Βαλμπουενά: «Ο Ολυμπιακός είναι σύνολο, πάμε για πρόκριση»

Μήνυμα πρόκρισης από τον Ματιέ Βαλμπουενά για τη ρεβάνς του Ολυμπιακού με τη Νέφτσι (28/7, 20:00)

Βαλμπουενά: «Ο Ολυμπιακός είναι σύνολο, πάμε για πρόκριση»

Ο Ματιέ Βαλμπουενά εκπροσώπησε τους παίκτες του Ολυμπιακού στη διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου των Πειραιωτών για τον αυριανό (28/7-20.00) επαναληπτικό με τη Νέφτσι Μπακού στο πλαίσιο της δεύτερης προκριματικής φάσης του Champions League. Ο Γάλλος άσος που θα έχει ηγετικό ρόλο στο παιχνίδι έστειλε σύνθημα πρόκρισης παρά τις μεγάλες απουσίες που θα έχει η ελληνική ομάδα.

Ο Βαλμπουενά μίλησε:

Για την ανάγκη να δοθεί κάτι παραπάνω από την ομάδα λόγω των απουσιών: «Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι όπως και το πρώτο ματς. Τα καταφέραμε στο πρώτο ματς με 1-0, ήταν κάτι πολύ σημαντικό που νικήσαμε και δε δεχτήκαμε γκολ. Έχουμε κάνει ένα πρώτο βήμα, πιστεύω θα τα καταφέρουμε. Δεν είμαστε μονάδες, ο Ολυμπιακός είναι ένα σύνολο. Θα κάνουμε τα πάντα για την πρόκριση, έχουμε προπονηθεί καλά και πιστεύω ότι θα πετύχουμε το στόχο μας».

Με δεδομένες τις δυσκολίες, για το πόσο διαφορετικό περιμένει το δεύτερο παιχνίδι σε σχέση με το πρώτο: «Πρόκειται για δύο εξίσου δύσκολα ματς. Δεδομένων των συνθηκών θα υπάρχουν δυσκολίες, όπως είχε συμβεί και το πρώτο ματς όπου είχαμε και την αποβολή. Ωστόσο τα καταφέραμε. Έχουμε προετοιμαστεί καλά, ο στόχος μας είναι να προκριθούμε, να συνεχίσουμε στην Ευρώπη και είμαστε έτοιμοι να τα δώσουμε όλα και να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες».

Για το αν νιώθει λίγο πιο έτοιμος να ηγηθεί της προσπάθειας λόγω των δυσκολιών και της εμπειρίας του: «Είναι αλήθεια ότι είμαι από τους πιο έμπειρους και μεγαλύτερης ηλικίας ποδοσφαιριστές. Σε αυτό το επίπεδο όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα, ακόμη και μικρές ομάδες μπορούν να κάνουν εκπλήξεις απέναντι σε ποιοτικότερες. Όλοι πρέπει να είμαστε έτοιμη για μάχη, οι παλιότεροι και οι νεότεροι και να στηρίξουμε την ομάδα».

Αν περιμένει έκπληξη από τη Νέφτσι ώστε να προκριθεί τελικά η ομάδα από το Αζερμπαϊτζάν: «Έχουμε μικρό προβάδισμα, αλλά για ούτε δευτερόλεπτο δεν περνάει από το μυαλό μας η σκέψη ότι θα αποκλειστούμε παρά τις δυσκολίες. Είμαστε αποφασισμένοι, ξέρουμε τις δυσκολίες, αλλά με όλη την ταπεινότητα δεν σκεφτόμαστε τίποτα άλλο από την πρόκριση. Ο αντίπαλος είναι καλή και ποιοτική ομάδα, αλλά ο Ολυμπιακός είναι μεγάλος σύλλογος και θα προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε το μικρό προβάδισμα από το πρώτο ματς για την πρόκριση. Αυτός είναι ο στόχος του ταξιδιού μας».