Να παίξουν και για τους απόντες στο Μπακού

Η ρεβάνς του Ολυμπιακού με την Νέφτσι Μπακού στο Αζερμπαϊτζάν εξελίσσεται σε ματς ειδικών συνθηκών για τους Πειραιώτες και είναι υποχρεωμένοι όλοι όσοι αγωνιστούν (ειδικά τα «βαριά χαρτιά») να δώσουν το κάτι παραπάνω.

Να παίξουν και για τους απόντες στο Μπακού

Τέλη Ιουλίου καμία ομάδα δεν είναι στον απαιτούμενο βαθμό ετοιμότητας. Ναι μεν έχουν αρχίσει τα επίσημα παιχνίδια, αλλά στην πραγματικότητα κανένας σύλλογος δεν είναι στα επίπεδα που θα τον ήθελε ο προπονητής του. Συνήθως μέσα Σεπτέμβρη με αρχές Οκτωβρίου αρχίζει να φαίνεται η ταυτότητα που περνάει ένας προπονητής στην ομάδα του.

Για αυτό το λόγο τα νοκ άουτ ματς του καλοκαιριού είναι τα πιο ύπουλα και οι εκπλήξεις είναι σύνηθες φαινόμενο.

Γιατί κάνουμε τον συγκεκριμένο πρόλογο; Επειδή η αποστολή του Ολυμπιακού στο Αζερμπαϊτζάν δεν θα είναι σε καμία περίπτωση ταξιδάκι αναψυχής. Δεν πρόκειται να είναι σε καμία περίπτωση μία εύκολη αποστολή.

Η Νέφτσι ζει και αναπνέει για αυτό το ματς. Δεν άλλαξε την έδρα της και δεν πήγε στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μπακού, γιατί ξέρει ότι ο κακός αγωνιστικός χώρος του γηπέδου της θα είναι ένα έξτρα εμπόδιο για τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Επίσης, ο Πέδρο Μαρτίνς είναι υποχρεωμένος να περιμένει έως την Τρίτη (27/7), έτσι ώστε να δει σε ποιους παίκτες μπορεί να υπολογίζει και σε ποιους όχι.

Από τη μία ο κορονοϊός που χτύπησε τον Ελ Αραμπί πριν από το πρώτο ματς και μένει να δούμε αν θα μπει στο τσάρτερ, έχοντας ωστόσο χάσει προπονήσεις με την ομάδα του. Από την άλλη οι τραυματισμοί. Και τέλος η αποβολή του Μαντί Καμαρά στο πρώτο ματς που του ανακατεύει τα... χαρτιά στην «εξίσωση» της μεσαίας γραμμής.

Ο Ολυμπιακός θα έχει απουσίες την Τετάρτη (28/7). Και δεν αποκλείεται να δείτε μία ενδεκάδα με ορισμένες αλχημείες και με πρόσωπα που δεν περιμένατε να δείτε στο αρχικό σχήμα, όταν ξεκινούσε η προετοιμασία για τις διπλές αναμετρήσεις με τους Αζέρους.

Αυτό που πρέπει να κάνουν οπωσδήποτε οι θεωρητικά πιο «βασικές μονάδες» είναι να παίξουν και για τους απόντες. Να δώσουν το κάτι παραπάνω με λίγα λόγια. Ξέρουν τον δρόμο. Το έχουν αποδείξει στα προηγούμενα προκριματικά.

Η Νέφτσι δεν είναι ομάδα που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα, εκτός κι αν ο Ολυμπιακός βγάλει μόνος του τα μάτια, ακόμα κι αν του λείπουν ποδοσφαιριστές - κλειδιά.

Οι απαιτήσεις, ειδικά από συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές, είναι πολύ μεγάλες. Και όλοι περιμένουν να δώσουν τις «απαντήσεις» τους και να βρουν τον καλό τους εαυτό το βράδυ της Τετάρτης (28/7) στην «Bakcell Arena». Είναι ένα ματς δίχως γυρισμό... Τόσο απλά!