Τελικά, είχε και παρακάτω για ΑΕΚ, Άρη, ΕΠΟ, μόνος ο Ολυμπιακός...

Ο Ολυμπιακός κρατάει μόνος του τις τύχες του ελληνικού ποδοσφαίρου στα χέρια του. Οι υπόλοιποι εκπρόσωποί μας απλώς επιβεβαίωσαν την κατρακύλα μας και οι Πειραιώτες καλούνται ξανά να σώσουν ό,τι σώζεται, μένοντας απελπιστικά μόνοι. 

Τελικά, είχε και παρακάτω για ΑΕΚ, Άρη, ΕΠΟ, μόνος ο Ολυμπιακός...

Ένας αποδεκατισμένος Ολυμπιακός πάει σε ένα γήπεδο - στρούγκα και δεν παίρνει απλώς την πρόκριση, αλλά και τη νίκη απέναντι στην Νέφτσι Μπακού, χαρίζοντας 250 βαθμούς στη χώρα μας. Η νίκη στο ελληνικό ποδόσφαιρο δίνει 1.000 βαθμούς, αλλά διαιρείται δια των εκπροσώπων του, δηλαδή δια 4.

Να είστε σίγουροι ότι ο Ολυμπιακός αν δεν περνούσε τους Αζέρους, είναι δεδομένο ότι σύσσωμος ο ελληνικός Τύπος δεν θα έμενε σε χαρακτηρισμούς τύπου «πατατράκ» ή «κάζο».

Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, απέναντι στην Νέφτσι, απέναντι στη συγκεκριμένη ομάδα, θα ήταν νύχτα ντροπής για τους Πειραιώτες αν έμεναν εκτός συνέχειας Champions League, μολονότι χρειάστηκαν να παίξει π.χ. αριστερό μπακ ο Σισέ.

Και θα ήταν ντροπή, γιατί ο Ολυμπιακός έχει το βάθος στο ρόστερ του να ανταπεξέλθει. Και συν τοις άλλοις, ο οπαδός του Ολυμπιακού δεν μπορεί να δεχτεί έναν αποκλεισμό από μία ομάδα τύπου Νέφτσι (με όλο τον σεβασμό φυσικά στους Αζέρους), ακόμα κι αν χρειαζόταν να πάει με την Ακαδημία του στο Μπακού.

Άρης-Αστάνα 2-1 : Σοκ και μεγάλο κρίμα στο 120' (highlights)

Τι συνέβη 24 ώρες αργότερα; Η ΑΕΚ αποκλείστηκε από την Βελέζ Μόσταρ, No... 366 (!!!!!) πλέον στη λίστα του ranking και ο Άρης από την Αστάνα. Κι αν για τον Άρη μπορεί να πει κάποιος ότι το πάλεψε, πήγε το ματς στην παράταση και έχασε στο 120’ το εισιτήριο από μία πιο έμπειρη ομάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ο αποκλεισμός της ΑΕΚ απλώς επιβεβαιώνει τον... κανόνα. Ποιος είναι αυτός; Ότι δυστυχώς έχει ακόμα παρακάτω για το ελληνικό ποδόσφαιρο, δυστυχώς η κατρακύλα δεν έχει τελειωμό.

ΑΕΚ - Βελέζ 1-0 (2-3 πεν.): Πικρός αποκλεισμός στα πέναλτι για την «Ένωση» (highlights)

Όταν ο «Δικέφαλος» χρειάζεται ένα γκολ στο 98’ για να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα και διεκδικεί την πρόκριση στα πέναλτι απέναντι στους άσημους Βόσνιους, τότε τα λόγια περιττεύουν. Ας αποκλειόταν στην κανονική διάρκεια του αγώνα και να ξεμπέρδευε. Η διαδικασία των πέναλτι ήταν το μαρτύριο της σταγόνας για τους οπαδούς της.

Μας έχουν περάσει εδώ και δύο χρόνια οι Κύπριοι, οι Τσέχοι, οι Κροάτες, οι Τούρκοι που ψάχνουν με το... κιάλι μία καλή πορεία ομάδας τους την τελευταία πενταετία και οι Σέρβοι!

Είμαστε στην 19η θέση στο ράνκινγκ της ΟΥΕΦΑ και έχει μείνει ο Ολυμπιακός να παλεύει μόνος του. Θα μας πείτε ότι παίζει και ο ΠΑΟΚ με την Μποέμιαν στον επόμενο γύρο του Conference League. Μακάρι για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου να «ξυπνήσει» ο ΠΑΟΚ και να αντιληφθούν στον οργανισμό του τη σοβαρότητα της κατάστασης.

«SOS» έχει σημάνει για την χώρα μας η βαθμολογία μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Έτσι όπως το πάμε, θα μας περάσουν οι Δανοί και οι Νορβηγοί. Ακόμα και οι Σουηδοί! Και καραδοκούν οι Ισραηλινοί και οι Βούλγαροι. Θα βρεθούμε στην 22η με 24η θέση και δεν θα το πάρουμε χαμπάρι. Δεν γίνεται μόνο ο Ολυμπιακός να τραβάει το... κάρο και μετά να τον ειρωνεύονται κιόλας, επειδή μάζεψε πέρσι μόνο τρεις βαθμούς στους ομίλους του Champions League.

Του χρόνου ο πρωταθλητής θα ξεκινάει αρχές Ιουλίου στον α’ προκριματικό μαζί με τα... χωριά (με χειρότερες ομάδες από την Νέφτσι) και οι άλλες τρεις από τον β’ προκριματικό του Conference League. Αλλά πιστεύει πλέον κανείς ότι εξαιρουμένου του Ολυμπιακού, υπάρχει άλλη ομάδα που μπορεί να σώσει την κατάσταση;

Ο ΠΑΟΚ θέλει το πρωτάθλημα σαν τρελός. Οπότε, είναι δεδομένο ότι θα δώσει μεγαλύτερο βάρος στην Ελλάδα και λιγότερο στην Ευρώπη. Αυτή είναι η εκτίμησή μας. Μακάρι να κάνουμε λάθος...

Είναι φοβερό πάντως... Από εκεί που πιστεύαμε ότι πιάσαμε πάτο, τελικά είχε και παρακάτω!

ΥΓ: Και για να μην το ξεχάσουμε: Κύριοι της ΕΠΟ, διατηρήστε τον τελικό στις 21 Μαϊου 2022. Κι αν φιναλίστ είναι ο πρωταθλητής Ελλάδας, εξοντώστε τους παίκτες του. Κάτι παραπάνω γνωρίζετε μάλλον για να πήρατε μία τόσο κωμική απόφαση. Αφήστε τους να κάνουν μόλις μία εβδομάδα διακοπές, γιατί αρχές Ιουνίου πρέπει να ξεκινήσουν προετοιμασία για τον α' προκριματικό γύρο του Champions League!