Άρης - Αστάνα 2-1: Σοκ και μεγάλο κρίμα στο 120' (highlights)

Ο ηρωικός Άρης πήγε το ματς στην παράταση με την Αστάνα (Μάνος, Σάσα οι σκόρερ), αλλά δέχτηκε γκολ στο 120' και αποκλείστηκε. Αποβολή Γκαρσία στο 86'. 

Άρης - Αστάνα 2-1: Σοκ και μεγάλο κρίμα στο 120' (highlights)

Ο Άρης έφτασε μέχρι την πηγή αλλά δεν ήπιε νερό. Νίκησε την Αστάνα με 2-1, αλλά το γκολ που δέχτηκε στο τελευταίο λεπτό της παράτασης (120' από κεφαλιά του Μπίτρι) έκανε να πάνε στράφι όλα όσα προηγήθηκαν. Με τον Άρη να απαντά στο σκορ της ήττας του στο Καζακστάν, να βάζει τα γκολ που έπρεπε με τον Μάνο και τον Σάσα, να κάνει ηρωικό ματς ακόμη κι όταν έμεινε με δέκα όταν αποβλήθηκε ο Γκαρσία στο 86'. Και τελικά να μένει εκτός ευρωπαϊκής συνέχειας τόσο άδοξα. Για μια φάση στο τέλος, ενώ ήταν πολύ καλύτερος.

Άρης - Αστάνα: Γκολ και καλύτερες φάσεις του αγώνα

Με 4-2-3-1 επέλεξαν να παίξουν και οι δύο προπονητές με τον Άκη Μάντζιο να χρησιμοποιεί από την αρχή τον Φαμπιάνο και να χρησιμοποιεί τον Μάνο στη θέση του σέντερ φορ. Ενώ σε σχέση με το πρώτο ματς έπαιξε από την αρχή ο Σούντγκρεν αντί του Γκάνεα. Η Αστάνα είχε μεγάλο πρόβλημα της τελευταίας στιγμής με την απουσία του πρώτου σκόρερ της, Μαρίν Τομάσοφ, ο οποίος ανέβασε πυρετό λίγη ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα. Τη θέση του στην κορυφή της επίθεσης πήρε ο Μπετσιράι.

Με τη βοήθεια και των οπαδών του που μετά από 17 μήνες επέστρεψαν στις εξέδρες του «Κλ. Βικελίδης», ο Άρης μπήκε πολύ επιθετικά και στο 4' ο Σάσα σούταρε στη γωνία με τον γκολκίπερ της Αστάνα να διώχνει, ενώ νωρίτερα υπήρξε αντικανονικό μαρκάρισμα στο Μάνο με τον Ιταλό ρέφερι να μην υποδεικνύει κάτι. Στο 13' ο Μπεναλουάν αιφνιδιάστηκε στην αντίπαλη περιοχή και έχασε καλή ευκαιρία, με την ελληνική ομάδα να κερδίζει διαδοχικά κόρνερ και τον Γκάμα παραλίγο να σκοράρει σε ένα από αυτά απευθείας στο 17'. Στο 18' ο Μαντσίνι ελευθερώθηκε ωραία αλλά σούταρε άστοχα από εξαιρετική θέση. Ο Άρης είχε τον έλεγχο και την κυκλοφορία και στο 31' είδε πάλι τον Νεπογκόντοφ να διώχνει σωτήρια το σουτ του Μάνου. Την ώρα που η Αστάνα προσπαθούσε να κρατήσει μακριά την μπάλα από την περιοχή της και προσπαθούσε να απειλήσει από στατικές φάσεις. Στο 35' ο Μαντσίνι έκανε τη σέντρα με τον Μάνο να μην προλαβαίνει από κοντά να κάνει επαφή.

Και στο 36' ο Άρης άνοιξε το σκορ με τον Δημήτρη Μάνο! Κόρνερ από τον Γκάμα, κεφαλιά του Φαμπιάνο, απόκρουση από τον γκολκίπερ με κοντινό σουτ ο Έλληνας φορ έβαλε «φωτιά» στις εξέδρες. Με τον ενθουσιασμό να φέρνει ευκαιρία του Σάσα στο 38' και την Αστάνα να είναι σε κατάσταση πανικού. Στις καθυστερήσεις ο Σάσα δεν μπόρεσε να σουτάρει καλά υπό πίεση μετά την πάσα του Μάνου, ενώ ο Ντένις μπλόκαρε ένα σουτ του Εουγκένιο. Για να λήξει το ημίχρονο με τον Άρη μπροστά στο σκορ, με 14 τελικές, με συντριπτική υπεροχή, με 9 κόρνερ και με το προβάδισμα να είναι η βάση για πρόκριση.

Ο Αντρέι Τιχόνοφ προσπάθησε με γρήγορη αλλαγή να «δέσει» πιο πολύ την ομάδα του, αλλά και να της δώσει ταχύτητα με τον Καντέτε, ενώ ο Μάντζιος δεν είχε λόγο να κάνει κινήσεις μετά την εξαιρετική παρουσία του πρώτου μέρους. Καλό σουτ του Μαντσίνι στο 53' πάνω από την εστία ήταν η πρώτη φάση για τον Άρη στην επανάληψη. Ενώ άστοχο ήταν το σουτ του Γκάμα στο 59'. Στο 61' ο Γκάμα εκτέλεσε ακόμη ένα κόρνερ για τον Άρη, με τον Φαμπιάνο να παίρνει την κεφαλιά και τον Νεπογκόντοφ. Η Αστάνα απείλησε με κεφαλιά του Τομάσεβιτς στο 64' και ο Μάντζιος άρχισε να ψάχνει ιδέες για φρεσκάρισμα, μετά από μια ακόμη ευκαιρία του Άρη με τον Σάσα, ασχέτως αν ήταν οφσάιντ καθώς δεν μπόρεσε από κοντά να νικήσει τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων. Ο Ματέο Γκαρσία πέρασε στη θέση του εξαιρετικού Μαντσίνι που έδειχνε να είχε μείνει κάπως από δυνάμεις.

