Η Λουντογκόρετς πάνω από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ και το μάθημα του Ολυμπιακού με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας

Η Λουντογκόρετς πιθανότατα θα βρεθεί στο δρόμο του Ολυμπιακού στον γ' προκριματικό γύρο, ενώ οι πρωταθλητές πήραν γεύση από Βούλγαρους στο φιλικό με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας.

Η Λουντογκόρετς πάνω από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ και το μάθημα του Ολυμπιακού με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας

Πριν καν παίξει το πρώτο του παιχνίδι για τον β' προκριματικό γύρο του Champions League ο Ολυμπιακός ξέρει ποια ομάδα θα βρει απέναντι του στον γ' προκριματικό. Μούρα ή Λουντογκόρετς θα συναντηθούν με τους πρωταθλητές Ελλάδας στην προσπάθεια τους να περάσουν στα play off της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η λογική λέει ότι ο Ολυμπιακός θα βρει απέναντι του τη Λουντογκόρετς από τη Βουλγαρία. Όλα αυτά φυσικά εφόσον ξεπεράσει το εμπόδιο της Νέφτσι Μπακού αλλά αν θέλουμε να συζητάμε για τους ομίλους του Champions League δεν μπορεί να τρομάζει η συμπαθέστατη ομάδα από το Αζερμπαϊτζάν. Προσοχή και σοβαρότητα θέλει, αλλά φόβητρο δεν είναι.

Η Λουντογκόρετς από την άλλα εάν περάσει τη Μούρα δεν θα είναι και τόσο απλή ιστορία. Ο Ολυμπιακός μέχρι τα ματς με τους Βούλγαρους (3-4/8 το πρώτο και 10-11/8 το δεύτερο) πρέπει να έτοιμος και ακόμα πιο δυνατός. Για πολλούς το άκουσμα της Λουντογκόρετς δεν προκάλεσε φόβο. Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Εάν θες να μπεις στους ομίλους και με τη δυσκολία που θα έχουν φέτος δεν γίνεται να φοβάσαι τους Βούλγαρους.

Από την άλλη, όμως, αυτή η κλήρωση δεν σου επιτρέπει να κοιμάσαι και ήσυχος. Η ομάδα από τη Βουλγαρία έχει σταθερή δυναμική τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη με παρουσία σε ομίλους Champions League και Europa League. Και για να καταλάβετε το βαθμό της δυσκολίας αρκεί να δείτε το club raking. Η Λουντογκόρετς είναι στην 57η θέση της κατάταξης μαζί με τη Μαρσέιγ. Ο ΠΑΟΚ για παράδειγμα είναι στην 77η θέση και η ΑΕΚ είναι στην 85η θέση. Και αυτό το έχει πετύχει με τη συνέπεια της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ο Ολυμπιακός στα φιλικά της Αυστρίας αντιμετώπισε την ΤΣΣΚΑ Σόφιας, την 3η ομάδας της Βουλγαρίας. Σε εκείνο το φιλικό μάλιστα χτύπησε και ο Τικίνιο. Ήταν ένα ματς προετοιμασίας με τον Πέδρο Μαρτίνς να έχει αυξήσει το χρόνο συμμετοχής στα 60 λεπτά. Οι Βούλγαροι δημιούργησαν τότε αρκετά προβλήματα στον Ολυμπιακό, του έβγαλαν φάσεις και προηγήθηκαν στο σκορ. Μάλιστα η ανατροπή του σκορ ήρθε μετά το 60' όταν οι προπονητές προχώρησαν σε αρκετές αλλαγές και σε εκείνο το ματς ο Τσούμιτς ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής. Η ΤΣΣΚΑ είχε δείξει ότι δεν είναι θηρίο, αλλά δεν είναι και της… πλάκας.

Διαβάστε ακόμα...

Champions League: Ο Ολυμπιακός με τον νικητή του Μούρα – Λουντογκόρετς, εφόσον περάσει τη Νέφτσι

Λουντογκόρετς: Δέκα σερί πρωταθλήματα στη Βουλγαρία η ομάδα των Σωτηρίου, Ντεσμπόντοφ

Μούρα: Μια ομάδα εννέα ετών στο δρόμο του Ολυμπιακού

Ολυμπιακός: Με τον ηττημένο του Μάλμε – Ελσίνκι στο Europa League εάν αποκλειστεί από τη Νέφτσι