Ολυμπιακός: Τι ισχύει με Ελ Αραμπί, Μπουχαλάκη, Σωκράτη, Εμβιλά

Εκτός απροόπτου με λύσεις έκτακτης ανάγκης και στο Αζερμπαϊτζάν ο Ολυμπιακός, ελπίζοντας να μην προκύψει άλλο πρόβλημα έως την Τρίτη που αναχωρεί η αποστολή. Το μικρό «παράθυρο» για Ελ Αραμπί και η κατάσταση των Μπουχαλάκη - Παπασταθόπουλου.

Ολυμπιακός: Τι ισχύει με Ελ Αραμπί, Μπουχαλάκη, Σωκράτη, Εμβιλά

Επειγόντως... ευχέλαιο στον Ρέντη. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να ζητήσει ο Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος είδε ξαφνικά αρκετές βασικές του μονάδες να μην μπορούν να βοηθήσουν στο πρώτο ματς με τη Νέφτσι και να είναι εξαιρετικά αμφίβολοι και για τον επαναληπτικό. Ή, για να ακριβολογούμε, να μοιάζει πλέον με μικρό θαύμα το ενδεχόμενο να δούμε τους Ελ Αραμπί, Μπουχαλάκη και Παπασταθόπουλο στην πτήση για το Αζερμπαϊτζάν την ερχόμενη Τρίτη. Οι Εμβιλά και Καμαρά δεν θα ταξιδέψουν ούτως ή άλλως, γιατί ο πρώτος αποκλείστηκε από τη λίστα λόγω του τραυματισμού του και ο δεύτερος θα εκτίσει την ποινή του εξαιτίας της αποβολής του. Ωστόσο, αυτό που «καίει» τον Πέδρο Μαρτίνς και άπαντες στον σύλλογο δεν είναι τίποτε άλλο από το να μην υπάρξουν άλλα κρούσματα ή τραυματισμοί έως την Τρίτη.

Εντελώς ξαφνικά, και εκεί που μέχρι την περασμένη Κυριακή ο Πέδρο Μαρτίνς προετοίμαζε μία συγκεκριμένη ενδεκάδα για το παιχνίδι του Φαλήρου, είδε τρεις ποδοσφαιριστές του στο τέλος να βγαίνουν «οφ». Δεν επιθυμεί λοιπόν να ζήσει το ίδιο σκηνικό και ενόψει της ρεβάνς. Δεν επιθυμεί να πάει με αλχημείες σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι και απέναντι σε μία ομάδα που τελικά αποδείχθηκε ότι δεν είναι τόσο κακή όσο παρουσιάστηκε κόντρα στην Ντιναμό Τιφλίδας. Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και επικρατεί αγωνία στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο, γιατί πολύ απλά με τον κορονοϊό ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να σου ξημερώσει. Κι επίσης, όπως διαπιστώθηκε και στο προχθεσινό παιχνίδι, αρκετοί παίκτες του κατέθεσαν την ψυχή τους, υπερέβαλαν εαυτούς, πίεσαν το σώμα τους και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή για να μην προκύψει κάποιος μυϊκός τραυματισμός.

Τι ισχύει με Ελ Αραμπί, Σωκράτη και Μπουχαλάκη

Ο Ελ Αραμπί διατηρήθηκε στην ευρωπαϊκή λίστα, μολονότι βρέθηκε θετικός, γιατί υπάρχει μία μικρή πιθανότητα να μπει στο τσάρτερ για το Αζερμπαϊτζάν. Την περασμένη Δευτέρα βρέθηκε θετικός και έχει το περιθώριο έως τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, αν έχει αρνητικά τεστ, να ταξιδέψει κανονικά με την αποστολή. Ο Μαροκινός περνάει πολύ ήπια τον Covid-19 και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έχει ξανανοσήσει τον Νοέμβριο και έχει κάνει το μονοδοσικό εμβόλιο. Αν λοιπόν στα τεστ που θα γίνουν έως τη Δευτέρα βγάλει αρνητικά αποτελέσματα, τότε ο Μαρτίνς μπορεί να τον υπολογίζει.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Παπασταθόπουλο, αυτήν τη στιγμή είναι σε καραντίνα λόγω της επαφής που είχε με τον Ελ Αραμπί. Και εκείνος για να μπει στο τσάρτερ θα πρέπει να εμφανιστεί αρνητικός σε όλα τα τεστ που θα γίνουν έως τη Δευτέρα.

Ο δε Μπουχαλάκης, για τον οποίο υπάρχει ανησυχία για τον τραυματισμό του στη γάμπα, θα πληροφορηθεί οριστικά σήμερα το αν θα καταφέρει να βοηθήσει στο Μπακού ή όχι. Χθες δεν υπήρχε ξεκάθαρη εικόνα, αλλά υπάρχει η αίσθηση ότι δύσκολα θα τον έχει ο Μαρτίνς στη διάθεσή του.

Προς επιλογές… έκτακτης ανάγκης

Ποιο είναι το πιθανότερο σενάριο για τον επαναληπτικό; Ότι ο Μαρτίνς εκτός συγκλονιστικού απροόπτου οδεύει ολοταχώς σε επιλογές έκτακτης ανάγκης. Θα πρέπει να υπάρχουν ανατροπές επί ανατροπών, όπως περιγράφουμε παραπάνω, για να μη δούμε π.χ. ξανά τον Χασάν στην κορυφή της επίθεσης ή τον Σουρλή στα χαφ.

Ουσιαστικά το πρόβλημα εντοπίζεται περισσότερο στα χαφ, καθώς αν δεν τα καταφέρει ο Μπουχαλάκης, τότε ο Ολυμπιακός θα πάει στο Μπακού δίχως τους τρεις βασικούς του χαφ (Καμαρά, Μπουχαλάκη, Εμβιλά) και θα αναγκαστεί να ξεκινήσει ο Κούντε που δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί 90λεπτο, έχοντας δίπλα του τον Σουρλή ή τον Μάρκοβιτς ή και τους δύο μαζί, ανάλογα με τον σχηματισμό που θα επιλέξει ο κόουτς. Αν πάει με 4-3-3, θα τους δούμε και τους τρεις. Αν πάει με 4-2-3-1, τότε θα γίνει «μάχη» ανάμεσα σε Σουρλή και Μάρκοβιτς για το ποιος θα βρεθεί στο πλευρό του Κούντε, μια και ο Βαλμπουενά αναμένεται να περάσει σε ρόλο επιτελικού χαφ.

Για το πιθανό κενό που θα αφήσει ο Παπασταθόπουλος, υπάρχει πλέον ο Σισέ, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εξέτισε την ποινή του ο Ουσεϊνού Μπα και είναι διαθέσιμος για να παίξει στο πλευρό του Ρούμπεν Σεμέδο.