Μεγάλη επέμβαση έκανε ο Ντένις στο 72' στο σουτ του Εουγκένιο και κράτησε τον Άρη στο στόχο, αν και ο ρυθμός για τους Θεσσαλονικείς φυσιολογικά δεν ήταν ο ίδιος. Με το ματς στην τελική ευθεία για να γίνει η μεγάλη επίθεση ώστε να έρθει η κατάσταση στα ίσα. Σουτ του Εμπόνγκ στο 74' πέρασε χωρίς πρόβλημα για τον Ντένις και στο 78΄ήρθε το 2-0!

Από το εξαιρετικό χτύπημα κόρνερ (το 15ο!) του Γκάμα, ο Λούκας Σάσα τρύπωσε στην περιοχή και με κεφαλιά σημάδεψε την γωνία για να ισορροπήσει το ματς και να ισοφαρίσει το προβάδισμα των Καζάκων από το πρώτο παιχνίδι. Πάλι από κόρνερ του Γκαμα ο τρομερός Φαμπιάνο πήρε άλλη μία κεφαλιά χωρίς να βρει στόχο στο 83'. Στο 85' ο Μπεϊσεμπέκοφ σούταρε από μακριά και... μακριά από το τέρμα του Ντένις.

Ο Ματέο Γκαρσία που είχε πάρει ανόητο κάρτα λίγο μετά την είσοδό του για «θέατρο» αποβλήθηκε στο 86' με δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα σε αντίπαλο ενώ είχε ήδη διώξει. Σοβαρό λάθος από τον παίκτη του Άρη που έδωσε το δικαίωμα στον Ιταλό ρέφερι να τον στείλει στα αποδυτήρια.

Η Αστάνα προσπάθησε στα τελευταία λεπτά να βρει κάποια φάση για να μειώσει, δίχως να κάνει κάποια φάση. Ενώ στην εκπνοή ο Άρης ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα πάνω στον Μπερτόγλιο από τον Καντέτε, αλλά ο Φάμπρι δεν συγκινήθηκε! Φάνηκε στο ριπλέι ότι ο παίκτης της Αστάνα βρήκε τον αντίπαλό του. Κι έτσι το ματς οδηγήθηκε στην παράταση με τους ανθρώπους του Άρη να διαμαρτύρονται έξαλλα.

Ένα σουτ του Γκάμα μπλόκαρε ο Ζαρούτσκι στο 91', με τον προπονητή της Αστάνα να αντικαθιστά τον τραυματία Νεπογκόντοφ. Τρομερή επέμβαση από τον Ντένις στο 100' στην κεφαλιά του Αϊμπέτοφ με την μπάλα να βρίσκει και στο δοκάρι και στο 101' από τον Ζαρούτσκι στο τετ-α-τετ με τον Μάνο! Και τέλος στο πρώτο μέρος της παράτασης με τον Άρη να προηγείται με 2-0. Στο 113', πάλι από κόρνερ του Γκάμα ο Ζαρούτσκι απέκρουσε πρώτα την κεφαλιά του Μπεναλουάν και μετά το σουτ του Σάσα! Τεράστια ευκαιρία για τον Άρη να καθαρίσει την πρόκριση. Οι γηπεδούχοι θέλησαν να κρατήσουν την μπάλα μέχρι το φινάλε για να πάει το ματς στη διαδικασία των πέναλτι, αλλά η κεφαλιά του Μπίτρι από το φάουλ του Εουγκένιο καθόρισε την πρόκριση υπέρ των Καζάκων στο 120'

Μικρογραφία

Άρης-Αστάνα 2-1 (παράταση)

Γήπεδο: «Κλ. Βικελίδης»

Σκόρερ: 36' Μάνος 1-0, 78' Σάσα 2-0, 120' Μπίτρι

Διαιτητής: Μίκαελ Φάμπρι (Ιταλία)

Κόκκινη: 86' Ματέο Γκαρσία (δεύτερη κίτρινη)

Κίτρινες: 22' Σούντγκρεν, 32' Μαντσίνι, 68' Ματέο Γκαρσία - 37' Μπαρσεγκιάν, 80' Αϊμπέτοφ, 97' Καντέτε, 116' Γκούρμαν

Άρης: Ντένις, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπεναλουάν, Σάκιτς, Σάσα, Ματίγια (83' Τζέγκο), Μαντσίνι (66' Γκαρσία), Μπερτόγλιο (115' Χαΐροβιτς), Γκάμα, Μάνος (102' Μπρούνο)

Αστάνα: Νεπογκόντοφ (91' Ζαρούτσκι), Ρουκάβινα, Μπίτρι, Τομάσεβιτς, Μπεϊσεμπέκοφ, Εμπόνγκ, Κουάτ (64' Γκούρμαν), Τσουπέρκα, Μπετσιράι (46' Καντέτε), Εουγκένιο, Μπαρσεγκιάν (80' Αϊμπέτοφ)