Γιατί ο Ολυμπιακός θέλει πρόκριση από το πρώτο ματς με τη Νέφτσι

Οι λόγοι για τους οποίους ο Ολυμπιακός θέλει να τελειώσει την πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι με τη Νέφτσι Μπακού και η εξασφαλισμένη Ευρώπη έως τον Δεκέμβριο.

Γιατί ο Ολυμπιακός θέλει πρόκριση από το πρώτο ματς με τη Νέφτσι

Μία σειρά από πολύ σημαντικά παιχνίδια ξεκινάει για τον Ολυμπιακό από το βράδυ της Τετάρτης με την αναμέτρηση κόντρα στη Νέφτσι Μπακού. Οι Πειραιώτες υποδέχονται τους Αζέρους στο "Γ. Καραϊσκάκης", ενώ το μεσημέρι της Δευτέρας έμαθαν και ποιος θα είναι ο αντίπαλος τους στον γ' προκριματικό γύρο, ο οποίος θα προκύψει από το ζευγάρι Μούρα-Λουντογκόρετς.

Ο Ολυμπιακός θέλει για τρεις πολύ σημαντικούς λόγους να κλειδώσει την πρόκριση στον γ' προκριματικό γύρο από το πρώτο παιχνίδι με τη Νέφτσι. Ο ένας έχει να κάνει καθαρά με το αγωνιστικό κομμάτι. Θα ήταν ιδανικό για τον Πέδρο Μαρτίνς να μετατρέψει σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς στο Μπακού και να μπορέσει να κάνει ακόμα και δοκιμές παικτών.

Ο άλλος πολύ σημαντικός λόγος είναι ότι ο Ολυμπιακός εάν προκριθεί εις βάρος της Νέφτσι "κλειδώνει" την ευρωπαϊκή του συμμετοχή έως τον Δεκέμβριο. Πως γίνεται αυτό; Εάν περάσει στον γ' προκριματικό γύρο και αποκλειστεί θα παίξει στα play off του Europa League και αν δεν τα καταφέρει ούτε θα μπει στους ομίλους του Conference League. Μοιάζει ακραίο σαν σενάριο, αλλά είναι πραγματικότητα ότι ο Ολυμπιακός με πρόκριση επί της Νέφτσι θα παίζει Ευρώπη έως τον Δεκέμβριο. Βέβαια ο στόχος του είναι οι όμιλοι του Champions League, που και τα έσοδα είναι μεγάλα και το πρεστίζ διαφορετικό.

Ο τρίτος λόγος που θέλει πρόκριση από την Τετάρτη το βράδυ είναι ότι θα βοηθήσει πολύ και στο μεταγραφικό κομμάτι. Μία ομάδα που θα βγάλει τη δυναμική της στα προκριματικά και θα προχωράει προς τους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης θα μπορέσει να προσεγγίσει διαφορετικά τους υποψήφιους μεταγραφικούς της στόχους.