Ολυμπιακός: Η σημασία του ranking και η υπολογίσιμη Λουντογκόρετς

Για τον Ολυμπιακό έχει σημασία μία καλή ευρωπαϊκή παρουσία για να διατηρηθεί σε καλή θέση στο club ranking, ενώ η Λουντογκόρετς υπό νορμάλ συνθήκες δεν μπορεί να του σταθεί εμπόδιο.

Ολυμπιακός: Η σημασία του ranking και η υπολογίσιμη Λουντογκόρετς

Μπήκαμε στον τελευταίο μήνα των μεταγραφών και ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του τις τελευταίες στροφές πριν μπει στους ομίλους του Champions League. Η ομάδα του Πειραιά απόψε δίνει ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι με αντίπαλο τη Λουντογκόρετς ένα κλαμπ που έχει ευρωπαϊκή εμπειρία και ποδοσφαιριστές που έχουν κάνει χιλιόμετρα σε διοργανώσεις της UEFA.

Η Λουντογκόρετς δεν είναι Νέφτσι, αλλά δεν είναι ούτε Άρσεναλ που ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια την έχει κοιτάξει στα μάτια. Οι Πειραιώτες τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει άλματα στην Ευρώπη και έχουν σταθερότητα στα προκριματικά. Ο πρωταθλητής Ελλάδας κανονικά δεν πρέπει να φοβάται τη Λουντογκόρετς και είναι μία ομάδα από αυτές που μπορεί να περάσει.

Τα πάντα βέβαια μέσα στο γήπεδο κρίνονται και εκεί θα πρέπει να αποδειχτεί η ανωτερότητα του Ολυμπιακού, αλλά οι Βούλγαροι όσο καλοί κι αν είναι κανονικά δεν μπορούν να τον σταματήσουν. Και στη συνέχεια τον πρωταθλητή Ελλάδας τον περιμένει ένα ακόμα μεγαλύτερο εμπόδιο. Πιθανότατα η Ρέιντζερς θα είναι αυτή που θα βρεθεί στο δρόμο του και θα είναι μία μεγάλη πρόκληση. Για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, λοιπόν, τα πράγματα αυτό το καλοκαίρι είναι διαφορετικά. Δεν είναι τόσο απλουστευμένα, αλλά γι' αυτό και έχει κρατήσει έναν κορμό και γι' αυτό έχει μία ομάδα τριετίας.

Φτάσαμε 3 Αυγούστου και ο Ολυμπιακός η μοναδική απώλεια που έχει από το ρόστερ του είναι ο Σα παρά το γεγονός ότι η φημολογία είναι έντονη γι' αρκετούς παίκτες. Το πώς θα διαμορφωθεί το ρόστερ είναι μία άλλη ιστορία, αλλά η ουσία είναι πως ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή παίζει μία ομάδα έτοιμη και απόψε η ενδεκάδα θα έχει νέο απόκτημα, τον Κούντε.

Επίσης κάτι ακόμα πολύ σημαντικό για τον Ολυμπιακό στη φετινή του ευρωπαϊκή πορεία είναι οι βαθμοί για το raking της UEFA. Για τους Πειραιώτες δεν μετρούν μόνο τα οικονομικά οφέλη, αλλά και οι βαθμοί και καλή κατάταξη. Είναι σημαντικό φέτος να μαζέψουν βαθμούς, αφού θα σβηστεί μία καλή χρονιά από την πενταετία τους. Σε βάθος χρόνου και αυτό πρέπει να το έχουν στο μυαλό τους.