Champions League: Αποκλείστηκε η Ομόνοια από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Η Ομόνοια ηττήθηκε και στη ρεβάνς του δεύτερου προκριματικού γύρου του Champions League από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ (0-1). «Υποβιβάστηκε» στο Europa League, όπου θα αντιμετωπίσει την Φλόρα Ταλίν από την Εσθονία

Champions League: Αποκλείστηκε η Ομόνοια από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Είχε πολύ δύσκολη αποστολή η Ομόνοια στην προσπάθεια να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ κόντρα στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Το 2-0 στο «Μάξιμιρ» πριν από μία εβδομάδα παράλληλα με την ποιότητα και την δυναμική των Κροατών δεν άφησε πολλά περιθώρια στους παίκτες του Χένινγκ Μπεργκ για να διεκδικήσουν την υπέρβαση στη ρεβάνς του ΓΣΠ. Την έκαναν την προσπάθεια, σε ένα σχετικά ισορροπημένο παιχνίδι, όπου και πάλι οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που κατέγραψαν περισσότερες τελικές προσπάθειες στο ενεργητικό τους και πήραν και δεύτερη νίκη με 1-0, χάρη στο γκολ του Μέναλο στο 78’.

H Ομόνοια θα συνεχίσει την προσπάθειά της στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, όπου θα αντιμετωπίσει την Φλόρα Ταλίν, ενώ η Ντιναμό Ζάγκρεμπ πέρασε στον τρίτο γύρο του Champions League, όπου θα κοντραριστεί με την Λέγκια Βαρσοβίας. Οι Πολωνοί έχοντας κερδίσει το πρώτο ματς εντός έδρας με 2-1, νίκησαν και στην Εσθονία με 1-0 την Φλόρα Ταλίν, έπειτα από ισορροπημένο ματς. Εύκολη πρόκριση για την Φερεντσβάρος, που έπειτα από την εντός έδρας νίκη επί της Ζαλγκίρις κέρδισε και στο Βίλνιους με 3-1. Στο πλέον αμφίρροπο ζευγάρι της ημέρας, η Μάλμε έχοντας κερδίσει στο πρώτο ματς με 2-1, άντεξε στην πίεση της Ελσίνκι και προκρίθηκε με ισοπαλία (2-2).

Μάχη στη Σλοβενία
Εννιά αναμετρήσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα της Τετάρτης (28/7), με το οποίο ολοκληρώνεται ο δεύτερος προκριματικός γύρος του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Μούρα υποδέχεται στην Σλοβενία την Λουντογκόρετς, στη ρεβάνς του 0-0 της Βουλγαρίας και όποιος κερδίσει θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Νέφτσι Μπακού-Ολυμπιακός.


Οι επαναληπτικοί του 2ου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ
ΤΡΙΤΗ (27/7)
Ομόνοια (Κύπρος) - Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία) (0-2, 0-1)
Ελσίνκι (Φινλανδία) - Μάλμε (Σουηδία) (1-2, 2-2)
Φλόρα Ταλίν (Εσθονία) - Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία) (1-2, 0-1)

Ζαλγκίρις Βίλνιους (Λιθουανία) - Φερεντσβάρος (Ουγγαρία) (0-2, 1-3)

ΤΕΤΑΡΤΗ (28/7)
Σερίφ Τιρασπόλ (Μολδαβία) - Άλασκερτ (Αρμενία) (1-0)
Κλουζ (Ρουμανία) - Λίνκολν Ρεντ Ιμπς (Γιβραλτάρ) (2-1)
Σπάρτα Πράγας (Τσεχία) - Ραπίντ Βιέννης (Αυστρία) (1-2)
Μίντιλαντ (Δανία) - Σέλτικ (Σκωτία) (1-1)
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) – Καϊράτ Αλμάτι (Καζακστάν) (1-2),
Μούρα (Σλοβενία) - Λουντογκόρετς (Βουλγαρία) (0-0)
Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία) – Σλόβαν Μπρατισλάβας (Σλοβακία) (0-0)
Γαλατάσαραϊ (Τουρκία) - Αϊντχόφεν (Ολλανδία) (1-5)
Νέφτσι Μπακού (Αζερμπαϊτζάν) - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ελλάδα) (0-1)