Υπάρχουν αναποδιές, λάθη και... φαβορί

Ο Μαρτίνς κλήθηκε να διαχειριστεί τρεις απουσίες της τελευταίας στιγμής (Σωκράτη, Ελ Αραμπί, Εμβιλά), του προστέθηκαν άλλες δύο (Μπουχαλάκης, Καμαρά), η Νέφτσι το πίστεψε και απείλησε, αλλά ο Ολυμπιακός είναι ο ρυθμιστής της πρόκρισης.

Υπάρχουν αναποδιές, λάθη και... φαβορί

Στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται, ο «Δαυίδ» μπορεί να κερδίσει τον «Γολιάθ» και στο Καραϊσκάκη αποδείχθηκε ότι η Νέφτσι δεν ήταν τελικά η ομάδα που πέρασε τόσο πολύ κατά τύχη την Ντιναμό Τιφλίδας.

Ωστόσο, ο Ολυμπιακός είναι ο ρυθμιστής της πρόκρισης. Παρά τις αναποδιές που του έτυχαν με τις απουσίες της τελευταίας στιγμής (Παπασταθόπουλο, Ελ Αραμπί, Εμβιλά), παρά την αποβολή του Καμαρά, παρά τον τραυματισμό του Μπουχαλάκη και την αναγκαστική παρουσία του Μάρκοβιτς στα χαφ, του Μασούρα στην κορυφή και την είσοδο των πιτσιρικάδων Σουρλή και Αγκιμπού στα τελευταία 20 λεπτά, ο Ολυμπιακός έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση.

Ο Ολυμπιακός είναι αυτός που ελέγχει την υπόθεση. Εκείνος είναι που θα καθορίσει για το ποιος θα βρεθεί στον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League.

Οι Αζέροι ουσιαστικά αιφνιδίασαν τον Ολυμπιακό, γιατί οι «ερυθρόλευκοι» άλλη ενδεκάδα προετοίμαζαν τις προηγούμενες μέρες και τελικά βρέθηκαν με τρεις διαφορετικούς παίκτες στο αρχικό σχήμα, με αναγκαστική αλλαγή στο 17’ και με αποβολή του Καμαρά λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου. Όχι δεν αποτελεί δικαιολογία το γεγονός ότι χρειάστηκε η παρουσία του Τζολάκη για να μείνει το 1-0.

Από την άλλη είναι και μία πραγματικότητα οι απουσίες της τελευταίας στιγμής και μάλιστα σε περίοδο που η ομάδα δεν είναι απολύτως έτοιμη, αλλά σε στάδιο προετοιμασίας.

Φυσικά, δεν πρέπει να κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλό μας. Μπορεί να έγινε άνω-κάτω το πλάνο του προπονητή, αλλά δεν είναι και ωραία εικόνα να βλέπεις την Νέφτσι να βγάζει σχεδόν διπλάσιες τελικές από τον Ολυμπιακό μέσα στο Καραϊσκάκη ή να πατάει καλύτερα ακόμα και όταν οι δύο ομάδες ήταν 11 εναντίον 11.

Μέχρι και το γκολ του Καμαρά δεν είχε να επιδείξει τίποτα επιθετικά, ελάχιστες εμπνεύσεις δημιουργικά, αλλά και σοβαρά ζητήματα στην ανασταλτική λειτουργία. Κυρίως στην δεξιά πλευρά της άμυνας με τους Ανδρούτσο - Σεμέδο. Αυτούς είχε σημαδέψει ο Αζέρος προπονητής και η αλήθεια είναι ότι ειδικά στο πρώτο ημίχρονο προκλήθηκαν ανησυχίες από εκείνη την πτέρυγα.

Ενόψει της ρεβάνς ο Ολυμπιακός θα πάει πιο υποψιασμένος και ο Μαρτίνς θα έχει μία εβδομάδα μπροστά του για να προετοιμάσει μία ομάδα δίχως τον Εμβιλά, δίχως τον Καμαρά, πιθανότατα ξανά χωρίς τον Ελ Αραμπί και τον Σωκράτη, ενώ δεν είναι σίγουρο ότι θα προλάβει ο Μπουχαλάκης. Με την ελπίδα φυσικά να μην προκύψει κι άλλη απουσία έως την Τρίτη που θα αναχωρήσει η αποστολή για το Μπακού.

Με κάποιον τρόπο θα πρέπει οι παίκτες που κλήθηκαν να καλύψουν τα κενά στο Φάληρο, να βρουν την απαιτούμενη χημεία μέχρι και τον επαναληπτικό.

Ο Ολυμπιακός ωστόσο και δίχως την απαιτούμενη χημεία μπορεί να καθαρίσει την πρόκριση και να μην φτάσει σε καρδιοχτύπια. Αν και για να είμαστε ειλικρινείς, από τη ρεβάνς μόνο ένα πράγμα θα μας ανησυχούσε περισσότερο από κάθε άλλο. Η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου της Νέφτσι. Για να διαμαρτύρεται μέχρι και ο Αζέρος προπονητής, αντιλαμβανόμαστε ότι ο Ολυμπιακός θα συναντήσει κακές γηπεδικές συνθήκες...