομάδα του. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι μετά το ματς μίλησε για τα λάθη που έκανε και όπως είπε δεν κόστισαν στην ομάδα του. Αυτό δείχνει ένα παιδί ώριμο με όλο το μέλλον δικό του.