Λουντογκόρετς: Δέκα σερί πρωταθλήματα στη Βουλγαρία η ομάδα των Σωτηρίου, Ντεσμπόντοφ

Η Λουντογκόρετς, πιθανή αντίπαλος του Ολυμπιακού στον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League, είναι η απόλυτη κυρίαρχος στη Βουλγαρία μετρώντας δέκα σερί πρωταθλήματα! Ιδρύθηκε το 1991 αλλά την τελευταία δεκαετία δεν έχει αντίπαλο!

Λουντογκόρετς: Δέκα σερί πρωταθλήματα στη Βουλγαρία η ομάδα των Σωτηρίου, Ντεσμπόντοφ

Η πιθανή αντίπαλος του Ολυμπιακού στον επόμενο προκριματικό γύρο του Champions League, είναι μια ομάδα που ιδρύθηκε το 1991. Έχει έδρα στην πόλη Ραζγκράντ, το γήπεδο Λουντογκόρετς Αρένα 8.808 θέσεων.

Οι «αετοί» κυριαρχούν την τελευταία δεκαετία έχοντας κατακτήσει δέκα σερί πρωταθλήματα στη Βουλγαρία. Παράλληλα μετράνε δύο Κύπελλλα Βουλγαρίας σε αυτή τη δεκαετία αλλά και πέντε Σούπερ Καπ!

Champions League: Ο Ολυμπιακός με το νικητή του Μούρα – Λουντογκόρετς, εφόσον περάσει τη Νέφτσι

Μάλιστα το τελευταίο το κατέκτησε το Σάββατο (17/7) συντρίβοντας με 4-0 την ΤΣΣΚΑ Σόφιας.

Στον β’ προκριματικό γύρο αντιμετωπίζει τη Μούρα από τη Σλοβενία, αφού στον α’ γύρο απέκλεισε τη Σαχτιόρ Σαλιχόρσκ (Λευκορωσία) με δύο νίκες με το ίδιο σκορ (1-0). Στην ομάδα παίζουν και δύο επιθετικοί που στο παρελθόν έχουν ακουστεί για τον Ολυμπιακό. Ο Κύπριος Πιέρος Σωτηρίου και ο Βούλγαρος Κίριλ Ντεσπόντοφ.

Μούρα: Μια ομάδα εννέα ετών στο δρόμο του Ολυμπιακού

Στην Ευρώπη, δυο φορές έχει φτάσει στη φάση των ομίλων του Champions League (2015, 2017) αλλά δεν έχει περάσει στην επόμενη φάση. Στο Europa League, το 2014 έφτασε στους «16», τρεις φορές (2017, 2018, 2020) ήταν στους «32» του θεσμού και δύο (2019, 2021) μετείχε στους ομίλους της διοργάνωσης.

Το εντυπωσιακό είναι πως ο σύλλογος όταν ιδρύθηκε λεγόταν Λουντογκόριε και το 2002 μετονομάστηκε σε «Ραζγκράντ 2000». Από το 2010 και μετά η ονομασία της ομάδας είναι Λουντογκόρετς 1945.